Inflamația nervului sciatic: simptome și remedii
Adesea ne referim la această afecțiune numind-o sciatică, dar, în realitate, vorbim despre inflamația nervului sciatic. Această afecțiune se caracterizează prin durere care radiază de-a lungul acestui nerv, de la regiunea lombară până la picior. Deoarece durerea poate fi foarte intensă, mulți ajung să caute remedii și soluții naturale pentru a se simți mai bine. În acest articol, îți vom împărtăși cele mai eficiente remedii pentru inflamația nervului sciatic.
Inflamația nervului sciatic sau sciatica
Simptomele sciaticii
Înainte de a suferi de inflamația nervului sciatic, probabil i-ai auzit pe alții plângându-se cât de dureros este. Sciatica provoacă durere, inflamație și, uneori, amorțeală, furnicături și slăbiciune la nivelul piciorului. Și spunem picior, deoarece afectează, de obicei, doar un membru.
Durerea sciatică începe în regiunea lombară și se extinde pe spate, trecând la fese. Cea mai mare parte a durerii se află în această zonă. Durerea continuă apoi pe partea din spate a piciorului și poate ajunge până la laba piciorului. Disconfortul poate crește și în spatele coapsei și al gambei.
Cum se simte sciatica? Adevărul este că durerea poate varia foarte mult de la o persoană la alta. În unele cazuri, poate fi ușoară, în timp ce altele pot prezenta dureri foarte intense. În același timp, unii indivizi experimentează o senzație de arsură sau chiar de șoc electric.
Îți recomandăm:
Remedii naturale pentru inflamația nervului sciatic
1. Curcuma
Curcumina, care este principalul agent activ din turmeric, are numeroase beneficii pentru sănătate. Are proprietăți antiinflamatoare, analgezice și antioxidante. Prin urmare, acest condiment este un remediu natural excelent pentru o varietate de probleme care provoacă durere și inflamație.
Datorită acestor proprietăți, oamenii de știință efectuează tot mai multe cercetări pentru a profita de puterea medicinală a acestei rădăcini. Prin urmare, în zilele noastre, putem găsi curcuma și curcumina sub formă de suplimente. Cu toate acestea, putem adăuga planta sub formă de pulbere în tocănițe și deserturi.
Acest remediu natural ne ajută să evităm efectele secundare negative pe termen lung și contraindicațiile antiinflamatoarelor farmaceutice. Mai mult, curcuma este benefică atunci când vine vorba de funcția ficatului. Asta înseamnă că ajută și la îmbunătățirea altor aspecte ale sănătății.
2. Ulei de canabis CBD
Uleiul de canabis s-a dovedit a fi eficient și în cazurile de durere greu de tratat. Secretul este canabidiolul (CBD), un compus care ajută la calmarea nervilor și la îmbunătățirea somnului. Este important să subliniem faptul că acest ulei provine din cânepă și nu este psihoactiv.
Acest remediu este foarte eficient, dar are anumite contraindicații (de exemplu, în cazurile de aritmii cardiace). Prin urmare, este important să îl iei numai sub supraveghere medicală, mai ales dacă folosești și medicamente.
3. Ginkgo biloba
Frunzele arborelui Ginkgo biloba sunt vândute sub formă de supliment pentru a îmbunătăți circulația în creier și extremități. Prin urmare, experții îl recomandă pentru a îmbunătăți memoria, precum și pentru a ameliora diferite tipuri de durere și disconfort.
Mai mult, unele studii sugerează faptul că extractul din această plantă ar putea ajuta la regenerarea nervului sciatic. Prin urmare, îl putem lua ca mijloc de tratament sub supraveghere medicală. Cu toate acestea, nu ar trebui să faci acest lucru pentru o perioadă lungă de timp.
4. Șofran
Șofranul este foarte popular în gastronomie, dar este adesea trecut cu vederea ca remediu natural. Însă acest condiment se remarcă prin capacitatea sa de a calma durerea și de a reduce inflamația în mod natural.
Mai mult, șofranul este un puternic antioxidant. Prin urmare, mai multe studii indică faptul că virtuțile vindecătoare ale șofranului îl fac un bun remediu pentru ameliorarea durerii neuropatice (cu alte cuvinte, durerea care afectează sistemul nervos).
Conform medicinei ayurvedice din India, șofranul trebuie luat în cantități mici, amestecat cu lapte. Putem găsi șofran și sub formă de extract pentru a lua o doză mai precisă.
Citește mai mult:
Concluzie
Studiile pe care le-am menționat sunt recente și foarte promițătoare. Cu toate acestea, remediile trebuie în continuare studiate, însă multe fac parte din gastronomia curentă. Prin urmare, sunt o opțiune excelentă dacă vrei să ameliorezi în mod natural inflamația nervului sciatic.
Acum că ai aflat care sunt beneficiile acestor remedii naturale, de ce să nu discuți cu medicul despre ele? În acest fel, vei putea obține o ameliorare rapidă, evitând în același timp efectele secundare ale anumitor tratamente farmaceutice. Te vei bucura că ai făcut acest lucru!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ma, J., Liu, J., Yu, H., Wang, Q., Chen, Y., & Xiang, L. (2013). Curcumin promotes nerve regeneration and functional recovery in rat model of nerve crush injury. Neuroscience Letters. https://doi.org/10.1016/j.neulet.2013.04.054
- Adkison, J. D., Bauer, D. W., & Chang, T. (2010). The effect of topical Arnica on muscle pain. Annals of Pharmacotherapy. https://doi.org/10.1345/aph.1P071
- Forouzanfar, F., & Hosseinzadeh, H. (2018). Medicinal herbs in the treatment of neuropathic pain: A review. Iranian Journal of Basic Medical Sciences. https://doi.org/10.22038/ijbms.2018.24026.6021
- Tamaddonfard, E., Farshid, A. A., Maroufi, S., Kazemi-Shojaei, S., Erfanparast, A., Asri-Rezaei, S., … Escort, M. (2014). Effects of safranal, a constituent of saffron, and vitamin e on nerve functions and histopathology following crush injury of sciatic nerve in rats. Phytomedicine. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2013.10.031