Rețetă delicioasă de pui cu legume

· 23 decembrie 2018
Rețeta de pui cu legume de mai jos este extrem de simplă. Acest preparat este foarte sănătos, întrucât are un conținut bogat de fibre, proteine și diferite minerale. 

Această rețetă delicioasă de pui cu legume este benefică pentru organism, deoarece carnea este bogată în proteine, iar legumele au o valoarea nutrițională deosebită.

Totodată, modul de preparare este foarte simplu, iar ingredientele sunt ieftine și ușor de procurat. Le poți găsi fără probleme în piață sau la supermarket.

Când vine vorba de carne, puiul este cel mai căutat, deoarece are un preț accesibil, este ușor de gătit și foarte versatil. În plus, nutrienții pe care îi conține pot fi utilizați în organism în diferite moduri.

În funcție de originea sa, carnea de pui poate avea dimensiuni, texturi și culori diferite. Cât despre legume, acestea îmbogățesc rețeta cu o doză generoasă de vitamine, minerale și fibre.

Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti ceva la prânz, încearcă rețeta de mai jos. Această mâncare se prepară în scurt timp și este foarte gustoasă.

Nu trebuie decât să tai legumele, să le călești și să adaugi puiul la final. Iată care sunt pașii exacți pe care trebuie să îi urmezi!

Îți recomandăm să citești și:

Descoperă 3 metode de marinare a cărnii

Cea mai bună rețetă de pui cu legume

Cum să gătești piept de pui cu legume

Este foarte posibil să ai deja în frigider sau în cămară majoritatea, dacă nu chiar toate ingredientele de care ai nevoie, așa că primul pas va fi foarte simplu. Poți opta pentru fileuri din  piept sau din pulpe de pui. Alegerea ține de propriile preferințe.

Rețeta următoare este pentru 1 – 2 porții. Desigur, poți mări cantitatea ingredientelor în mod proporțional, în funcție de numărul de persoane de la masă.

Ingrediente

  • Sare (după gust)
  • 1 morcov (10 g)
  • 1 fir de pătrunjel
  • 1 cartof mare (30 g)
  • 1 ceapă mijlocie (40 g)
  • Ulei vegetal (după gust)
  • 1 cană de supă de pui (250 ml)
  • 1 cană de vin alb (100 ml)
  • 4 fileuri de piept de pui (400 g)
  • 2 ardei, unul roșu și unul verde (30 g)

Mod de preparare

  1. Taie toate legumele (ardeiul verde, ardeiul roșu, morcovul și ceapa) în bucăți mici. Procedează la fel cu cartoful (spălat și curățat de coajă).
  2. După ce ai tăiat legumele, adaugă sare pentru a te asigura că acestea vor pierde apă la gătit, fapt care va ușura procesul de fierbere.
  3. Într-o cratiță, adaugă uleiul și călește legumele cu puțină sare (după gust).
  4. Adaugă apoi supa de pui și vinul alb. Poți cumpăra supa direct preparată din magazin sau o poți face chiar tu acasă, după cum urmează:
    • Toarnă apă într-o tigaie și adaugă cartofi, morcovi, țelină, nap, praz și carne de pui.
    • Lasă ingredientele să fiarbă puțin la foc mediu pentru ca apa să absoarbă aroma puiului.
  5. Adaugă puiul și încă un praf de sare.
  6. Lasă să fiarbă pentru 20 de minute, până când carnea este complet fiartă, iar supa se evaporă. Legumele trebuie făcute sos și servite alături de carnea de pui.

Te invităm să afli și:

Cum să prepari pui la cuptor cu portocale și rozmarin

Variații ale rețetei de pui cu legume

Pui cu legume servit în farfurie

Dacă dorești, poți folosi apă cu sare în loc de supă de pui pentru fierberea ingredientelor. Însă, pentru a nu sacrifica gustul mâncării, adaugă și roșii tocate peste celelalte legume.

În acest fel, vei intensifica aroma delicioasă a mâncării. Dacă preferi, poți adăuga chiar mai multe legume și poți presăra la final pătrunjel tocat.

Rețeta de pui cu legume este foarte flexibilă, deoarece poți scoate sau adăuga legume după preferințe. Desigur, totul depinde de gustul pe care vrei să îl obții la final. După ce încerci mai multe variante, poți decide care este cel mai mult pe placul tău.

Ține cont de legumele folosite și de cantități. Desigur, poți schimba cantitățile sau tipul de legume adăugate.

În plus, poți găti deliciosul pui cu legume chiar și la cuptor. Nu trebuie decât să adaugi roșii tocate și o linguriță de amestec de condimente italiene pe lista de ingrediente. În loc de cratiță, pune toate ingredientele (inclusiv carnea de pui) într-o tavă și lasă preparatul să se coacă la 180°C timp de aproximativ 15 minute. 

Dacă îți place orezul, poți adăuga și acest ingredient. Prepară-l separat și apoi pune-l peste legumele călite. Pentru a da savoare puiului, poți opta pentru un gust dulceag sau acrișor. În acest caz, este indicat să tai carnea în bucăți mai mici.

Urmează pașii de mai sus pentru a prepara sosul dulce acrișor. Savurează gustosul pui cu legume cu diverse garnituri sau chiar ca wrap.