Rețetă de Torta Rogel: ingrediente și instrucțiuni pas cu pas
 

Rețetă de Torta Rogel: ingrediente și instrucțiuni pas cu pas

Dacă vă plac deserturile dulci, nu puteți rata ocazia de a pregăti Torta Rogel. Este un desert tipic argentinian făcut cu dulce de leche și bezea.
Rețetă de Torta Rogel: ingrediente și instrucțiuni pas cu pas
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Această rețetă de Torta Rogel este un desert tipic argentinian. Este ușor de preparat și foarte gustos, deși are o cantitate mare de zahăr. Aceasta nu înseamnă că nu poate fi introdus în contextul unei diete sănătoase; trebuie însă consumat cu măsură.

Trebuie avut în vedere faptul că includerea deserturilor în dietă nu trebuie să genereze efecte negative asupra funcționării corpului. Opțiunile sănătoase, cum ar fi fructele și iaurtul, sunt întotdeauna prioritare. Prezența ocazională a unei rețete mai puțin sănătoase nu va afecta sănătatea.

Rețetă de Torta Rogel

Ingrediente

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 gălbenușuri de ou
 • 300 g de făină
 • 50 g de unt
 • 1 linguriță de sare
 • 100 ml de apă
 • 2 lingurițe de alcool etilic

Pentru cremă:

 • 250 g de dulce de leche tradițional
 • 250 g de dulce de leche pentru patiserie

Va trebui să pregătiți și o bezea compusă din următoarele:

 • 240 g de zahăr
 • 120 g de albușuri
 • 100 ml de apă
Dulche de leche cremos
Dulce de leche este un ingredient cheie în Torta Rogel. Se folosește varianta tradițională și cea de patiserie.

Instrucțiuni pas cu pas

Începeți prin așezarea făinii pe o masă curată, formând un vulcan și introducând apa, untul topit anterior, sarea și alcoolul în mijloc. Amestecați bine toate aceste ingrediente până obțineți un aluat care poate fi modelat bine cu mâinile, cu o textură fină.

Formați o bilă și așezați-o într-un castron acoperit cu folie de plastic. Așteptați aproximativ 20 de minute. Împărțiți aluatul în 8 porții egale. Acestea trebuie întinse cât mai mult posibil cu ajutorul unui sucitor.

Foile subțiri sunt așezate într-o tavă antiaderentă și coapte la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 10 minute. Scopul este ca acestea să se rumenească complet în exterior.

Montare

Urmează asamblarea. Între foi, puneți alternativ dulce de leche tradițional și de patiserie. Deasupra ultimei foi, veți pune bezeaua.

Pentru a-o prepara, va trebui să începeți prin a încălzi zahărul cu apa într-o cratiță la foc mic. Este esențial ca temperatura să nu depășească 118 grade Celsius. Fierbeți pana se dizolvă zahărul și se formează un sirop. Bateți albușurile spumă. Adăugați siropul încet și continuați să bateți până când bezeaua capătă un aspect strălucitor.

Puneți bezeaua deasupra ultimei foi. Coaceți reparatul.

Contraindicații

În ciuda faptului că este un desert delicios, există o serie de situații în care consumul de Torta Rogel este descurajat. De exemplu, ar trebui să evitați să mâncați acest desert dacă aveți diabet.

Trebuie remarcat faptul că rețeta de Torta Rogel conține gluten. Acesta trebuie evitat de persoanele cu boală celiacă. Potrivit unui studiu publicat în revista BMC, ingestia de gluten în caz de boală celiacă poate provoca leziuni grave tractului digestiv.

De asemenea, femeile însărcinate ar trebui să evite Torta Rogel. Ele pot dezvolta diabetul gestațional. Este de natură tranzitorie, dar afectează dezvoltarea fătului. Cele mai noi cercetări sugerează limitarea aportului de zaharuri simple în sarcină.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că zaharurile simple trebuie limitate atunci când există boli cronice sau inflamatorii sau un stil de viață sedentar. Faceți exerciții fizice pentru a stimula metabolismul carbohidraților.

Dulciuri procesate
Rețetele dulci au unele contraindicații, mai ales în caz de diabet sau sedentarism.

Rețetă de Torta Rogel pentru ocazii speciale

Dacă nu ați încercat niciodată Torta Rogel, vă încurajăm să îl preparați acasă. Este un desert simplu, care are caracteristici excelente. Desigur, consumul său trebuie să fie ocazional și moderat.

Rețineți că este posibil să modificați rețeta pe care v-am oferit-o. Bezeaua finală poate fi acoperită cu ciocolată, fructe sau miere. Există mai multe opțiuni care vă permit să obțineți rezultate diferite și gustoase.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.