Home staging: tehnica pentru a accelera vânzarea casei
 

Home staging: tehnica pentru a accelera vânzarea casei

Prima impresie pe care o face o proprietate este cheia în decizia de cumpărare. Dacă locuința transmite vibrații bune, este ordonată și denotă armonie, va fi mai ușor de vândut.
Home staging: tehnica pentru a accelera vânzarea casei

Ultima actualizare: 25 februarie, 2023

Afacerile imobiliare și-au găsit un aliat în home staging pentru a accelera vânzarea proprietăților. Metoda se concentrează pe aranjarea și promovarea caselor, cu scopul de a capta interesul potențialilor cumpărători. Descoperiți în ce constă tehnica home staging pentru a accelera vânzarea casei!

O casă curată, mobilată și decorată cu bun gust radiază o energie pozitivă. Home staging-ul are o mare influență asupra deciziei finale de cumpărare. Tehnica este actualizată constant, deoarece există din ce în ce mai multe idei pe care agenții imobiliari le aplică.

Ce înseamnă home staging și care este impactul asupra pieței imobiliare?

Institutul European de Studii de Afaceri explică „staging-ul” imobiliar ca fiind o strategie de marketing pentru a vinde în mai puțin timp și la cel mai bun preț. Scopul este ca viitorul cumpărător să ia în considerare toate aspectele pozitive ale casei. Agenții nu investesc în mobilier complet nou, ci doar decorează locuințele în mod diferite.

Managerul imobiliar Barb Schwarz a fost cel care a creat home staging-ul și, încetul cu încetul, curentul s-a răspândit. Nu implică schimbări profunde, ci doar scoate în evidență atuurile proprietăților.

Amprenta sa în sectorul imobiliar este analizată într-un studiu publicat de Deco Academy, care a arătat că 83% dintre clienții diferitelor agenții imobiliare au apreciat modificările. 17% dintre vânzătorii intervievați au declarat că home staging-ul a crescut valoarea proprietății cu 6 – 10%.

Home staging-ul urmărește decorurile neutre. Cumpărătorul poate interveni asupra acestora dacă dorește.

Beneficiile home staging-ului pentru a accelera vânzarea casei

Tehnica este aplicabilă și în birouri, magazine, case noi sau second-hand. Scopul este întotdeauna același și avantajele sunt următoarele:

  • Accelerează tranzacția.
  • Reduce punctele ce pot fi negociate.
  • Crește prețul proprietății.
  • Este o metodă economică.
  • Crește numărul de vizite în funcție de interesul de cumpărare.
Fotografii frumoase pentru a accelera vânzarea casei
Promovarea proprietății necesită realizarea de fotografii atrăgătoare.

Tehnici recomandate pentru home staging

Cel mai important lucru este să apelați la serviciile unui expert în domeniu. Agenții specializați vin cu o propunere de redecorare și promovează oferta în diferite medii.

Faceți ordine

După cum subliniază revista Architectural Digest, ordinea transmite pace, confort și bunăstare; de asemenea, influențează gândurile și sentimentele. Organizați toate lucrurile și nu lăsați prea multe obiecte expuse. În funcție de spațiu, distribuiți mobilierul și, dacă este necesar, reduceți numărul pieselor pentru a da senzația de spații mai ample.

Faceți curățenie

Curățarea în profunzime este esențială: nu prezentați niciodată casa unui posibil cumpărător fără o curățare adecvată. Cu cât locul este mai curat, cu atât vizitatorii îl percepe ca fiind mai primitor. Cine nu vrea să trăiască într-un loc impecabil?

Reparați dacă este nevoie

Vopsiți pereții și balcoanele; reparați ușile, ferestrele și sertarele; asigurați-vă că draperiile și covoarele nu sunt rupte; aveți grijă de electrocasnice. Majoritatea cumpărătorilor caută case în care să se poată muta fără mari modificări.

Nu personalizați spațiile

Home staging-ul nu merge mână în mână cu personalizarea. Nu expuneți bunurile personale, cum ar fi fotografiile, tablourile și ornamentele.

Noii proprietari își imaginează că locuiesc în casă. Alegeți decoruri neutre care arată fabulos.

Living modern
Decorul neutru este ideal pentru această tehnică. Nu trebuie să folosim fotografii personale sau obiecte de familie.

Alegeți mobilă ieftină

Nu este nevoie să cheltuiți mulți bani pe mobilier de lux. Există opțiuni ieftine care arată bine. Viitorul proprietar își va putea personaliza mobilierul în funcție de gusturi și nevoi.

Zero lacune: ce ar trebui să evitați în home staging pentru a accelera vânzarea casei

Institutul columbian de studii superioare din Incolda propune un sfat important pentru home staging: lăsați deoparte ideea de a economisi dacă vreți să vindeți proprietatea.

Repetăm: nu ar trebui să cumpărați lucruri scumpe, dar nici să lăsați o cameră goală pentru că nu vreți să cheltuiți nimic. Trebuie să mobilați toate camerele, pentru ca viitorul proprietar să înțeleagă mai bine dimensiunea lor.

Dacă alegeți o echipă care cunoaște tehnica home staging, cresc șansele de a vinde mai repede și la preț mai bun proprietatea. Veți încerca metoda?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.