Rețetă de cheesecake în friteuza cu aer cald
 

Rețetă de cheesecake în friteuza cu aer cald

Vă vom arăta pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a pregăti acasă un cheesecake delicios în friteuza cu aer cald.
Rețetă de cheesecake în friteuza cu aer cald
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În friteuza cu aer cald, puteți pregăti un cheesecake rafinat cu puține ingrediente. Veți obține un rezultat fabulos la nivel organoleptic. Poate fi servit ca desert, deși merge de minune și ca gustare cu o cafea sau cu o infuzie după-amiaza. Vă vom învăța cum să faceți rețeta pas cu pas, pentru a profita la maxim de ea.

Înainte de a începe, amintiți-vă că prezența dulciurilor în dietă trebuie moderată. Acestea conțin cantități mari de zaharuri simple. Dacă sunt consumate zilnic, la nivel pancreatic poate fi generat un anumit stres care ajunge să crească riscul de a dezvolta patologii de tip metabolic. Incluzându-le ocazional în dietă, nu se va întâmpla nimic.

Ingrediente pentru rețeta de cheesecake în friteuza cu aer cald (air fryer)

Dacă doriți să faceți un cheesecake rafinat în friteuza cu aer cald, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 85 grame de unt cu sare
 • 140 grame de biscuiți digestivi
 • 680 grame de crema de brânză
 • 2 ouă
 • 400 grame de lapte condensat
 • O lingură de extract de vanilie
 • Dulceață de căpșuni
 • Căpșuni naturale
Rețetă de cheesecake în friteuza cu aer cald

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Tapetați o tavă de tort cu hârtie de copt și apoi ungeți totul cu unt. Este important să urcați grăsimea pe margini pentru a facilita desfacerea.
 2. Striviți biscuiții într-un bol și amestecați-i cu untul la temperatura camerei. Rezultatul trebuie să fie o făina grunjoasă cu care se poate forma baza prăjiturii. Puneți amestecul în formă și presați-l bine pentru a-l compacta.
 3. Acum este momentul să începeți să pregătiți umplutura. Este bine să aveți un mixer, deși puteți folosi și un tel. Bateți bine crema de brânză până obțineți o textură cremoasă și fină.
 4. Adăugați ouăle unul câte unul și continuați cu procesul de amestecare.
 5. Adăugați laptele condensat împreună cu extractul de vanilie. După câteva minute de bătut, veți obține o umplutură cremoasă.
 6. Puneți umplutura în tavă și puneți-o în coșul friteuzei cu aer cald.
 7. Setați friteuza la 180 grade Celsius și gătiți timp de 25-40 de minute, în funcție de model. La sfârșit, prăjitura trebuie să fie ușor aurie la suprafață.
 8. Scoateți vasul din friteuză și lăsați-l o oră la temperatura camerei.
 9. Apoi, puneți vasul în frigider pentru 6 ore.
 10. Puneți căpșunile feliate și dulceața deasupra.

Beneficiile cheesecake-ului la air fryer

Cheesecake în friteuza cu aer cald cu aromă de vanilie

Deși cheesecake-ul conține cantități mari de zaharuri simple, este capabil să ofere o serie de nutrienți esențiali. De exemplu, are proteine cu valoare biologică ridicată din brânză și ouă. Aceste elemente s-au dovedit a fi necesare pentru a preveni dezvoltarea unor patologii complexe, precum sarcopenia.

Pe de altă parte, cheesecake-ul este o sursă de calciu, un mineral fundamental pentru oase, după cum arată cercetările publicate în revista Nutrients. Este important să acoperiți cerințele zilnice și să vă asigurați că nivelurile de vitamina D sunt în limitele optime. În acest fel, va avea loc o fixare corecta a calciului în țesutul osos.

Trebuie remarcat faptul că persoanele care au dezvoltat o patologie metabolică trebuie să-și modereze foarte mult aportul de dulciuri sau alimente cu zaharuri simple. Acest lucru este confirmat de un studiu publicat în revista Advances in Nutrition.

Pregătiți cheesecake în friteuza cu aer cald

După cum ați văzut, este ușor să pregătiți un cheesecake rafinat într-o friteuză cu aer cald. Nu este nevoie de multe ingrediente sau de mult timp pentru a obține un rezultat fabulos la nivel organoleptic. Desigur, este un desert care trebuie consumat cu moderație, deoarece oferă mulți carbohidrați simpli care pot afecta nivelul de glucoză din sânge.

Pentru a termina, amintiți-vă că ar trebui să puneți un accent deosebit pe consumul de produse lactate fermentate ca desert. Aceste alimente conțin microorganisme probiotice, elemente care îmbunătățesc sănătatea și funcționarea tractului digestiv. Fructele sunt și ele o opțiune bună, având vitamine și antioxidanți de calitate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
 • Vannucci, L., Fossi, C., Quattrini, S., Guasti, L., Pampaloni, B., Gronchi, G., Giusti, F., Romagnoli, C., Cianferotti, L., Marcucci, G., & Brandi, M. L. (2018). Calcium Intake in Bone Health: A Focus on Calcium-Rich Mineral Waters. Nutrients10(12), 1930. https://doi.org/10.3390/nu10121930
 • Johnson, R. J., Sánchez-Lozada, L. G., Andrews, P., & Lanaspa, M. A. (2017). Perspective: A Historical and Scientific Perspective of Sugar and Its Relation with Obesity and Diabetes. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)8(3), 412–422. https://doi.org/10.3945/an.116.014654

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.