Băutura vindecătoare cu ghimbir, scorțișoară și turmeric
 

Băutura vindecătoare cu ghimbir, scorțișoară și turmeric

Datorită ingredientelor sale, această băutură vindecătoare are, printre altele, proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, purificatoare și antiseptice. În plus, este foarte ușor de preparat!
Băutura vindecătoare cu ghimbir, scorțișoară și turmeric

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Inspirându-ne din medicina ayurvedică și ingredientele pe care aceasta le propune pentru o viață mai sănătoasă și mai lungă, am creat băutura vindecătoare cu ghimbir, scorțișoară și turmeric. Unii o consideră o variantă a popularului „lapte auriu”, în timp ce alții o consideră o băutură complet diferită.

Această băutură vindecătoare cu ghimbir, scorțișoară, turmeric, ulei de cocos și miere este un remediu tradițional cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Este considerată o alternativă bună pentru detoxifierea organismului, combaterea retenției de lichide și îmbunătățirea sănătății pielii.

Se adaugă ulei de cocos și miere organică, deoarece acestea sunt două ingrediente energizante care întăresc sistemul imunitar și oferă energia necesară promovării unui stil de viață activ și sănătos. În plus, este delicioasă!

Care sunt beneficiile acestei băuturi vindecătoare?

Beneficiile băuturii vindecătoare sunt resimțite atât timp cât este inclusă într-un stil de viață sănătos. Când este integrată cu moderație și în mod regulat într-un stil de viață sănătos, poate oferi organismului o doză suplimentară de energie și antioxidanți, poate sprijini îngrijirea pielii, poate calma afecțiuni minore și poate ajuta la reducerea consumului de băuturi nesănătoase, cum ar Cola.

Femeie care consumă băutura vindecătoare cu ghimbir

 

Ingredientele sale se combină perfect și pot fi găsite cu ușurință în magazinele naturiste și în supermarketuri.

Beneficiile ghimbirului

Ghimbirul este un condiment aromat care a fost folosit pentru proprietățile sale antiinflamatorii și detoxifiante. Compusul său activ, gingerolul, îi conferă minunate calități antioxidante, diuretice și purificatoare pentru a proteja organismul.

I se atribuie proprietăți digestive, ideale pentru calmarea inflamațiilor, a gazelor și a grețurilor și amețelilor. Are un ușor efect analgezic care calmează inflamația și durerea la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

De parcă nu ar fi suficient, poate ajuta la controlul tensiunii arteriale și la reglarea colesterolului pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare.

Beneficiile scorțișoarei

Scorțișoara este un condiment utilizat pe scară largă în bucătărie pentru aroma sa delicioasă. Popular, a fost adesea folosită pentru a controla nivelul zahărului din sânge, colesterolul ridicat și hipertensiunea.

De asemenea, se spune că are un efect pozitiv asupra metabolismului organismului, îmbunătățind capacitatea acestuia de a arde caloriile zilnice. Oferă antioxidanți și o anumită cantitate de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina B6.

Beneficiile turmericului

Turmeric pudră

Turmericul este un condiment care aparține familiei ghimbirului și unul dintre cele mai apreciate în medicina Ayurveda. Conține curcumină ce îi conferă proprietățile antiinflamatorii și antioxidante.

Se spune că turmericul este un aliment care promovează longevitatea, ajută la distrugerea celulelor deteriorate de radicalii liberi din mediu, reduce riscul de boli de inimă, îmbunătățește sănătatea creierului și stimulează producția de serotonină.

Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos conține acizi grași cu lanț mediu. Este o sursă naturală de energie care îmbunătățește performanța pe parcursul zilei, ajutând la o productivitate mai bună. În plus, are o aromă și un gust delicios.

Deși nu există un consens în comunitatea științifică, în sfera populară se spune că susține funcțiile metabolismului și, în cantități moderate, contribuie la pierderea în greutate. Datorită antioxidanților săi, pe termen lung poate fi util în prevenirea îmbătrânirii premature.

Beneficiile mierii

Mierea de albine este un aliment sănătos care promovează sănătatea organismului și a pielii, așa cum au confirmat mai multe studii. Este una dintre principalele surse de enzime, substanțe care participă la diferite reacții chimice în organism.

Este considerată un antibiotic natural, oferă antioxidanți și întărește sistemul imunitar.

Recomandăm: Cum să prepari miere cu plante medicinale pentru tuse

Cum să prepari băutura vindecătoare cu ghimbir pentru a îmbunătăți sănătatea?

Băutura vindecătoare cu ghimbir

 

Ingrediente

  • 1 linguriță de ghimbir ras (5 g)
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată (2,5 g)
  • ½ linguriță de pudră de turmeric (2,5 g)
  • 1 lingură de ulei de cocos organic (15 g)
  • 1 linguriță de miere (7,5 g)
  • 1 cană de apă caldă (250 ml)

Instrucțiuni

  • Se încălzește apa, se adaugă ingredientele și se lasă să se odihnească timp de 5 minute.
  • Se amestecă cu o lingură și se consumă cu înghițituri mici.
  • Beți doar o cană pe zi, de preferință înainte de a vă angaja în orice tip de activitate fizică (mers pe jos, mers la sală, etc.).
  • Puteți varia cantitatea unor ingrediente pentru a ajusta băutura după preferințe. O puteți savura și cu gheață, ca băutură răcoritoare sau fierbinte, ca ciocolată caldă medicinală.

Puteți pregăti acest remediu acasă în mod regulat pentru a vă detoxifica organismul și a vă menține imunitatea. Pregătiți-l acasă și bucurați-vă de aroma sa delicioasă inspirată de medicina și bucătăria indiană!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.