Încearcă 3 rețete sănătoase cu piept de pui

11 august 2018
Pieptul de pui este foarte sănătos, întrucât nu conține multe grăsimi, însă nu trebuie să îl gătești alături de ingrediente bogate în calorii. 

O alimentație sănătoasă nu trebuie să conțină o cantitate mare de carne roșie și grăsimi. În schimb, medicii și nutriționiștii recomandă carnea de pui și peștele. Însă contează și modul în care gătești aceste alimente. Citește mai departe pentru a descoperi trei rețete sănătoase cu piept de pui.

Rețete sănătoase cu piept de pui

Nutriționiștii recomandă adăugarea pieptului de pui într-o dietă echilibrată. Însă este important să îl gătești într-un mod sănătos. De exemplu, modalitatea de preparare cea mai dăunătoare este prăjirea. Pielea conține multe grăsimi care absorb o cantitate mare de ulei. Prin urmare, atunci când mănânci prăjeli, consumi multe lipide.

Cele mai recomandate metode de gătire a pieptului de pui sunt fierberea, coacerea, prepararea la grătar și fierberea la aburi. Pe lângă folosirea acestor modalități de preparare, este indicat să îndepărtezi pielea de pui, deoarece aceasta conține multă grăsime.

Iată trei rețete sănătoase cu piept de pui:

Fajitas de pui călit

Pentru a prepara umplutura acestor fajitas delicioase inspirate din bucătăria mexicană, trebuie să fierbi și să tai fâșii pieptul de pui. Rețeta de mai jos este pentru 6 porții, în funcție de câtă umplutură folosești.

Rețete sănătoase cu piept de pui precum fajitas

Ingrediente

  • 6 lipii de porumb pentru fajitas
  • 1 piept de pui întreg (200 g)
  • 1 roșie mare
  • ½ ceapă
  • 1 ardei galben
  • 1 lingură de pătrunjel tocat (15 g)
  • 1 lingură de coriandru tocat (15 g)
  • Ulei de floarea soarelui sau porumb
  • Zeamă de lămâie
  • 1 lingură de miere de albine (25 g)
  • 3 linguri de muștar (45 ml)
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Fierbe pieptul de pui până se înmoaie. Aruncă pielea și taie-l fâșii.
  • Într-o tigaie, călește puiul în ulei de măsline până devine auriu-maroniu. Asezonează puiul.
  • Taie în cubulețe roșia, ceapa și ardeiul. Pune-le într-un recipient și adaugă ierburile, puțin ulei și lămâia. Amestecă și dă vasul deoparte.
  • Pune pieptul de pui, legumele și muștarul pe lipiile de porumb. Servește imediat.

Salată de piept de pui

Și această rețetă se prepară cu fâșii de piept de pui. Proteinele din carne sunt suficiente pentru ca salata de mai jos să fie considerată un preparat complet.

Ingrediente

  • 1 piept de pui întreg (200 g)
  • Ulei de măsline
  • 1 salată verde
  • 1 măr sau o pară
  • Semințe pentru salată
  • 1 roșie
  • 1 ardei roșu
  • Zeama unei jumătăți de lămâie
  • 1 conservă de boabe întregi de porumb
  • 1 cană de brânză Queso blanco tăiată sau rasă (200 g)
  • Muștar
  • Miere de albine
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Fierbe pieptul de pui până se înmoaie. Îndepărtează și aruncă pielea și taie carnea fâșii.
  • Într-o tigaie, călește puiul în ulei de măsline până devine auriu-maroniu. Asezonează-l.
  • Taie salata verde, fructul, roșia și ardeiul.
  • Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol și adaugă zeama de lămâie, puțin muștar și uleiul.

Piept de pui în sos de vin la cuptor

Rețete sănătoase cu piept de pui fără piele

Ultima dintre cele trei rețete sănătoase cu piept de pui se prepară la cuptor. Această metodă de gătire păstrează proprietățile nutriționale ale puiului și îi oferă un gust minunat.

Ingrediente

  • 6 fileuri de piept de pui
  • 1 cană de vin roșu (250 ml)
  • Zeama a 2 portocale
  • 1 ceapă (100 g)
  • 1 ardei roșu
  • 2 cartofi
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin (45 ml)
  • Sare și piper

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 170°C.
  • Asezonează fileurile și călește-le în ulei de măsline până devin aurii-maronii.
  • Taie ceapa și ardeiul julienne. Pisează usturoiul și taie cubulețe cartofii fără să îi cureți de coajă.
  • Într-o tavă de copt unsă cu ulei pune usturoiul, fileurile de piept de pui, ceapa, ardeiul și cartofii. Acoperă ingredientele cu vin și suc de portocale.
  • Pune tava în cuptor și lasă preparatul să se coacă la 170°C timp de 30 de minute sau până când lichidele se separă.
  • Servește pieptul de pui în sos de vin cu o salată proaspătă.

Aceste trei rețete sănătoase cu piept de pui mențin valoarea nutrițională a cărnii fără să îi sacrifice gustul delicios. Folosește metodele de gătit de mai sus și combină diferite ingrediente pentru a obține preparate apetisante.

Te-ar mai putea interesa