Încearcă o rețetă de ruladă de carne - Doza de Sănătate
 

Încearcă o rețetă de ruladă de carne

Deși pare o rețetă dificilă, prepararea unei rulade de carne este mult mai simplă decât credem. De asemenea, este un preparat ideal pentru a obține un plus de proteine, de mare ajutor în dezvoltarea masei musculare.
Încearcă o rețetă de ruladă de carne
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Această rețetă de ruladă de carne reprezintă o sursă bogată de proteine de origine animală și substanțe nutritive. De asemenea, este un preparat care îți oferă multă energie, motiv pentru care este perfect pentru a ne menține activi de-a lungul zilei.

Rulada de carne este minunată pentru cei care sunt în căutarea unei rețete hrănitoare, cu grăsimi sănătoase care nu cresc nivelul de colesterol și care nu necesită prăjire.

Poate te întrebi de ce este o sursă recomandată de nutrienți? În principiu, grație proteinelor slabe pe care le conține rulada. De asemenea, carnea tocată, care este ingredientul principal, este bogată în aceste substanțe. Dacă ești în căutarea unei rețete sănătoase pentru a câștiga sau pentru a-ți menține masa musculară, o rețetă de ruladă de carne este o opțiune excelentă.

Așa cum am menționat deja, rețeta este foarte ușor de preparat. În scurt timp, te vei îndrăgosti de ea. Trebuie doar să urmezi pașii de mai jos și să respecți cantitatea de ingrediente pe care o propunem pentru a nu face exces. Desigur, dacă dorești să prepari mai multe porții, poți să crești cantitățile în mod exponențial.

În ceea ce privește garnitura, poți alege dintre legume preparate la grătar, un delicios piure de cartofi sau morcovi, o salată mixtă, legume la aburi, etc. Iar dacă vrei să savurezi rulada la prânz, îți recomandăm ca desert un smoothie de fructe.

Rețetă de ruladă de carne – varianta originală

Încearcă o rețetă de ruladă de carne

Ingrediente

 • Un ou (60 g)
 • 2 cârnați de pui (20 g)
 • 2 cepe de dimensiuni medii (80 g)
 • O lingură și jumătate de sare (15 g)
 • 20 g de coriandru tăiat
 • Puțin piper negru măcinat
 • 250 g de șuncă de curcan felii
 • 45 g de șuncă la conservă (4 linguri)
 • 700 g de carne tocată de porc sau vită
 • O lingură și jumătate de usturoi (15 g)
 • 250 g de legume fierte

Mod de preparare

 1. Spală bine legumele și pune-le pe o farfurie.
 2. Bate oul până când gălbenușul și albușul se amestecă bine.
 3. Condimentează carnea tocată astfel: amestecă ceapa tocată, usturoiul, sarea, coriandrul și oul și adaugă-le în carne.
 4. Preîncălzește cuptorul la 200 ºC.
 5. Pune amestecul pe o folie de aluminiu tăiată în formă dreptunghiulară și aplatizează stratul.
 6. Folia trebuie să fie rezistentă, ca să nu se rupă atunci când rulezi și pui preparatul în cuptor.
 7. Începe apoi să adaugi umplutura peste rulada de carne. Adaugă în mijloc cârnații tăiați, legumele fierte și șunca la conservă.
 8. De asemenea, asigură-te ca umplutura să fie distribuită în mod uniform pe carne, fără să ajungă însă până la margine.
 9. Apoi, rulează carnea și asigură-te că nu rămân găuri. 
 10. La final, pune rulada într-o tavă și prepar-o în cuptor timp de 45 de minute. Când este gata, taie rulada felii și servește-o alături de garnitura preferată.
Rețetă de ruladă de carne cu șuncă afumată

Câteva sugestii pentru această rețetă de ruladă de carne

Deși această rețetă de ruladă de carne are ca ingredient principal carnea tocată de porc sau de vită, poți să folosești și alte tipuri de carne. Pentru a prepara diferite variante ale rețetei, poți folosi carne de pui sau de curcan, dacă acestea sunt preferințele tale. Modul de preparare va fi același, dar rezultatul va fi o ruladă de carne mai moale.

Atunci când modifici o rețetă de ruladă de carne, trebuie să ții cont de faptul că și valorile nutriționale se vor schimba (însă acest lucru nu este neapărat un aspect negativ). Așadar, nu ezita să încerci această delicioasă rețetă de ruladă de carne!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.