8 sfaturi pentru închirierea unei mașini când călătoriți
 

8 sfaturi pentru închirierea unei mașini când călătoriți

Descoperirea unui loc nou la bordul unui vehicul este o opțiune confortabilă în orice călătorie. Aflați tot ce trebuie să știți înainte de a închiria o mașină!
8 sfaturi pentru închirierea unei mașini când călătoriți

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În timpul vacanțelor sau al călătoriilor din orice motiv, este bine să aveți libertatea de mișcare pe care o oferă un vehicul. De aceea, trebuie să luați în considerare câteva sfaturi pentru închirierea unei mașini.

Există din ce în ce mai multe alternative atunci când alegeți o opțiune adaptată nevoilor personale. Mașini de familie, mașini mici, rulote sau monovolume.. sunt doar câteva dintre modelele disponibile. Cu toate acestea, există detalii ce trebuie luate în considerare.

Asigurările, costurile suplimentare sau politica de combustibil sunt aspecte care trebuie studiate pentru a evita neplăcerile. Închirierea unei mașini oferă confort și multe avantaje, dar este și o mare responsabilitate. Cu cât aveți mai multe informații, cu atât călătoria va fi mai liniștită și mai plăcută.

Avantajele închirierii unei mașini

Acest serviciu este ales datorită comodității. Libertatea de mișcare vă permite să vă planificați călătoriile așa cum doriți, mergând în locuri mai greu accesibile. Realizarea unui traseu fără inconvenientele transportului public este unul dintre motivele pentru care mulți călători preferă să închirieze o mașină.

Familiarizarea cu drumurile

Dacă este prima dată când vizitați un oraș sau o țară, cel mai probabil drumurile sale vor fi un labirint. GPS-ul integrat este o hartă care vă ajută să ajungeți rapid la destinație.

Multe mașini au un sistem automat de taxare, pentru a merge pe autostrăzi și a plăti totul la returnarea acesteia. Acordați atenție condițiilor din contract și posibilelor costuri suplimentare ale acestor servicii.

Bărbat la volan
Călătoria cu mașina are câteva avantaje. Mai presus de toate, puteți să vizitați locuri unde nu există transport în comun.

Fără griji de întreținere

Este clar că închirierea unei mașini include responsabilitatea de a avea grijă de ea. Diferența este că uzura normală care apare la vehicule nu este nicio problemă. Uzarea anvelopelor, înlocuirea uleiului și alte costuri de întreținere sunt responsabilitatea companiilor.

Călătorii multiple

Mulți călători merg în diferite orașe și țări. Acest lucru poate fi un dezavantaj atunci când închiriați o mașină. Cu toate acestea, prin plata unei suprataxe, care poate fi minimă, puteți să predați mașina în alt loc. De asemenea, unele companii vă permit să urcați vehiculul pe feribot.

Mai mulți șoferi

Majoritatea birourilor de închiriere vă permit să înregistrați mai mult de un șofer pe vehicul. Această facilitate poate avea un cost suplimentar sau poate fi gratuită.

Dezavantaje la închirierea unui vehicul

Dincolo de avantaje, există unele obstacole în închirierea mașinilor. Fiind un lucru împrumutat, trebuie să fie bine îngrijit. Cel mai bine este să călătoriți cu mare prudență.

Pe de altă parte, trebuie să analizați următoarele condiții:

  • Perioade scurte: dacă închirierea este de scurtă durată, costul zilnic ajunge să fie mai mare decât cel al unei închirieri săptămânale sau lunare. În plus, accesoriile precum GPS-ul sau scaunul pentru bebeluși au costuri suplimentare.
  • Perioade lungi: în cazul în care doriți să aveți un vehicul în timpul călătoriilor lungi, poate fi necesar să închiriați mai multe. Companiile au o lună ca limită de închiriere.
  • Numărul de kilometri: o altă limitare este numărul de kilometri care pot fi parcurși. În caz de depășire, amenzile sunt costisitoare. Este recomandat să alegeți opțiuni de închiriere care, deși sunt mai scumpe, oferă kilometri nelimitați.
  • Costurile combustibilului: acestea revin în sarcina clientului. În unele țări, poate fi o cheltuială greu de estimat.

