Alfajore delicioase cu dulce de leche
Alfajore cu dulce de leche sunt o idee grozavă de gustare, pentru că nimeni nu le poate refuza! În plus, puteți face aceste alfajore cu unt de origine vegetală, o alternativă sănătoasă la untul tradițional. Descoperiți mai multe rețete pe care le veți iubi!
Istoria desertului alfajore
Alfajore sunt de origine arabă și sunt tradiționale în Peninsula Iberică. Este un desert tipic Crăciunului spaniol, deși cele cu amidon de porumb și dulce de leche sunt originare din Argentina. De asemenea, sunt consumate în Uruguay, Venezuela, Peru și alte țări din America Latină.
Sunt una dintre cele mai cunoscute prăjituri din afara Argentinei. Spre deosebire de cele spaniole, nu au miere sau migdale, dar sunt cu adevărat delicioase! Dacă nu le-ați încercat încă, vă invităm să preparați această delicioasă rețetă!
Alfajore cu dulce de leche
Ingrediente
- 600 g de făină
- 400 g de amidon de porumb
- 400 g de unt (mai sănătos dacă este de origine vegetală)
- 300 g de zahăr pentru glazură
- 6 gălbenușuri de ou
- 4 lingurițe praf de copt
- 2 lingurițe vanilie măcinată sau scorțișoară
- 1 lingură de coniac
- Coajă de lămâie
- 1 borcan de dulce de leche
Pregătire
Înainte de a începe, porniți cuptorul pentru a-l preîncălzi.
- Cerneți toate ingredientele uscate (făină, amidon de porumb, drojdie și zahăr).
- Bateți zahărul cu untul cremos.
- Adăugați gălbenușurile unul câte unul până când se formează o cremă fină.
- Adăugați smântâna, vanilia sau scorțișoara, coaja de lămâie și lingura de coniac.
- Adăugați smântâna în făină până când se formează o pastă moale.
- Rulați aluatul într-o bilă, înfășurați-l în folie alimentară și puneți-l în frigider timp de aproximativ 15 minute.
- Întindeți aluatul și tăiați-l cu un tăietor de paste sau cu o bucată de sticlă rotundă cu diametrul între 4 cm și 6 cm.
- Luați o tavă, ungeți-o cu unt și așezați alfajore pe ea.
- Puneți-le în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 12-15 minute. În mod ideal, nu ar trebui să se rumenească.
- Scoateți-le din cuptor și, când sunt calde, uniți două bucăți cu dulce de leche în centru.
Alfajore cu dulce de leche light
Aceste fursecuri necesită foarte puține ingrediente. În plus, deoarece nu au zahăr sau unt, sunt o versiune cu mai puține calorii.
Ingrediente
- 1 cană și jumătate de făină
- 5 gălbenușuri de ou
- 1 lingură de coniac (sau apă)
- 1 borcan de dulce de leche
Pregătire
- Cerneți făina într-un castron.
- Adăugați gălbenușurile unul câte unul. Adăugați coniac sau apă.
- Faceți un mix. Dacă vedeți că este foarte uscat, adăugați puțină apă sau coniac.
- Tăiați aluatul în cercuri și introduceți-l în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de aproximativ 8-10 minute.
- Scoateți din cuptor și umpleți fursecurile cu dulce de leche.
Sfaturi pentru o rețetă reușită
- Le puteți trece prin nucă de cocos rasă.
- Puteți topi ciocolată neagră, cu lapte sau albă pentru a glazura desertul. Pentru a vă ușura munca, puteți pune ciocolata cu o pensulă.
- Dacă le faceți cu cele 3 tipuri de ciocolată vor fi grozave… și, dacă puneți câteva nuci și stafide deasupra, le veți da o culoare și o aromă grozave.
- De asemenea, le puteți stropi pur și simplu cu zahăr pudră.
- Dacă doriți să le dați o altă aromă, puteți adăuga puțină miere în aluat (1 linguriță pentru fiecare 300 grame de făină).
- În mod ideal, după ce ați pregătit alfajore, ar trebui să le dați deoparte între 24 și 48 de ore, astfel încât să capete textura potrivită.
- Puteți face alfajore și din 3 fursecuri.
- Dacă doriți să pregătiți acasă dulce de leche, există o mie de moduri. Pe site-ul nostru, puteți găsi rețeta și variantele sale. Cu toate acestea, una dintre cele mai simple modalități este de a pune o oală cu lapte condensat la bain-marie, cu capacul perforat, timp de 3-4 ore.
Ce părere aveți despre aceste două rețete de alfajore cu dulce de leche? Nu ezitați să le pregătiți!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fassardi, Cecilia. EL GRAN LIBRO DE LOS PEQUEÑOS REPOSTEROS. Editorial Albratos, 2014.
- Piñeiro, Mary Luz. COCINA MURCIANA: 101 RECETAS. Sargantana, 2018.
- Todo dulce de leche. Origen del dulce de leche. http://www.tododulcedeleche.com.ar/historia-del-dulce-de-leche/