Rețetă naturală și simplă de piersici în sirop de casă
 

Rețetă naturală și simplă de piersici în sirop de casă

Savurați deserturile, carnea și fursecurile cu piersici delicioase în sirop. De data aceasta, vă oferim o rețetă pas cu pas pentru a le prepara acasă.
Rețetă naturală și simplă de piersici în sirop de casă
Florencia Villafañe

Scris și verificat de nutriționistul Florencia Villafañe.

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Rețeta de piersici în sirop este simplă și delicioasă și o puteți prepara pentru conservarea acestui fruct. Deși piersica poate fi consumată în forma sa naturală, această metodă o va face disponibilă pe tot parcursul anului.

În acest fel, puteți profita de prospețimea și aroma fructelor pentru a face deserturi și băuturi, printre alte rețete. Le puteți consuma chiar și la micul dejun sau ca gustare. Vă împărtășim rețeta pas cu pas.

Ce trebuie luat în considerare înainte de a începe?

Pentru realizarea siropului, este esențial să se țină seama de măsurile de igienă de bază, nu numai la pregătire, ci și la ambalare. De fapt, diferite articole susțin că riscurile apar atunci când conservele nu sunt sterilizate corect.

Din cauza conținutului ridicat de zahăr, acest preparat este contraindicat în unele boli, precum diabetul sau rezistența la insulină.

În plus, dacă urmați o dietă hipocalorică, nu este indicat să consumați acest desert prea des. Conform datelor furnizate de Fundația Spaniolă pentru Nutriție, piersicile conservate în sirop oferă 22 g de carbohidrați la 100 g de produs, în timp ce fructul conține doar 9 g de zaharuri.

Piersici proaspete

Rețetă de piersici în sirop de casă

Ca și în cazul gemurilor, conservele în sirop vă permit să conservați fructele de sezon și să evitați risipa. În plus, acest mod de a profita de alimente nu include utilizarea substanțelor chimice, care se găsesc în produsele comerciale.

În plus față de cele de mai sus, piersica în sirop oferă cantități mici de vitamina A și C și minerale precum potasiul. De asemenea, conține caroten, care oferă acestui fruct culoarea portocalie.

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de 2 oale. Una dintre ele trebuie să fie adâncă, deoarece este pentru gătit.

Ingrediente

 • 1.5 kg de piersici coapte în stare bună (aproximativ 8 fructe mici)
 • 250 g zahăr alb
 • Sucul unei lămâi
 • 1 vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni pas cu pas

 • Mai întâi, luați o oală și puneți în ea apă rece. După aceea, spălați piersicile, tăiați-le în jumătate și scoateți sâmburii. Umpleți cealaltă oală cu apă (suficient cât să acoperiți fructele) și puneți jumătățile înăuntru. Aprindeți focul și lăsați totul să fiarbă 3 minute.
 • După acest interval de timp, puneți fructele în oala cu apă rece. Așteptați să se încălzească; apoi, scoateți piersicile și, cu un cuțit, îndepărtați coaja. Puteți tăia fructele în felii sau le puteți lăsa așa cum sunt.
 • Apoi, puneți zahărul în apa fierbinte, adăugați sucul de lămâie și praful de sare. Amestecați 3 minute și puneți fructele în oală.
 • Gătiți, amestecând cu grijă, pana când zaharul se dizolva complet. După 5 minute, opriți focul. Lăsați acest preparat să stea până se răcește.
 • Apoi, transferați conținutul într-un borcan de sticlă și puneți amestecul în frigider peste noapte.
 • A doua zi, puneți conținutul înapoi în oală și aduceți-l la punctul de fierbere. Pe măsură ce spuma apare la suprafață, îndepărtați-o cu o lingură cu găuri și amestecați din când în când pentru a preveni lipirea. Fierbeți fructele 10 minute.
 • Pentru a conserva siropul de piersici de casă este necesar ca borcanele de sticlă să fie curate și sterilizate.
 • Pentru a face acest lucru, așezați-le lângă capace într-o oală cu apă (care le acoperă complet) și puneți-le la fiert timp de 20 de minute. După acest interval de timp, scoateți-le cu un clește și puneți-le pe un prosop curat.
 • Turnați produsul în borcane, lăsând 1 cm liber în partea de sus. Puneți capacele și întoarceți borcanele cu susul în jos. Lăsați preparatul să se răcească și apoi păstrați-l în frigider. Poate fi consumat între 2 și 3 săptămâni.
 • Scrieți data producției pe ambalaj.
Piersici în sirop cu carne la cuptor

Ce puteți consuma lângă piersici în sirop?

Rezultatul acestei rețete este spectaculos deoarece permite obținerea unui fruct dulce și fin. În plus, este perfect ca desert, singur sau combinat cu frișcă sau înghețată. Alte idei pentru a profita de preparat sunt următoarele:

 • Prăjituri cu fructe
 • Iaurt
 • Umplutură pentru checuri
 • Brânză dulce sau ricotta

Preparația acasă piersici în sirop

După cum veți vedea, cu această rețetă, puteți păstra piersicile mai mult decât în starea lor naturală. În plus, rezultatul este o opțiune excelentă pentru a prepara deserturi. Aveți grijă în timpul pregătirii rețetei pentru a preveni contaminarea produsului final.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Agencia de Extensión Rural. Juan José Castelli. MANUAL DE CONSERVAS. Recetas Caseras para Elaborar. 2018
 • Fundación Española de Nutrición. LIBRO: LA ALIMENTACIÓN ESPAÑOLA. Melocotón.
 • Administración Nacional de Medicamentos, Alimentos y Tecnología Médica. ADVERTENCIAS SOBRE EL RIESGO DE CONSUMIR CONSERVAS CASERAS DURANTE EL VERANO.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.