Pâine keto cu făină de cocos și puține calorii: rețetă ușoară
 

Pâine keto cu făină de cocos și puține calorii: rețetă ușoară

Vă vom arăta cum să faceți cu ușurință pâine keto cu făină de cocos ca ingredient principal. O rețetă gustoasă plină de nutrienți de calitate!
Pâine keto cu făină de cocos și puține calorii: rețetă ușoară
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pâinea cu făină de cocos poate fi inclusă în contextul dietei keto. Este o rețetă care are puțini carbohidrați și un aport energetic redus. Prin urmare, este ideală pentru dietele care urmăresc să stimuleze pierderea în greutate, deoarece va crește senzația de sațietate. Această pâine keto este un preparat sănătos, cu densitate nutritivă mare.

Înainte de a începe, trebuie remarcat faptul că dieta keto nu suprimă complet aportul de carbohidrați, deoarece acest lucru este imposibil. Doar îi restricționează semnificativ. De obicei, este permis un aport zilnic care poate varia de la 20 la 50 grame, în funcție de modelul propus. Este un tip de dietă care are anumite beneficii, deși nu toată îl acceptă.

Ingrediente pentru pâine keto cu făină de cocos

Pentru a face o pâine keto cu făină de cocos, vor fi necesare următoarele ingrediente:

 • 3 ouă
 • 60 mililitri de ulei de cocos
 • 30 grame de făină de cocos
 • 1 linguriță de sare
 • O linguriță de drojdie
 • 1 linguriță de suc de lămâie
Pâine keto crescută și pufoasă

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius cu căldură sus și jos.
 2. Ungeți o formă cu ulei de cocos pentru ca aluatul să nu se lipească. Acest lucru va permite pâinii să se desfacă ușor mai târziu.
 3. Bateți ouăle într-un bol și apoi adăugați făina de cocos. Amestecați bine.
 4. Când ingredientele s-au integrat, adăugați uleiul de cocos, sarea, zeama de lămâie și drojdia.
 5. Amestecați până obțineți un rezultat gros și omogen.
 6. În acest moment, puteți adăuga o notă de dulceață prin intermediul îndulcitorilor non-calorici (dacă doriți). Cel mai indicat este să optați pentru stevia, deoarece este prietenoasă cu microbiota.
 7. Puneți amestecul în formă.
 8. Dați-l la cuptor pentru aproximativ 15 sau 20 de minute, până devine auriu. Puteți înțepa cu o scobitoare pentru a verifica dacă este copt. Trebuie să iasă uscată.
 9. Lăsați pâinea keto la răcit înainte de a o tăia.

Beneficiile pâinii keto cu făină de cocos

Includerea pâinii cu făină de cocos în contextul unei diete echilibrate și variate poate genera mai multe beneficii pentru sănătate. Desigur, este important să ne asigurăm că nu există un deficit de nutrienți esențiali. În caz contrar, crește riscul de îmbolnăvire pe termen mediu.

Ajută la prevenirea problemelor musculare

Ouăle incluse în rețeta de pâine keto cu făină de cocos conțin o cantitate semnificativă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceste elemente au toți aminoacizii esențiali și un scor bun de digestibilitate. Potrivit experților, consumul zilnic este necesar pentru a evita dezvoltarea unor probleme legate de masa slabă, precum sarcopenia. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în Nutrition Research.

Orientările alimentare actuale afirmă că este necesar să se asigure un aport de cel puțin 0,8 grame de proteine per kilogram de greutate pe zi la persoanele sedentare. Aceste cerințe pot fi ușor dublate la sportivi. Dieta ketogenică este mai puțin deficitară în acești nutrienți. Include adesea mai multe alimente de origine animală în meniul zilnic.

Pâine keto cu semințe

Stimulează senzația de sațietate

Pentru ca o dietă să funcționeze, este esențial să fie satisfăcătoare. În caz contrar, anxietatea se va instala rapid. În acest context, poate apărea un „efect de rebound”, care poate duce persoana în cauză într-un stadiu mai rău decât punctul de plecare.

Pentru a-ți suprima cu adevărat pofta de mâncare, aportul de proteine este esențial. Acești nutrienți fac ca golirea gastrică să fie mai lentă, provocând o întârziere în trimiterea semnalelor către creier (care indică nevoia de a mânca din nou).

Poate îmbunătăți calitatea odihnei

Făina de cocos este o sursă de magneziu, un mineral esențial care are o importanță semnificativă în fiziologia somnului. În cazul lipsei de magneziu, adormiți greu și vă treziți des pe parcursul nopții.

În plus, magneziul poate avea un efect pozitiv asupra refacerii musculare la sportivi. Există speculații cu privire la implicarea sa în prevenirea crampelor musculare, deși acest lucru nu este clar. Ceea ce pare evident este că are un efect sinergic cu alte substanțe care îmbunătățesc calitatea somnului, precum melatonina.

Pregătiți acasă pâine keto cu făină de cocos

După cum ați văzut, este ușor să faceți acasă pâine keto cu făină de cocos. Sunt necesare puține ingrediente pentru a obține un rezultat fantastic, atât din punct de vedere organoleptic, cât și nutrițional. Nici conținutul de acizi grași din făina de cocos nu trebuie neglijat.

Pentru a încheia, amintiți-vă că atunci când obiectivul este menținerea sănătății pe termen mediu, nu este suficient să mâncați bine. Trebuie să aveți o serie de obiceiuri adecvate, precum exercițiile fizice regulate. Mai presus de toate, antrenamentul cu greutăți trebuie să fie prioritar, deoarece stimulează hipertrofia musculară și menținerea homeostaziei în mediul intern.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
 • Ojha U. (2018). Protein-induced satiation and the calcium-sensing receptor. Diabetes, metabolic syndrome and obesity : targets and therapy11, 45–51. https://doi.org/10.2147/DMSO.S156597
 • Cao, Y., Zhen, S., Taylor, A. W., Appleton, S., Atlantis, E., & Shi, Z. (2018). Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients10(10), 1354. https://doi.org/10.3390/nu10101354

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.