Cum să aveți grijă de păr în timpul unei călătorii? Sfaturi utile
 

Cum să aveți grijă de păr în timpul unei călătorii? Sfaturi utile

Cine a spus că o călătorie înseamnă să-ți strici părul? Indiferent de destinație, părul trebuie protejat și îngrijit!
Cum să aveți grijă de păr în timpul unei călătorii? Sfaturi utile

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

A călători este minunat, dar are și dezavantaje. Părul suferă deoarece este expus la umiditate, soare, clorul piscinelor și, dacă destinația este plaja, la sare. Este imposibil să controlați mediul, dar puteți învăța cum să aveți grijă de păr în timpul unei călătorii.

Indiferent dacă plimbarea este scurtă sau lungă, indiferent dacă mergeți cu autobuzul, mașina, trenul, barca sau avionul, părul ar trebui să aibă un aspect plăcut. Cel mai important lucru este să fie sănătos. Doriți să cunoașteți secretele experților? Citiți acest articol până la final!

Efectele negative ale călătoriilor asupra părului

Dacă mergeți la plajă, la piscină sau într-o excursie, razele ultraviolete (UV) vă vor afecta părul, deoarece pot provoca uscăciune extremă, lipsă de elasticitate, rugozitate, slăbiciune și frizz.

De asemenea, dacă alegeți o piscină, clorul poate usca prea mult. Dacă aveți părul blond, acesta poate deveni verde din cauza clorului. La munte, din cauza nivelului ridicat de umiditate, părul tinde să devină rebel.

Cum să aveți grijă de păr în timpul unei călătorii? Sfaturi utile

1. Periați-vă părul

Vă este lene să vă pieptănați părul? Se întâmplă multor femei, mai ales în mijlocul unei călătorii. Dar respirați adânc, numărați până la trei și faceți-o. În caz contrar, nodurile vor fi foarte greu de descurcat.

Soluția practică pentru călătorie este peria mică de buzunar. Este ideală deoarece are un capac care o acoperă, neputând să deterioreze altceva.

Căderea părului la femei

2. Folosiți un protector termic pentru păr

Acest produs nu poate lipsi din trusa de înfrumusețare, nici în viața de zi cu zi, nici în mijlocul unei călătorii. Nu se aplică numai utilizării uscătoarelor și plăcilor, ci este recomandat și pentru expunerea la soare, deoarece acționează ca o barieră de apărare împotriva căldurii.

În această ordine de idei, pe piață există spray-uri, creme, uleiuri sau silicon. Stiliștii profesioniști sugerează utilizarea de protecție termică pe părul curat, ușor umed.

3. Mențineți o igienă bună

Curățenia este cheia pentru îngrijirea părului. Faceți-o cu frecvența potrivită. Primul pas este să planificați înainte de călătorie ceea ce aveți nevoie, ținând cont de locul unde veți merge. Luați în bagaj șampon, balsam, mască hidratantă, cremă de coafat, fixativ sau spumă pentru a defini buclele. Sigur că ocupă mult spațiu. Folosiți câteva sticluțe mici (100 mililitri) pentru a lua doar cantitatea necesară.

Chiar dacă vă aflați în mijlocul unei călătorii, într-un loc mai puțin primitor în care nu există suficientă apă nici măcar pentru a face duș, aveți o opțiune excelentă: șampoanele uscate. Nu există scuze pentru a nu avea o igienă bună!

Apropo, păstrați toate produsele lichide sau cremă într-o pungă cu fermoar. Este cea mai bună strategie pentru a preveni scurgerile.

4. Folosiți uleiuri

Nu treceți cu vederea hidratarea! Pe lângă măștile pentru păr, uleiurile funcționează foarte bine. Cu toate acestea, chiar dacă le puneți în pungi, cel mai probabil se vor vărsa. De aceea, vă împărtășim un sfat extraordinar: alegeți fiole sau capsule de ulei. Căutați-le în orice salon de coafură.

5. Aranjați-vă părul în funcție de locul în care vă aflați

Când vă îngrijiți părul, modul în care îl aranjați variază în funcție de locul în care vă aflați. De exemplu, pe plajă, este de preferat să purtați eșarfe sau pălării pentru a preveni încurcarea.

Pentru piscine, specialiștii recomandă căștile de înot. Acest lucru se aplică și plajei, mai ales dacă ați folosit tratamente precum keratina.

Dacă vorbim despre călătorii de afaceri, alegeți cocuri, cozi de cal sau împletituri care, pe lângă faptul că sunt practice și rafinate, servesc pentru a face față schimbărilor climatice. Profitați de ocazie pentru a căuta idei noi; este un moment bun pentru a încerca ceva nou.

Cum să aveți grijă de păr în timpul unei călătorii cu avionul

6. Puneți în bagaj adaptoare de priză

Rețineți acest lucru! Cui nu i s-a întâmplat să călătorească cu toate instrumentele de înfrumusețare, iar la hotel, dispozitivele să nu se potrivească cu prizele?! Nu uitați să puneți adaptoarele în valiză.

Bucurați-vă de călătorie îngrijindu-vă părul!

Pe scurt, există o mie de motive pentru a vă bucura de zilele libere, dar fără a uita că îngrijirea părului trebuie să fie o prioritate. Acest lucru se va reflecta în fiecare fotografie pe care o faceți și, bineînțeles, în stima de sine. La sfârșitul aventurii, faceți tot ce nu ați putut face în acele zile de călătorie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Palacio M. Contra agresión, protección, cuidar el cabello. Rev Dialnet. 1990; 4 (7): 50-51.
  • Herp B, Rosselló J. El cuidado del cabello: cómo cuidar de forma natural nuestro cabello. Rev Dialnet. 2015; (430): 50-55.
  • Piedra M. Cómo mantener una óptima salud del cabello. Cuba: Instituto Superior de Ciencias Médicas Dr. Serafín Ruiz de Zárate Ruiz; 2006.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.