Îndrăznește să faci acasă această rețetă de ouă de ciocolată!
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Ouăle de ciocolată sunt delicioase. Sunt clasice de Paste. Deși nu sunt ideale pentru consumul zilnic din cauza conținutului mare de zahăr, această rețetă de ouă de ciocolată este delicioasă și poate fi consumată ocazional!
Cel mai bine este să pregătiți ouăle acasă. Astfel, ingredientele folosite vor fi de calitate mai bună și veți un obține un rezultat excelent.
Rețetă de ouă de ciocolată
De Paște, se pregătesc multe dulciuri, cum ar fi ouăle de ciocolată. Aceste deserturi pot fi consumate fără nicio problemă atât timp cât aveți alte obiceiuri sănătoase.
Cel mai bine este să folosiți o ciocolată care conține 50-55% cacao. Dacă vă plac tipurile de ciocolată cu conținut mai mare de cacao, le puteți folosi, dar nu depășiți concentrația de 85% deoarece ouăle vor deveni prea uscate și excesiv de amare.
Ingrediente
Dacă doriți să pregătiți ouă de ciocolată delicioase, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Ciocolata de patiserie cu 50-55% cacao
- Forme de ou și o pensulă de bucătărie
- Nuci sau alune pentru umplutură
Instrucțiuni pas cu pas
- Topiți ciocolata cu grijă, pentru ca rezultatul final să fie optim. Cel mai bine este să o faceți treptat la bain-marie, deși exista și varianta de a folosi cuptorul cu microunde. În acest caz, puneți ciocolata într-un recipient de sticlă și porniți cuptorul pentru intervale scurte de timp, scoțând recipientul la fiecare câteva secunde pentru a amesteca.
- Pentru a obține cele mai bune rezultate, cel mai bine este să începeți prin a tăia ciocolata într-o cratiță. Temperatura apei nu trebuie să depășească niciodată 60 grade Celsius. Amestecați ciocolata cu o spatulă de bucătărie. După aceea, va trebui folosită imediat, deoarece se întărește repede.
- Când ciocolata este gata, luați formele și ungeți-le interiorul cu ciocolată.
- Când primul strat se întărește, procedați în același mod pentru a crea un alt strat deasupra. Scopul este de a obține un rezultat final gros, care nu se sparge ușor.
- Când ouăle de ciocolată au forma și grosimea potrivite, puneți-le în frigider pentru cel puțin câteva ore pentru a se răci bine și a obține o textură optimă.
- Scoateți ciocolata din forme.
- Uniți câte două părți. Pentru a face acest lucru, ungeți cu puțină ciocolată topită marginile și lipiți bucățile. Puteți pune nuci sau alune.
Încercați și: 3 rețete delicioase cu ciocolată
Beneficiile ciocolatei
Includerea ciocolatei în contextul unei alimentații variate și echilibrate poate genera o serie de efecte pozitive asupra sănătății. Cacaua ajută la controlul anumitor parametri, cum ar fi tensiunea arterială. Consumul său regulat are rol protector asupra sistemului cardiovascular. Acest lucru se datorează, în mare parte, cantității de substanțe fitochimice din boabele de cacao.
Pe de altă parte, antioxidanții pe care îi conține sunt capabili să neutralizeze formarea radicalilor liberi, prevenind acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Acest mecanism este legat de un risc mai mic de a dezvolta patologii cronice și complexe în viitor, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Chimie Medicinală.
Trebuie să evidențiem și prezența acizilor grași de calitate. Aceste elemente ajută la controlul inflamației, atât timp cât sunt de tip cis. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Biochemical Society Transactions. Este important, totuși, să nu permitem ca aceste lipide să fie supuse la temperaturi excesive pentru a preveni transformarea lor în grăsimi trans.
Recomandăm și: Rețetă de biscuiți moscovitas cu migdale și ciocolată
Faceți ouă de ciocolată acasă!
După cum ați văzut, este ușor să pregătiți o rețetă de ouă de ciocolată acasă. Trebuie doar să aveți un produs de calitate și puțină răbdare pentru a obține formele perfecte.
Veți face un desert ideal în perioada Paștelui, de o calitate mult mai înaltă decât acele ouă și figurine industriale care se vând in supermarketuri.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ried, K., Fakler, P., & Stocks, N. P. (2017). Effect of cocoa on blood pressure. The Cochrane database of systematic reviews, 4(4), CD008893. https://doi.org/10.1002/14651858.CD008893.pub3
- Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry, 178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
- Calder P. C. (2017). Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochemical Society transactions, 45(5), 1105–1115. https://doi.org/10.1042/BST20160474
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.