Remediu pentru sciatică cu lapte cu usturoi - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru sciatică cu lapte cu usturoi

Dacă ai intoleranță la lactoză, poți să optezi pentru un sortiment de lapte vegetal. Dacă mărunțești usturoiul înainte de a-l folosi, poți să te bucuri de toate proprietățile sale. 
Remediu pentru sciatică cu lapte cu usturoi
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Sciatica este o afecțiune care apare atunci când nervul sciatic este iritat, fapt care provoacă durere persoanei în cauză. Durerea poate fi resimțită din partea de jos a spatelui până înspre picioare. În articolul de azi îți prezentăm un remediu alternativ pentru sciatică: laptele cu usturoi.

Această afecțiune este printre pricipalele cauze ale inactivității la locul de muncă. Este un fapt valabil mai ales în cazul bărbaților, însă și femeile pot fi afectate.

Sciatica împiedică pacienții să își îndeplinească activitățile zilnice. Acest lucru depinde de intensitatea și de durata durerii, care poate persista și câteva zile.

Durerea apare atunci când nervul sciatic este apăsat sau inflamat în urma unei traume, cum ar fi hernia de disc sau stenoza spinală. În majoritatea cazurilor, aceasta este însoțită de furnicături, amorțeli și slăbiciunea mușchilor picioarelor.

Din fericire, există remedii naturale cu proprietăți analgezice și antiinflamatoare care ajută la ameliorarea sciaticii. Acestea accelerează vindecarea și reduc simptomele.

Remediu pentru sciatică cu lapte și usturoi

Remediu pentru sciatică cu lapte şi usturoi

Laptele cu usturoi este o băutură naturală foarte populară în medicina tradițională, datorită proprietăților sale terapeutice.

În unele țări, acest remediu este folosit pentru combaterea paraziților intestinali, dar și împotriva infecțiilor virale și bacteriene.

Însă în ultimii ani s-a descoperit că laptele cu usturoi are și alte proprietăți interesante. Acest remediu pentru sciatică ameliorează durerile cauzate de afecțiuni ale nervilor, întrucât are efecte antiinflamatoare și antioxidante.

În plus, laptele cu usturoi este bogat în compuși sulfurici și nutrienți esențiali precum:

 • Vitamine (A, B1 și C)
 • Minerale (fier, siliciu, sulf și iod)
 • Polizaharide
 • Proteine
 • Flavonoide
 • Enzime

Acest remediu pentru sciatică este, de asemenea, un antibiotic natural, fiind ideal pentru combaterea microorganismelor. Este un beneficiu foarte important pentru ameliorarea durerii, deoarece un dezechilibru la nivelul bacteriilor sănătoase din corp provoacă inflamații.

Cum se prepară acest remediu natural pentru sciatică?

Cum se prepară acest remediu pentru sciatică

Laptele cu usturoi se prepară prin fierberea usturoiului în lapte. Băutura obținută poate fi îndulcită cu miere, însă aceasta nu elimină gustul puternic al usturoiului.

Nu este indicat să fierbi cățeii întregi de usturoi în lapte, deoarece în acest fel nu sunt eliberate toate proprietățile benefice. Prin urmare, este bine să pisezi sau să tai mărunt usturoiul înainte de a-l prepara. 

Majoritatea oamenilor folosesc lapte de vacă pentru această rețetă. Însă vegetarienii sau persoanele cu intoleranță la lactoză au alte variante la dispoziție. Poți opta pentru lapte de orez, de migdale sau de soia.

Ingrediente

 • 5 căței de usturoi
 • 1 cană (250 ml) de lapte
 • 2 linguri (50 g) de miere (opțional)

Mod de preparare

 • Curăță usturoiul și pisează-l. Poți să folosești mojarul cu pistil. Dacă nu, poți să tai cățeii în felii subțiri.
 • Adaugă apoi usturoiul în laptele ales. Lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.
 • Dacă nu vrei să fierbi amestecul, există și o altă variantă. Pisează sau taie mărunt usturoiul și lasă-l să stea în lapte pentru minim două ore. În acest fel, usturoiul își eliberează compușii în lapte.

Mod de consum

 • Pentru a combate sciatica, bea o cană (între 200 și 250 ml) de lapte de usturoi pe zi. Dacă ți se pare o cantitate prea mare pentru a fi consumată deodată, poți să o împarți în două sau trei porții pe zi.
 • Bea remediul până dispare durerea.

Pentru o vindecare rapidă și eficientă, nu uita că trebuie să respecți și alte indicații. Este necesar să renunți la anumite obiceiuri zilnice și să eviți suprasolicitarea fizică. 

Odihna este la rândul ei foarte importantă pentru calmarea simptomelor sciaticii. În același timp, este bine să faci exerciții fizice cu impact redus. În acest fel, poți preveni revenirea acestei afecțiuni.

În absența schimbărilor din stilul de viață, această băutură nu este la fel de eficientă în ameliorarea durerii.

Acestea fiind spuse, dacă respecți toate aceste recomandări și bei lapte cu usturoi, iar durerea nu dispare, este indicat să mergi la medic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.