Cum se tratează tiroida în mod natural
 

Cum se tratează tiroida în mod natural

Problemele tiroidiene pot provoca subțierea oaselor, așa că se recomandă o dietă bogată în calciu și vitamina D pentru a facilita absorbția mineralului.
Cum se tratează tiroida în mod natural

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Deși mică, glanda tiroidă reglează metabolismul, una dintre cele mai importante funcții ale organismului. Din păcate, există multiple patologii capabile să afecteze funcția acestei glande, așa că este important să știți cum se
tratează tiroida în mod natural.

Dacă tiroida este subactivă, pulsul scade, la fel ca și nivelul de energie și numărul de calorii arse. Metabolismul se intensifică atunci când secreția de hormoni tiroidieni este mai mare decât în mod normal.

Există nutrienți care sunt esențiali pentru buna funcționare a glandei tiroide, care nu ar trebui să lipsească niciodată din dietă. Descoperiți-i mai jos împreună cu alte trucuri pentru a regla funcțiile glandei tiroide!

Ce implică problemele tiroidiene?

Această patologie este mai frecventă la femei decât la bărbați, mai ales după 60 de ani. Totuși, apar tot mai multe cazuri de femei de 30 de ani cu hipotiroidism, cel mai frecvent tip de problemă tiroidiană (când tiroida produce o cantitate mică de hormoni).

Diagnosticul este necesar dacă există antecedente familiale. La nivel mondial, cauza problemelor tiroidiene are de-a face cu lipsa de iod.

Probleme cu tiroida

 

Simptomele hipotiroidismului

Pentru început, cele mai frecvente simptome ale hipotiroidismului sunt:

  • Oboseală
  • Creștere în greutate inexplicabilă
  • Față umflată sau palidă
  • Dureri musculare
  • Răguşeală
  • Piele uscată
  • Colesterol mărit
  • Perioade menstruale cu multă sângerare
  • Probleme articulare

În cazul în care pacientul are hipertiroidism, adică tiroida lui este mai activă decât în mod normal, va produce mai mulți hormoni T3 și T4. Acest lucru accelerează diferite procese ale corpului.

Simptomele hipertiroidismului

  • Modificări ale apetitului
  • Ameţeală
  • Nervozitate
  • Palpitații
  • Iritabilitate
  • Transpiraţie
  • Diaree
  • Pierderea părului
  • Probleme de fertilitate
  • Dificultate de a dormi

Cum se tratează tiroida în mod natural: nutrienți și alimente

1. Seleniu

Seleniul activează glanda tiroidă, astfel încât să își poată îndeplini sarcinile. De fapt, un studiu publicat în revista Natural Reviews a arătat că nivelurile scăzute de seleniu sunt legate de anumite afecțiuni ale tiroidei, cum ar fi tiroidita autoimună, boala Graves și gușa.

O opțiune bună pentru a crește cantitatea de seleniu este consumul de nuci braziliene (o mână pe zi, de cinci ori pe săptămână). Alte surse ale acestui nutrient sunt organele (ficat, de exemplu) și crustaceele. Atenție, excesul de seleniu poate provoca probleme cu tiroida.

2. Iod

Algele tratează tiroida în mod natural

 

Iodul joacă un rol critic în producția de hormoni tiroidieni. Se recomandă să nu se ingereze mai mult de 150 micrograme pe zi (1 miligram are 1000 micrograme).

Dacă se consumă prea mult din acest nutrient, dezechilibrele pot fi agravate. Algele și sarea iodată sunt principalele surse de iod. Este necesar să consultăm un dietetician specializat.

3. Zinc

Femeile cu probleme cu tiroida pot avea lipsă de zinc. Din acest motiv, doza recomandată de acest mineral este de 10 mg pe zi.

Acest nutrient ajută receptorii glandei la nivel celular și întărește acțiunea ADN-ului. Unele cercetări leagă nivelurile serice de zinc cu anumite patologii tiroidiene. Cu toate acestea, rezultatele nu sunt concludente, potrivit unui studiu publicat în 2021. Alimentele bogate în zinc sunt cacaua, carnea de vită, stridiile și nucile.

