Infuzia de ghimbir cu lămâie: proprietăți și beneficii
 

Infuzia de ghimbir cu lămâie: proprietăți și beneficii

Ghimbirul și lămâia au proprietăți care le fac unele dintre cele mai utilizate ingrediente atunci când vine vorba de ameliorarea simptomelor gripei și îmbunătățirea digestiei. Descoperiți toate beneficiile!
Infuzia de ghimbir cu lămâie: proprietăți și beneficii
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 23 februarie, 2023

Prepararea unei infuzii de ghimbir cu lămâie este o opțiune sănătoasă pentru a consuma un ceai de casă. Ghimbirul este rădăcina unei plante aparținând familiei Zingiberaceae. Este cunoscut nu numai pentru aroma sa deosebită, ci și pentru proprietățile și beneficiile pe care le oferă pentru sănătate. Descoperiți ce beneficii are infuzia de ghimbir cu lămâie!

Care sunt beneficiile lămâii?

Lămâia este un fruct foarte versatil când vine vorba de gătit, deoarece se combină bine cu multe preparate. Pe lângă faptul că servește pentru a găti anumite alimente, are numeroase beneficii pentru sănătate. În primul rând, trebuie să menționăm conținutul său de vitamina C, o substanță esențială pentru a proteja organismul de radicalii liberi.

În plus, conform Institutului Național de Sănătate din Spania, această vitamină îmbunătățește absorbția fierului din anumite alimente vegetale și contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar. Acest lucru o face ideală pentru protejarea corpului.

O recenzie publicată în Chemistry Central Journal indică faptul că citricele au activitate antiinflamatoare, care ajută la atenuarea simptomelor bolilor inflamatorii cronice.

Ceai de ghimbir cu lămâie
Lămâia este bogată în vitamina C.

Ce ne oferă ghimbirul?

Ghimbirul este unul dintre cele mai populare condimente din lume, nu numai pentru aroma pe care o oferă alimentelor, ci și pentru valoarea sa nutritivă. Este folosit de ani de zile pentru a îmbunătăți digestia și a ameliora simptomele gripei și răcelii comune.

În plus, un articol publicat în Integrative Medicine Insights afirmă faptul că aportul acestei rădăcini este o modalitate eficientă și naturală de a trata greața și vărsăturile. De fapt, multe femei însărcinate recurg la ghimbir pentru a scăpa de greață.

De asemenea, așa cum sugerează un studiu din revista Nutrition efectuat pe 4.628 de persoane, consumul zilnic de ghimbir poate avea efecte pozitive atunci când vine vorba de prevenirea riscului cardiovascular. Ghimbirul poate reduce incidența hipertensiunii arteriale și bolilor coronariene.

Infuzia de ghimbir cu lămâie: cum se prepară?

Una dintre cele mai bune modalități de a combina beneficiile lămâii și ale ghimbirului este prin prepararea unei infuzii. Această băutură este foarte populară. În plus, prepararea ei este foarte simplă.

Ingrediente

  • 1 bucată de rădăcină de ghimbir de aproximativ 2 centimetri, fără coajă
  • 1 cană de apă (200 ml)
  • Sucul unei jumătăți de lămâie
  • Miere (după gust)

Pregătire

  • Tăiați ghimbirul felii. Dacă vreți, îl puteți rade pentru a îmbunătăți și mai mult băutura.
  • Apoi, încălziți apa într-o oală mică și adăugați ghimbirul și sucul de lămâie.
  • Când apa este foarte caldă, înainte de a ajunge la punctul de fierbere, opriți focul și așteptați 5 până la 10 minute.
  • Strecurați și serviți infuzia fierbinte cu o felie de lămâie. Dacă doriți, îndulciți-o cu miere.
  • Această băutură poate fi consumată de până la 3 ori pe zi.

Când să consumați infuzia de ghimbir cu lămâie pentru a profita de beneficii?

Deși orice moment este bun pentru a vă bucura de o băutură caldă plină de beneficii pentru sănătate, există câteva situații speciale. De exemplu, pentru a accelera metabolismul și a contribui la pierderea grăsimilor, beți infuzia dimineața. Înainte de mese, contribuie la procesul de digestie.

Dacă este luată după masă, previne acumularea de gaze. Dacă vreți să vă odihniți bine, consumați-o înainte de culcare.

Infuzie de ghimbir cu lămâie și miere
Există mai multe momente ale zilei potrivite pentru a savura ceaiul de ghimbir și lămâie.

Posibile efecte adverse ale infuziei de ghimbir cu lămâie

Deși consumul este considerat sigur în cantități normale, utilizarea excesivă a ghimbirului ar putea agrava refluxul gastric la anumite persoane. În plus, excesul provoacă iritații în gură și gât.

Amintiți-vă că această băutură nu este un remediu miraculos, deoarece servește doar ca adjuvant în abordarea afecțiunilor ușoare de sănătate. Dacă aveți îndoieli cu privire la consumul acesteia, cel mai bine este să vă adresați medicului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.