3 modalități de a scăpa de mirosul urât din sandale - Doza de Sănătate
 

3 modalități de a scăpa de mirosul urât din sandale

Pentru a scăpa de mirosul urât din sandale, poți prepara acasă câteva remedii din ingrediente 100% naturale. Ai încercat până acum vreunul dintre ele? Îți vom împărtăși unele dintre cele mai bune opțiuni.
3 modalități de a scăpa de mirosul urât din sandale

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Sandalele sunt încălțămintea confortabilă care îți permite să ai picioarele uscate pe vreme caldă. Cu toate acestea, deși orificiile ajută la aerisirea picioarelor, căldura poate provoca un exces de umiditate și miros neplăcut. Îți prezentăm 3 modalități de a scăpa de mirosul urât din sandale! Crezi sau nu, poți face acest lucru ușor cu ajutorul ingredientelor naturale.

3 modalități de a scăpa de mirosul urât din sandale

Anumite materiale din care sandalele sunt confecționate, precum și transpirația și bacteriile prezente pe picioare pot provoca apariția unui miros neplăcut. Dacă nu faci nimic în acest sens, mirosul nu va dispărea. Mai târziu, mirosul poate deveni evident chiar și atunci când ești desculț/ă.

Însă există remedii naturale care te pot scăpa de mirosul urât din sandale. Folosește unul dintre următoarele preparate atunci când îți scoți sandalele. La următoarea purtare, vor fi perfecte!

1. Argilă albă cu uleiuri esențiale

Pudră de argilă

Argila albă este un produs natural care are capacitatea de a absorbi toxinele. Acest lucru o transformă într-o soluție excelentă pentru a scăpa de mirosul urât din sandale. De asemenea, întrucât este similară cu pudra de talc, argila albă este foarte ușor de utilizat.

În zilele noastre, poți găsi argilă albă în farmacii, magazine de suplimente alimentare și magazine de produse naturale. De asemenea, poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale pentru a-i da o aromă specifică. De exemplu, îți recomandăm lavanda, rozmarinul sau lămâia.

Iată cum să utilizezi argila pentru a scăpa de mirosul urât din sandale:

 • Aplică pur și simplu o cantitate mică din acest amestec pe talpa interioară a sandalelor pe timpul nopții.
 • De asemenea, poți aplica argila pe talpă chiar și atunci când ești pe punctul de a te încălța.
 • Poți folosi argila și pentru tratamente pentru picioare, asemenea măștilor pe care le pregătești pentru ten. În acest fel, vei putea elimina toxinele din piele și lupta împotriva mirosurilor neplăcute.

2. Pliculețe de ceai de mentă

Bei ceai de mentă? Ar trebui să știi că, dacă lași pungile de ceai folosite să se usuce, vei obține un deodorant natural, simplu și ieftin. Aceste pliculețe aromate funcționează excelent în frigider, dulap, mașină sau chiar sandale.

Iată ce trebuie să faci:

 • După ce ți-ai băut ceaiul, lasă pliculețele cu plante să se usuce.
 • Pentru a le face să miroasă și mai bine, stropește-le cu câteva picături de ulei esențial de mentă. Pe măsură ce își pierd mirosul, poți adăuga mai multe picături de ulei esențial.
 • Pune-le în sandale după ce te descalți.

3. Bicarbonat de sodiu cu uleiuri esențiale și coji de citrice

Remediu pentru mirosul urât din sadale

Unul dintre cele mai vechi remedii pentru mirosul urât din sandale și orice alt tip de încălțăminte este bicarbonatul de sodiu. Acest produs absorbant, fungicid și alcalinizant este de mare ajutor în gospodărie.

În acest caz, îl vom folosi împreună cu alte ingrediente care te vor surprinde: cojile de citrice. Acestea sunt bogate în esențe naturale frumos mirositoare. De asemenea, cojile de citrice au o aromă proaspătă pe care o asociem cu revigorarea, curățenia și prospețimea.

Iată ce trebuie să faci pentru a elimina mirosul urât din încălțăminte:

 • Cojește diferite tipuri de fructe citrice precum lămâile, portocalele, mandarinele sau grepfruturile. Taie cojile în fâșii subțiri. Apoi, pune-le într-un borcan cu bicarbonat de sodiu. Îți recomandăm să nu le toci prea mult pentru a fi mai ușor de manevrat.
 • Lasă bicarbonatul de sodiu să absoarbă aroma de citrice timp de câteva zile.
 • În cele din urmă, pune puțină pudră aromată pe talpa sandalelor pe timpul nopții, pentru a absorbi mirosul urât.

Alte sfaturi pentru a scăpa de mirosul urât din sandale

 • Încearcă să lași sandalele într-o zonă aerisită și uscată, în special pe cele confecționate din materiale care tind să capete un miros neplăcut.
 • Alege sandale din materiale naturale, respirabile.
 • Dacă crezi că ai o infecție a piciorului, mergi la un specialist podiatru.
 • De asemenea, dieta ta influențează și mirosul corpului. Mănâncă mai multe fructe și legume crude și bea cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.

După cum ai putut vedea în acest articol, este posibil să scapi de mirosul urât din sandale cu ingrediente 100% naturale. Trebuie doar să pui în aplicare câteva dintre aceste sfaturi. Vei scăpa de mirosurile neplăcute din încălțăminte în timp record!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Moosavi, M. (2017). Bentonite clay as a natural remedy: A brief review. Iranian Journal of Public Health.
 • Kalemba, D., & Kunicka, A. (2005). Antibacterial and Antifungal Properties of Essential Oils. Current Medicinal Chemistry. https://doi.org/10.2174/0929867033457719
 • Kuepper, G., & Thomas, R. (2001). Use of Baking Soda as a Fungicide. Organic Gardening.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.