Cum să prepari pui la cuptor cu portocale și rozmarin

· 10 august 2018
Această rețetă de pui la cuptor cu portocale și rozmarin este o modalitate diferită și delicioasă de a consuma acest tip de carne fără să servești aceleași preparate plictisitoare. 

A venit timpul să adaugi noi rețete în cartea ta de bucate, deoarece toți ne plictisim să servim mereu aceleași mâncăruri plictisitoare. Astăzi îți propunem să înveți cum să prepari un pui la cuptor cu portocale și rozmarin. Aroma minunată a rozmarinului se combină excelent cu nota citrică a portocalelor.

De multe ori, toate preparatele pe bază de pui au același gust, chiar dacă stai ore întregi în bucătărie și urmezi diverși pași complicați. Însă acest lucru nu este valabil și în cazul de față! Rețeta de mai jos este foarte simplă și o poți modifica ușor oricând dorești. Poți încerca să adaugi o mirodenie picantă sau să marinezi carnea înainte de a o găti.

Când vine vorba de prepararea unui delicios pui la cuptor cu portocale și rozmarin, rezultatul depinde de ideile și creativitatea ta.

În ceea ce privește rozmarinul, află că această mirodenie se folosește, de obicei, în rețete cu carne, paste, pizza, dar și în tocane sau la condimentarea puiului. Acesta oferă un gust și o aromă deosebită.

Nu ezita să încerci această rețetă. Dacă vrei să îți încânți și mai tare papilele gustative, o poți „îmbogăți” cu ingrediente savuroase precum curry sau usturoi.

Pui la cuptor cu portocale și rozmarin

De ce să folosești această metodă?

Deși în fiecare țară și casă se mănâncă diferit, este foarte important să încerci rețete noi din când în când. În acest fel, poți învăța noi tehnici de a găti preparate deosebite.

Recomandarea noastră este să înveți cum să prepari acaestă rețetă pui la cuptor cu portocale. Combinația dintre aroma citrică a portocalelor, gustul sărat al condimentelor și aroma puternică de rozmarin poate fi riscantă.

Adevărul este că, în viața de zi cu zi, consumi destul de multe calorii la o singură masă. Preparatul de mai jos îți dă ocazia să beneficiezi de nutrienții din portocale, cum ar fi vitamina C, și de proprietățile medicinale ale rozmarinului.

Pui la cuptor cu portocale bogate în vitamina C

Este bine să te gândești puțin la mai mulți factori. Nu trebuie să iei în considerare numai diversitatea, ci și calitatea alimentelor consumate. Multe persoane nu dau suficientă importanță acestui aspect.

Ingrediente

  • 2 pui întregi fără piele (aproximativ 2 kg)
  • 3 cepe mari
  • 4 căței de usturoi curățați
  • 2½ căni de suc de portocale (640 ml)
  • 3 linguri de rozmarin măcinat (45 g)
  • ¾ căni de ulei de măsline (150 ml)
  • 3 linguri de sare (45 g)
  • 3 linguri de piper negru măcinat (45 g)
Pui la cuptor cu portocale și rozmarin servit pe farfurie

Mod de preparare

  1. În această rețetă, cel mai important este să te concentrezi asupra condimentării cărnii.
  2. Taie ceapa (în bucăți de aproximativ 2 cm). Poți folosi un tocător de bucătărie pentru a face măsurători corecte.
  3. Taie usturoiul în același mod și pune ambele ingrediente într-un bol de dimensiunii medii, adăugând uleiul de măsline, coajă rasă de portocale, piper negru și rozmarin.
  4. Amestecă bine toate ingredientele și lasă amestecul să se așeze.
  5. Toarnă amestecul preparat peste pui. Trebuie să acoperi cât poți de bine ambii pui.
  6. Pune puii în congelator timp de 40 – 60 de minute. Astfel, carnea va absorbi mai bine toate aromele.
  7. După acest interval, scoate carnea din congelator și adaugă puțin din amestecul de condimente dacă dorești.
  8. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pune puii într-o tavă și lasă-i să se coacă timp de 30 de minute. Deschide cuptorul, întoarce-i pe partea cealaltă și lasă-i încă 30 de minute.
  9. Scoate puii din cuptor și, dacă au căpătat o nuanță aurie-maronie, lasă-i să se răcească și servește-i cu plăcere!