8 sfaturi pentru închirierea unei mașini când călătoriți

Să vedem care sunt principalele sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când închiriați o mașină. Urmați aceste recomandări și bucurați-vă de călătorie!

1. Scopul călătoriei

Primul lucru de luat în considerare este motivul călătoriei. Este vorba de afaceri sau vacanță? Alegerea mașinii se bazează pe traseele, distanțele și locurile de vizitat.

2. Tipuri de vehicule

Cel mai important lucru este să vă asigurați că toți membrii familiei au un loc și se simt confortabil.

Evaluați terenul pe care urmează să călătoriți. Poate aveți nevoie de un vehicul cu tracțiune integrală. Nu uitați de spațiul pe care îl ocupă bagajele.

3. Condiții de închiriere

Companiile au condiții. De exemplu, solicită un card de credit. Unele acceptă și carduri de debit. În plus, trebuie să aveți un permis internațional de conducere. Verificați acordurile țării emitente cu țara de călătorie. Dacă actul pe care îl aveți nu este potrivit, solicitați din timp unul special.

4. Contracte

Pentru a evita surprizele sau neînțelegerile, verificați toate datele contractului de închiriere. Acesta poate include asigurări suplimentare și taxe pe care este mai bine să le cunoașteți în avans.

De asemenea, este esențial să verificați starea vehiculului înainte de preluare, în special vopseaua și eventualele zgârieturi sau lovituri. Nu strică să faceți fotografii din unghiurile importante. În acest fel, veți evita cheltuielile nejustificate.

5. Rezervare în avans

Un sfat care elimină problemele este să aveți confirmarea închirierii înainte de a ajunge la destinație. Rezervarea vehiculului și a modelului dorit pe diferite site-uri online vă ajută să primiți imediat vehiculul.

De sărbători, există o cerere mare și o disponibilitate redusă. În plus, costurile sunt adesea mai mari la fața locului.

6. Combustibil

În general, luați mașina cu rezervorul plin și o returnați în același mod. Această opțiune nu este singura, deși este cea mai convenabilă. Din păcate, prin alte metode, puteți ajunge să plătiți și ce nu ați fost folosit.

Cunoașterea tipului de combustibil (benzină sau motorină) este cheia pentru a evita surprizele atunci când mergeți la peco.

Rezervor umplut cu pompa
Contractul obișnuit de închiriere auto implică primirea vehiculului cu rezervorul plin și returnarea acestuia în același mod.

7. Reguli de circulație

Comportamentul pe drumurile publice depinde de fiecare oraș sau țară. Cunoașterea legilor ajută la călătoria în siguranță la bordul unui vehicul într-un loc nou.

Semnificația semnelor, a indicațiilor și a culorilor sunt câteva exemple pe care un turist le poate verifica pentru o experiență de călătorie mai bună.

8. Opțiuni de asigurare

Pentru a închiria o mașină, puteți alege o asigurare care vă oferă liniște sufletească atunci când călătoriți într-un loc necunoscut:

  • Asigurare completă: poate cea mai scumpă opțiune, dar acoperă gropi, accidente sau rupturi. Nu există costuri de franciză. Este cea mai bună acoperire.
  • Recomandarea dealerului: o altă opțiune este să rezervați o mașină fără asigurare și să o alegeți ulterior pe baza recomandărilor vânzătorului.
  • Asigurare externă: există companii intermediare care oferă asigurări complete. Avantajul acestei opțiuni este faptul că acoperă costul francizei.
  • Fără asigurare: ultima alternativă este cea mai ieftină. Utilizatorul trebuie să suporte toate cheltuielile și să lase o garanție.

Sfaturi pentru închirierea unei mașini: pregătirea în avans

În zilele noastre, există din ce în ce mai multe site-uri de încredere unde puteți rezerva vehicule înainte de a călători. Site-urile oferă numeroase modele, precum și instrumente pentru a compara prețurile și condițiile de închiriere.

Cel mai bine este să închiriați o mașină de acasă. Când veți ajunge la destinație, ea va fi deja disponibilă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.