4. Calciu și Vitamina D

Frunze de spanac

 

Una dintre consecințele problemelor cu tiroida este subțierea oaselor. Ce recomandă consumul crescut de calciu (nu este prezent doar în produsele lactate, ci și în legumele cu frunze, precum spanacul).

Totuși, pentru a asimila bine acest mineral, trebuie să consumăm și vitamina D. Deficitul acestei vitamine este una dintre caracteristicile persoanelor care suferă de boli tiroidiene.

În plus, un articol din Jurnalul Internațional de Științe Moleculare a asociat deficitul de vitamina D cu anumite patologii tiroidiene, cum ar fi tiroidita Hashimoto și boala Graves. Din fericire, putem obține această vitamină prin alimente, suplimente sau expunerea la lumina soarelui.

5. Soia fermentată

Tempeh și miso pot fi supresoare ale hormonilor tiroidieni. Soia poate fi mai eficientă decât orice tratament antitiroidian. Vă recomandăm să consumați întotdeauna boabe de soia ecologică, deoarece majoritatea sortimentelor sunt transgenice. Este important de știut că acest aliment are acid fitic și alte componente care pot afecta absorbția nutrienților în organism. Prin urmare, este necesar să consumați soia cu grijă.

6. Legume crucifere

Nu putem uita varza de Bruxelles, conopida și broccoli. Aceste alimente goitrogenice blochează absorbția și utilizarea iodului și calmează funcția tiroidiană.

Pentru ca ele să fie curative, trebuie să le gătiți foarte puțin la abur și să le lăsați puțin crude. Le puteți pune și în murături sau în salate.

Broccoli tratează tiroida în mod natural

 

Cum se vindecă tiroida în mod natural?

În primul rând, este bine sa mergeți la medic și să vă faceți analize de sânge pentru a determina nivelurile de TSH, T3 și T4.

Este posibil să nu doriți să urmați un tratament medicamentos. Cu toate acestea, puteți merge la un homeopat pentru remedii bazate pe tradiții străvechi.

Mâncăruri bune și rele

În plus, vă recomandăm să creșteți consumul anumitor alimente:

  • Datorită conținutului ridicat de iod: alge (arame, kombu, nori sau palmaria)
  • Pentru a crește cantitatea de vitamina A: morcovi și ouă
  • Pentru a spori cantitatea de zinc: ton, spanac, nuci, carne de vită și carne de pui

Evitați aceste alimente :

  • Zaharuri
  • Mâncare procesată
  • Grăsimi saturate
  • Făinuri rafinate
  • Sare în exces

Alte sfaturi

  • Unele ceaiuri vă pot ajuta să creșteți nivelul de tiroxină. De exemplu, puteți consuma ceai din frunze de nuc negru (cu o cantitate mare de iodcare stimulează tiroida).
  • De asemenea, puteți opta pentru o infuzie de alge marine precum Kombu sau Irish Moss (reglează rata metabolică, stimulează producția de hormoni tiroidieni și îmbunătățește fluxul sanguin).
  • Este o idee foarte bună să faceți exerciții fizice pentru a îmbunătăți starea sângelui și pentru ca nutrienții proaspeți să treacă prin tot corpul. De asemenea, veți scăpa de toxine. Joggingul, săritul corzii și mersul cu bicicleta pot fi o opțiune excelentă. Acestea sunt exerciții aerobe și cardiovasculare. Alegeți ce vă place cel mai mult.
  • Alegeți o terapie de relaxare, cum ar fi yoga, meditația sau Tai Chi. Este ideală pentru reglarea funcției tiroidei, mai ales dacă problema a fost cauzată de traume, depresie majoră sau vești foarte proaste. Acest lucru vă va aduce beneficii în viața de zi cu zi, nu numai în ceea ce privește această glandă.

Consultați medicul

După cum puteți vedea, tiroida se tratează și în mod natural. Cu toate acestea, consultați un medic specialist. Doar el va putea diagnostica boala și va indica cel mai bun tratament.

Trebuie să aveți în vedere că suplimentele menționate nu vor înlocui în niciun caz tratamentul farmacologic. În plus, consultați medicul înainte de a folosi orice remediu naturist.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.