Greșeli frecvente în îngrijirea părului
 

Greșeli frecvente în îngrijirea părului

Aflați care sunt greșelile pe care le faceți când vă îngrijiți părul și cum să aveți o podoabă capilară sănătoasă!
Greșeli frecvente în îngrijirea părului

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Utilizarea produselor adecvate și tehnicile corecte zilnice previn principalele greșeli frecvente în îngrijirea părului. Uneori, din cauza ignoranței, părul nu primește nutriția necesară și anumite obiceiuri îl deteriorează.

Caracteristicile unei podoabe capilare sănătoase sunt flexibilitatea, rezistența, strălucirea, moliciunea și manevrabilitate. În plus, este esențial ca scalpul să nu sufere de tulburări capilare ce ar putea fi declanșate de igienă și probleme psihologice, așa cum se arată într-un articol publicat în jurnalul Offarm.

Greșeli frecvente în îngrijirea părului

Refacerea aspectului părului implică acțiuni precum îmbunătățirea metodei de spălare și neutilizarea substanțelor chimice. În continuare, vă dezvăluim și alte probleme care vă împiedică să aveți un păr perfect.

1. Selectați un șampon nepotrivit

Alegerea greșită a produselor distruge părul. Există formule diferite pentru fiecare tip de păr. Dacă nu știți care este potrivit pentru voi, consultați un stilist profesionist.

Dacă folosiți un șampon pentru o perioadă lungă de timp, părul se va obișnui cu proprietățile sale. Este recomandat ca, după câteva luni, să-l alternați cu alte produse.

În ceea ce privește produsele 2 în 1, acestea sunt practice doar pentru a economisi bani și timp. Dar nu vor fi niciodată la fel de benefice.

Pentru sănătatea părului, recomandăm: 4 shake-uri care stimulează eliminarea toxinelor

Femeie care se spală pe cap

2. Săriți peste balsam

Unii oameni nu folosesc balsam, crezând că părul lor va fi mai gras. Fals! Acest produs cosmetic face parte din curățarea, strălucirea și hidratarea necesare părului. Spre deosebire de șampon, trebuie aplicat de la mijloc până la vârfuri, fără a atinge rădăcinile.

3. Amestecați diverse tratamente

Schimbând șamponul zilnic cu tratamentul special sau combinând diverse tratamente hidratante, măști și balsamuri, riscați deteriorarea părului.

4. Dormiți cu părul ud

Somnul cu părul ud îl face să se rupă mai ușor. În plus, așternutul umed crește riscul de iritații, mătreață și apariția ciupercilor, așa cum se arată într-o investigație publicată de revista Allergy. Glandele sebacee sunt stimulate de umiditate, făcând părul gras.

5. Descurcați părul în mod greșit

Modul ideal de a descurca părul este de la vârfuri, urcând spre mijloc și în final spre rădăcini. Cel mai bine este să folosiți un pieptene cu dinți rari și să nu depășiți 20 de mișcări.

Descurcați-vă părul înainte de a intra la duș și după ce se usucă. Folosiți un balsam special.

6. Folosiți greșit plăcile, uscătoare și ondulatoarele

Una dintre greșeli este manipularea greșită a instrumentelor de coafat. Nu abuzați de ele. Uscătorul trebuie folosit la temperatură medie, cu un difuzor pentru a evita excesul de căldură. Nu îndreptați și nu încercați niciodată să ondulați părul umed, deoarece aburul va deschide cuticulele și va lăsa fire fragile.

7. Aplicați substanțe chimice în mod constant

Părul are o toleranță. Este bine să vă schimbați look-ul dacă vă face să vă simțiți confortabil, dar substanțele chimicele chimice aplicate frecvent maltratează părul.

În zilele noastre, vă puteți vopsi părul cu extracte din plante sau coloranți profesionali fără substanțe chimice.

8. Nu spălați sarea de mare

Veniți de la plajă și nu vă spălați părul. Acest lucru crește riscul de uscăciune. Este esențial să vă clătiți părul cu un șampon hidratant care îndepărtează particulele saline și praful. Ceva similar se întâmplă și cu clorul din piscină.

9. Nu utilizați protecție solară

Revista farmaceutică Offarm avertizeazămulte persoane subestimează fotoprotecția părului, uitând că acesta suferă un atac intens din cauza razelor solare. Folosiți produse care conțin filtre solare.

10. Nu-l tăiați

Departe de ceea ce cred mulți, a nu-l tunde este o altă greșeală frecventă. Tăiați vârfurile la fiecare 3 luni pentru a le repara.

11. Vă spălați prea rar sau prea des

Extremele sunt rele; chiar și când vine vorba de curățarea părului. Cât de des să vă spălați părul ? Se recomandă de două ori pe săptămână sau o dată la două zile dacă aveți părul gras.

12. Purtați cozi prea strânse

Cozile prea strânse predispun părul la rupere. Veți simți durere și veți provoca leziuni ale scalpului.

13. Nu curățați periile

O perie murdară transferă murdăria pe păr. Asigurați-vă că periile sunt întotdeauna curate și înlocuiți-le pe cele deteriorate.

Greșeli frecvente în îngrijirea părului ce duc la rupere

Alte sfaturi pentru un păr sănătos

Nu așteptați ca părul să fie deteriorat pentru a-i acorda atenția pe care o merită. Ca măsură de precauție, încercați următoarele:

  • Mâncați corect. Părul este hrănit cu minerale și vitamine care ajung în organism prin alimente. Consumați mai puțină sare, zaharuri simple și alimente procesate. În schimb, creșteți consumul de legume, fructe și germeni.
  • Clătiți-vă cu apă rece. Începeți baia cu apă caldă și faceți clătirea finală cu apă rece, pentru a da strălucire părului.
  • Periați-vă părul seara. Periajul părului cu câteva minute înainte de a merge la culcare este excelent pentru exfolierea scalpului și stimularea circulației sângelui. Acest proces elimină reziduurile produselor de înfrumusețare.

Când să mergeți la un specialist dacă faceți greșeli frecvente în îngrijirea părului

Dacă deteriorarea părului este profundă, nu ezitați să mergeți la un specialist în styling pentru a primi tratamentul adecvat. De asemenea, luați în considerare faptul că unele probleme ale părului justifică intervenția unui dermatolog.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.