Tort cu trei feluri de ciocolată
 

Tort cu trei feluri de ciocolată

Datorită cașului pudră, tortul cu trei feluri de ciocolată nu are nevoie de coacere. Descoperiți o rețetă simplă și delicioasă!
Tort cu trei feluri de ciocolată

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Torturile sunt cele mai apreciate elemente ale patiseriei. Se pot face și fără coacere, sunt ideale pentru o zi specială, arată grozav și copiii le mănâncă fără întrebări. Unul dintre aceste deserturi, potrivit pentru toate gusturile, este un tort cu trei feluri de ciocolată.

Tort cu trei feluri de ciocolată

Ciocolată cu lapte

Aceasta este o versiune foarte simplă. În plus, nu este nevoie de cuptor, deoarece textura se obține folosind caș proaspăt. Desigur, cu cât ciocolata folosită este mai bună , cu atât tortul va fi mai deosebit.

Ingrediente:

Pentru bază

Pentru umplutura de ciocolată neagră

  • 15 g ciocolată neagră de cofetărie
  • 200 ml smântână lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1 plic caș pudră

Pentru umplutura de ciocolată cu lapte

Pentru umplutura de ciocolată albă

  • 150 g ciocolată albă de cofetărie
  • 200 ml smântână lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de caș pudră

Instrucțiuni

Lapte proaspăt

Pregătiți baza

  • Mai întâi, zdrobiți biscuiții într-un robot de bucătărie (sau rulând un sucitor peste biscuiții aflați într-o pungă de plastic).
  • Apoi, când au căpătat textura unei pulberi fine, adăugați 100 g de unt topit și formați un aluat.
  • Acoperiți cu acest aluat baza unei tăvi cu inel detașabil de 20 cm, unsă sau acoperită cu hârtie de copt.
  • Puneți baza în frigider.

Pregătiți stratul de ciocolată neagră

  • Mai întâi, încălziți smântâna și 100 ml lapte într-o cratiță. În ceilalți 100 ml de lapte se dizolva pliculețul de caș, fără a forma cocoloașe.
  • Odată ce laptele și smântâna s-au încins, adăugați ciocolata neagră în bucăți mici și amestecați cu un tel până se dizolvă bine.
  • Adăugați restul de lapte cu cașul dizolvat și, amestecând continuu, așteptați să fiarbă. Se fierbe aproximativ 2 minute, având grijă să nu se lipească. Este important să fiarbă.
  • La final, se toarnă crema de ciocolată neagră deasupra bazei și se lasă să se odihnească, astfel încât să se coaguleze.

Pregătiți stratul de ciocolată cu lapte

  • Mai întâi, încălziți smântâna și 100 ml lapte într-o cratiță. În ceilalți 100 ml de lapte se dizolva pliculețul de caș, fără a forma cocoloașe.
  • Odată ce laptele și smântâna s-au încins, adăugați ciocolata cu lapte în bucăți mici și amestecați cu un tel până se dizolvă bine.
  • Adăugați restul de lapte cu cașul dizolvat și, amestecând continuu, așteptați să fiarbă. Se fierbe aproximativ 2 minute, având grijă să nu se lipească. Este important să fiarbă.
  • Trebuie să turnați crema de ciocolată cu lapte deasupra cremei de ciocolată neagră și să o lăsați să se odihnească.

Pregătiți stratul de ciocolată albă

  • Mai întâi, încălziți smântâna și 100 ml lapte într-o cratiță. În ceilalți 100 ml de lapte se dizolva pliculețul de caș, fără a forma cocoloașe
  • Odată ce laptele și smântâna s-au încins, adăugați ciocolata albă în bucăți mici și amestecați cu un tel până se dizolvă bine.
  • Adăugați restul de lapte cu cașul dizolvat și, amestecând continuu, așteptați să fiarbă. Se fierbe aproximativ 2 minute, având grijă să nu se lipească. Este important să fiarbă.
  • Apoi, turnați crema de ciocolată albă deasupra cremei de ciocolată cu lapte și lăsați-o să se odihnească.
  • La final, lăsați tortul minim 6 ore în frigider pentru a se întări.

Când tortul este rece, inelul trebuie demontat cu grijă. Puteți decora cu pudră de cacao, bile de ciocolată, decorațiuni comestibile argintii și aurii, figurine de zahăr, frișcă… Totul merge bine cu acest tort cu trei feluri de ciocolată!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.