Rețetă de Brownie cu cartofi dulci vegan și fără gluten

Vă vom învăța cum să pregătiți cu ușurință un „brownie” vegan de cartofi dulci pentru a vă bucura în familie și a crește aportul de nutrienți esențiali.
Rețetă de Brownie cu cartofi dulci vegan și fără gluten

Ultima actualizare: 14 Noiembrie, 2021

Brownie-ul este unul dintre deserturile preferate de mulți oameni, dar nu este chiar o rețetă sănătoasă. Includerea sa în dietă în mod regulat ar putea provoca rău, deoarece conține multe zaharuri simple și grăsimi trans. Cu toate acestea, vă vom arăta o rețetă pentru un brownie vegan de cartofi dulci care poate fi o alternativă excelentă.

În primul rând, trebuie să știți că deserturile pot fi incluse frecvent în ghidul nutrițional. Deși este adevărat că cel mai bun este un iaurt sau un fruct, există alternative de consumat la timp și de a mări varietatea. În acest fel, se va obține o mai mare aderență la regim și se va reduce riscul de a prezenta deficite de nutrienți esențiali.

Ingrediente vegane pentru brownie de cartofi dulci

Această rețetă de brownie cu cartofi dulci este mai sănătoasă decât versiunea tradițională. Incearca!

Pentru a pregăti un brownie vegan de cartofi dulci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 avocado
 • 1 cană de piure de cartofi dulci fierte.
 • O jumătate de cană de sos de mere.
 • 1/2 cană de miere.
 • O lingurita de extract de vanilie.
 • 4 oua
 • 1/4 cană de făină de cocos.
 • 2 linguri pudră de săgeată.
 • 1/2 cană de pudră de cacao.
 • O jumătate de linguriță de sare de mare.
 • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.

Pas cu pas

 1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius cu căldură pe ambele părți.
 2. Ungeți o tigaie cu ulei de cocos și acoperiți-o cu hârtie de copt sau de copt.
 3. Apoi, amestecați avocado cu cartoful dulce, sosul de mere, mierea și vanilia într-un castron. Amesteca totul bine pana ajunge la o textura cremoasa si adauga pudra de cacao.
 4. De aici, adăugați ouăle pe rând. Nu trebuie să încetați să amestecați în niciun moment pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt integrate optim.
 5. În același timp, puneți făina de cocos, făina de săgeată, sarea și bicarbonatul de sodiu într-un alt recipient. Amestecați totul bine și adăugați la amestecul anterior până obțineți o textură netedă și omogenă.
 6. Transferați întreg conținutul vasului în tava cu hârtie de copt și se va coace aproximativ 25 de minute.
 7. După timp, tăiați pentru a verifica dacă rezultatul este optim. Dacă mai are nevoie de un pic de gătit, le puteți pune înapoi la cuptor.

[/ atomik-read-too]

Beneficiile brownie de cartofi dulci vegan

Această rețetă pe care tocmai v-am arătat-o nu este doar excepțională din punct de vedere al aromei, dar includerea ei într-o dietă variată poate duce la o serie de beneficii pentru organism. Dintre acestea, trebuie evidențiate următoarele.

Contribuie la îmbunătățirea sănătății cardio-vasculare

Brownie-ul vegan concentrează în interior acizii grași din seria omega 3. Acești compuși sunt capabili să provoace un beneficiu asupra sănătății cardiovasculare prin reducerea incidenței multor patologii complexe legate de inimă. Acest lucru este dovedit de o investigație publicată în Journal of Atherosclerosis and Thrombosis.

Pe de altă parte, este necesar să subliniem că acești aceiași nutrienți sunt eficienți pentru a controla mecanismele inflamatorii ale organismului. Acest lucru nu numai că îmbunătățește recuperarea după un efort sportiv, dar previne și apariția bolilor legate de vârstă.

Brownie fără gluten.
Brownie-urile cu cartofi dulci sunt pur și simplu delicioase. Nimeni nu va observa că au ceva diferit!

Întărește sistemul imunitar

Cartofii dulci sunt o sursă de vitamina C. Acest nutrient este esențial pentru a stimula funcția imunitară și pentru a reduce riscul de a contracta boli infecțioase precum bolile respiratorii.

În plus, potrivit unui studiu publicat în revista Annals of Nutrition & Metabolism , menținerea unor niveluri adecvate de substanță ajută la controlul simptomelor și la scăderea intensității și duratei.

De asemenea, vitamina C este esentiala pentru a asigura sinteza endogena a colagenului. Aceasta este cea mai abundentă proteină din organism, deoarece face parte practic din toate țesuturile. Este esential sa asiguram contractilitatea muschilor si sa previi aparitia ridurilor pe piele.

[ / atomik-citește-too]

Acționează ca antioxidant

Cacaoa este unul dintre alimentele de origine vegetală care concentrează cei mai mulți antioxidanți în interior. S-a demonstrat că acești compuși neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Este important de reținut că inflamația este unul dintre mecanismele care stau la baza multor afecțiuni cronice diferite.

Din acest motiv, geneza speciilor reactive de oxigen ar trebui limitată. Pentru aceasta, va fi necesar să se garanteze consumul de fitochimice prin includerea în ghid a alimentelor de origine vegetală. Cacaoa este una dintre ele, deși fructele roșii fac acest lucru la fel de bine.

Faceți brownie de cartofi dulci vegan și fără gluten

După cum ați văzut, este ușor să faceți un brownie de cartofi dulci vegan, fără gluten, de care se poate bucura întreaga familie. Deoarece conține o concentrație scăzută de zaharuri simple, nu va fi deosebit de dăunător sănătății metabolice, motiv pentru care poate apărea în alimentație mai frecvent decât dacă optăm pentru varianta tradițională a acestui fel de mâncare.

Oricum, tine cont de faptul ca pentru a va asigura o sanatate buna este necesar sa combinati o alimentatie buna cu alte obiceiuri precum exercitiile fizice regulate si o odihna corecta de noapte. Va fi esențial să obțineți cel puțin 7 până la 8 ore de odihnă de bună calitate în fiecare noapte pentru ca procesele de recuperare a organismului să aibă loc eficient. • Watanabe, Y., & Tatsuno, I. (2020). Prevention of Cardiovascular Events with Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and the Mechanism Involved. Journal of atherosclerosis and thrombosis27(3), 183–198. https://doi.org/10.5551/jat.50658
 • Wintergerst, E. S., Maggini, S., & Hornig, D. H. (2006). Immune-enhancing role of vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Annals of nutrition & metabolism50(2), 85–94. https://doi.org/10.1159/000090495
 • Alkadi H. (2020). A Review on Free Radicals and Antioxidants. Infectious disorders drug targets20(1), 16–26. https://doi.org/10.2174/1871526518666180628124323