Ceai pentru detoxifiere cu ghimbir și turmeric

Turmericul, ghimbirul și ardeiul iute pot fi combinate într-un ceai detoxifiant care sporește proprietățile fiecăruia dintre ingrediente. Vă învățăm cum să-l pregătiți în acest articol!
Ceai pentru detoxifiere cu ghimbir și turmeric

Ultima actualizare: 12 Noiembrie, 2021

Ardeiul iute, ghimbirul și turmericul sunt trei produse naturale cu multiple proprietăți importante pentru sănătate. Descoperiți cum să le folosiți pentru a prepara un ceai pentru detoxifiere!

Produse detoxifiante

Sistemul excretor și pielea sunt căi de purificare care ne permit să eliminăm deșeurile, toxinele și chiar metalele grele. Pentru a înțelege beneficiile pentru sănătate ale consumului acestui ceai detoxifiant, vom analiza proprietățile fiecăruia dintre ingrediente.

Ardei iute cayenne

Ardei iute roșu

 

Ardeiul cayenne este rezultatul măcinării ardeiului iute uscat. Se spune că poate stimula receptorii durerii, poate întări sistemul imunitar și poate provoca sentimente de bunăstare și satisfacție. Consumul de ardei cayenne ajută la ameliorarea și prevenirea simptomelor migrenei.

Curcuma

Turmeric pudră

 

Este un ingredient destul de comun în bucătăria indiană și medicina tradițională. Turmericul este un antiinflamator puternic datorită conținutului său de curcumină. Este antioxidant și capabil să inhibe creșterea anumitor tumori maligne, provocând moartea celulelor canceroase și sporind efectul chimioterapiei. Este folosit ca tratament pentru artrită și artrită reumatoidă.

Ghimbir

Ghimbir pentru un ceai pentru detoxifiere

 

Conținutul său de gingerol și vitamina C îl fac un puternic antioxidant, antiinflamator și antibacterian. Ghimbirul îmbunătățește metabolismul, combate greața și calmează durerile articulare.

Cum se prepară acest ceai pentru detoxifiere cu ardei cayenne, ghimbir și turmeric

Ingrediente

  • 2 bucăți de ghimbir proaspăt
  • 2 lingurițe de pudră de turmeric
  • 2 prafuri de ardei cayenne
  • 4 lămâi
  • 2 litri de apă
  • Miere (opțional)

Pregătire

  • Stoarceți sucul din rădăcina de ghimbir și cele 3 lămâi.
  • Amestecați-le într-un vas și adăugați apa, turmericul, ardeiul cayenne și câteva felii de lămâie.
  • Îndulciți după gust cu miere pură sau stevia.
  • Lăsați amestecul să stea 10 minute înainte de a-l consuma, astfel încât toate ingredientele sa fie bine amestecate.
  • Puteți păstra băutura în frigider până la 5 zile.
S-ar putea să te intereseze...
Beneficiile uleiului de ghimbir și prepararea acasă
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Beneficiile uleiului de ghimbir și prepararea acasă

Astăzi, vrem să vorbim în mod specific despre utilizările și beneficiile uleiului de ghimbir. Îți vom spune chiar și cum să-l faci singur!