Rețetă de picarones din Peru: un preparat cu adevărat delicios!
 

Rețetă de picarones din Peru: un preparat cu adevărat delicios!

Ați încercat vreodată picarones peruviene? Deși la început ar putea părea gogoși sau prăjituri, nu sunt.
Rețetă de picarones din Peru: un preparat cu adevărat delicios!
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Această rețetă de picarones din Peru diferă de gogoșile tradiționale. Acestea au mai multe ingrediente. Includ dovleac, o legumă cu o notă dulce care poate spori caracteristicile organoleptice.

Vă vom învăța cum să pregătiți cele mai bune picarones. În ciuda gustului excelent, acestea ar trebui consumate cu moderație. Valoarea lor energetică este mare și trec printr-un proces de prăjire care nu reprezintă cea mai sănătoasă metodă de gătit.

Rețetă de picarones peruviene

Ingrediente

Pentru a face picarones, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1/2 kilogram de cartofi dulci portocalii curățați și tocați
 • 1/4 kg de dovleac curățat și tocat
 • 3/4 lingură de drojdie activă uscată
 • 1/2 kilogram de făină
 • 4 căni de miere
 • Ulei de măsline extravirgin.
 • 2 lingurițe de anason
 • 1 lingură de zahăr

Pentru sos, vor fi necesare următoarele:

 • 2 batoane de scorțișoară
 • 2 steluțe de anason
 • 1 coajă de ananas
 • 1 portocală întreagă
 • 6 cuișoare
Mână de cuișoare
Cuișoarele oferă o aromă distinctă rețetei de picarones peruviene.

Instrucțiuni

Trebuie să începeți prin punerea cartofului dulce, a dovleacului și a anasonului într-o oală. Adăugați apă până când ingredientele sunt complet acoperite și fierbeți-le la foc mediu.

Cartoful dulce și dovleacul trebuie să se înmoaie. Apoi, scurgeți-le și păstrați lichidul. Puneți totul, cu excepția apei, într-un blender și procesați până la obținerea unui piure.

Răciți apa. Într-o cană, puneți zahărul împreună cu drojdia, amestecând totul până când ambele ingrediente se dizolvă. Lăsați ingredientele să se odihnească timp de aproximativ 10 minute pentru a permite fermentarea.

Adăugați amestecul în piureul pe care l-ați pregătit înainte. Imediat după, adăugați făina și începeți frământarea cu mâinile.

Încorporați o jumătate de cană din apa folosită la gătit pentru a obține o textură mai fină. Frământați aluatul cu mâinile până când nu mai este lipicios. Când devine fin și moale, acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l să se odihnească timp de 2 ore pentru a-și dubla volumul.

Formați picarones și să prăjiți-le. Încălziți o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie și formați gogoși mici din aluat. După două minute, este necesar să le întoarceți astfel încât să se rumenească pe ambele părți.

Picarones se pun pe farfurii și acoperă cu sos. Pentru a-l pregăti, este necesar să puneți toate ingredientele într-o oală la foc mic. Adăugați apă cu generozitate și gătiți până când lichidul se transformă într-un sirop. Strecurați sosul și aruncați cocoloașele.

Informații nutriționale

Picarones peruvieni conțin aproximativ 112 calorii pe unitate, ceea ce reprezintă o valoare energetică semnificativă. Din acest motiv, nu ar trebui să facă parte din dieta obișnuită, deoarece ar putea modifica negativ echilibrul caloric. Trebuie luat în considerare faptul că există dovezi că supraponderalitatea este legată de o stare de sănătate mai proastă.

Cea mai mare parte a acestei energii provine din carbohidrați. Nu este o rețetă potrivită pentru boala celiacă, deoarece are făină de grâu în compoziție. Fiecare picaron are 18 grame de carbohidrați, dintre care 7 sunt zaharuri.

Este esențial să se limiteze prezența zahărului simplu în dietă. Potrivit unui studiu publicat în revista Frontiers in Bioscience, aportul regulat al acestui ingredient ar putea provoca mai multe daune asupra stării de sănătate pe termen mediu.

Este un preparat cu prea puține proteine. Conține doar 2 grame per unitate. Conține grăsimi, majoritatea fiind de tip nesaturat, deși este posibil ca acizii grași să fie transformați în acizi trans din cauza procesului de prăjire.

Această clasă de compuși poate crește nivelul inflamației în organism, după cum se afirmă în cercetările publicate în revista Progress in Lipid Research. Este important să modulați nivelurile inflamatorii pentru a evita dezvoltarea patologiilor cronice și complexe.

Sfaturi pentru a realiza cele mai bune picarones

Obținerea de picarones perfecte în ceea ce privește textura nu este întotdeauna un lucru ușor. Procesul de frământare este decisiv. Trebuie să acționați cu multă forță asupra aluatului. Procesul de frământare durează între 10 și 20 de minute. Puteți să folosiți un robot de bucătărie pentru a facilita acest pas, deși rezultatul nu va fi același. Cu mâinile, se obține o elasticitate superioară.

Nu trebuie să vă grăbiți în timpul procesului de odihnă a aluatului. Este important să crească până la o dimensiune dublă sau triplă. Drojdia trebuie să fermenteze corect, ceea ce necesită timp.

De asemenea, mierea nu este un ingredient indispensabil. Puteți face un sirop numai cu zahăr. Rezultatul nu va fi la fel de dens, dar va fi foarte gustos. Puteți folosi și gemuri sau smântână dulce.

Rețetă de picarones delicioase și pufoase
Siropul care însoțește picarones peruviene poate fi preparat în mai multe feluri.

Pregătiți această rețetă de picarones peruviene

Pregătirea acestor picarones peruviene nu este dificilă. Secretul este să urmați rețeta de mai sus. Rețineți că, la coacere, orice abatere de la rețetă poate schimba radical rezultatul final.

Nu uitați că, odată gătite, picarones rezistă câteva zile dacă sunt ținute acoperite și la temperatura camerei. Cel mai bine este să le păstrați într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina soarelui. Oricum, nu turnați siropul deasupra înainte de momentul consumului.

În cele din urmă, rețineți că această rețetă nu ar trebui să facă parte din dieta obișnuită. Conține zaharuri și grăsimi trans. Totuși. nu se va întâmpla nimic dacă mâncăm picarones cu moderație.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Polyzos, S. A., Kountouras, J., & Mantzoros, C. S. (2019). Obesity and nonalcoholic fatty liver disease: From pathophysiology to therapeutics. Metabolism: clinical and experimental92, 82–97. https://doi.org/10.1016/j.metabol.2018.11.014
 • Freeman, C. R., Zehra, A., Ramirez, V., Wiers, C. E., Volkow, N. D., & Wang, G. J. (2018). Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Frontiers in bioscience (Landmark edition)23, 2255–2266. https://doi.org/10.2741/4704
 • Valenzuela, C. A., Baker, E. J., Miles, E. A., & Calder, P. C. (2019). Eighteen‑carbon trans fatty acids and inflammation in the context of atherosclerosis. Progress in lipid research76, 101009. https://doi.org/10.1016/j.plipres.2019.101009

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.