Descoperă două rețete cu piept de pui
Puiul are mai multe părți care sunt comestibile și care pot fi utilizate în numeroase rețete. Pieptul de pui este ideal pentru a combina elementul sănătos cu elementul de gust într-un preparat. Din acest motiv, îți vom dezvălui în cele ce urmează două rețete cu piept de pui gustoase și simplu de preparat, cu diferite condimente.
Pieptul este partea puiului care poate fi combinată cu ușurință cu multe alte ingrediente. Poți să îl prepari cu orez, cu paste, poți să îl gătești la cuptor, să îl prăjești sau să îl prepari pane.
De asemenea, poți să îl consumi fără probleme chiar și atunci când urmezi o dietă, fie că este o cură de slăbire, fie că vrei doar să te menții în formă. Cert este însă că, indiferent de obiectivele tale, următoarele preparatele cu piept de pui sunt ideale pentru orice ocazie, fără să fii nevoit să ții cont de ora la care le consumi.
Următoarele rețete cu piept de pui pot fi preparate direct din confortul casei tale și sunt ideale pentru o cină în familie sau o reuniune cu prietenii, deși nu trebuie să fie neapărat o ocazie specială. Poți să consumi preparatele la prânz, după-amiaza sau la o cină ușoară.
Indiferent de perioada zilei în care le consumi, acordă atenție ingredientelor pe care le folosești.
Descoperă în cele ce urmează instrucțiunile pentru două rețete cu piept de pui.
2 rețete cu piept de pui
1. Piept de pui cu cartofi dulci prăjiți
Prepararea acestei rețete cu piept de pui nu ar trebui să-ți răpească mai mult de 15 minute. Vei obține un preparat plin de vitamine, proteine și sărac în calorii, urmând câțiva pași simpli.
Este un preparat ideal pentru prânz sau, dacă dorești, poți să îl consumi la sfârșitul zilei ca o masă ușoară.
Ingrediente
- 3 file de piept de pui dezosat
- 3 linguri de ierburi aromatice (45 g)
- Un ardei gras verde
- 3 cartofi dulci (dimensiuni mai mari)
- O lingură de ulei de măsline (15 ml)
- 4 frunze de salvie
- Un cățel de usturoi
- O lingură de sare (15 g)
Mod de preparare
- În primul rând, spală bine frunzele de salvie.
- Curăță usturoiul de coajă și pisează-l, apoi pune-l deoparte.
- Într-un vas, prepară o marinată cu uleiul de măsline, frunzele de salvie și usturoiul pisat, adăugând un pic de sare.
- Pune feliile de piept de pui la marinat și lasă ca aromele să pătrundă în carne timp de 30 de minute.
- Apoi, adaugă ierburile aromatice. Într-o tigaie, prepară pieptul de pui cu puțin ulei.
- Taie cartofii dulci și ardeiul felii și adaugă condimente după gust.
- În continuare, într-o altă tigaie cu uleiul deja încins, adaugă ardeiul și cartofii dulci.
- Gătește timp de câteva minute, apoi servește împreună cu feliile de piept de pui.
Te-ar putea interesa și:
2. Piept de pui în lămâie
Acest preparat este perfect în cazul în care dorești să începi o dietă sau dacă urmezi deja una. Valoarea calorică este una foarte scăzută. În schimb, lămâie conține multe vitamine.
Următorul preparat de pe lista noastră de rețete cu piept de pui este simplu, proaspăt și foarte gustos.
Ingrediente
- 2 fileuri de piept de pui dezosat
- 2 linguri de pătrunjel mărunțit (30 g)
- O lingură de ulei de măsline extravirgin (15 ml)
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 4 linguri de zeamă de lămâie (60 ml)
- Un cub pentru supă de pui
Mod de preparare
- Într-o oală mică, pune uleiul de măsline extravirgin la încins și rumenește bucățile de piept de pui.
- Apoi, mărește un pic focul și adaugă usturoiul tocat.
- În continuare, adaugă zeama de lămâie, pătrunjelul mărunțit, iar la sfârșit, cubul pentru supă.
- Acoperă oala și lasă la preparat timp de 7 minute.
- Odată ce puiul este gata, poți să îl condimentezi și să îl consumi cu un pilaf de orez sau garnitura preferată.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
- Zaheer, K., & Akhtar, M. H. (2016). Potato Production, Usage, and Nutrition—A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(5), 711–721. https://doi.org/10.1080/10408398.2012.724479
- Pollo al limón. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 6 de agosto de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_al_lim%C3%B3n