Sirop de ghimbir și ulei de măsline pentru dureri - Doza de Sănătate
 

Sirop de ghimbir și ulei de măsline pentru dureri

Acest sirop de ghimbir și ulei de măsline are proprietăți antiinflamatore și analgezice care ajută la ameliorarea durerilor atunci când este aplicat topic sau consumat.
Sirop de ghimbir și ulei de măsline pentru dureri

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Uimitorul sirop de ghimbir și ulei de măsline este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru dureri grație ingredientelor sale. Acesta are efect antiinflamator, analgezic și diuretic. Pe lângă mute alte beneficii, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și tratarea problemelor digestive.

Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți regeneratoare și afrodiziace. Acesta este folosit pentru a prepara diverse mâncăruri și, uneori, pentru a oferi un aer proaspăt încăperilor grație aromei sale deosebite.

Minerale, vitamine și gingerol

Ghimbirul este o sursă de calciu, uleiuri esențiale, aminoacizi, fosfor și vitamina B și C. Prin urmare, acesta întărește sistemul imunitar. Ingredientul său activ, gingerolul, poate reduce riscul apariției cancerului ovarian și de colon. Este, de asemenea, un expectorant puternic în caz de bronșită, astm, gripă sau alte afecțiuni ale sistemului respirator.

Dacă vrei să renunți la consumul de medicamente analgezice, acest sirop de ghimbir și ulei de măsline este o opțiune ideală pentru a scăpa de dureri. Datorită proprietăților sale diuretice, acesta drenează fluidul în exces din articulații, reducând astfel inflamația.

Ghimbirul: ideal pentru stomac și intestine

Ghimbirul este de mare ajutor atunci când încerci să tratezi dispepsia, flatulența, crampele la stomac și indigestia. Acest sirop este util și în caz de intoxicații alimentare, infecții intestinale și chiar dizenterie bacteriană.

Sirop de ghimbir și ulei de măsline pentru dureri

Rădăcină pentru a prepara sirop de ghimbir și ulei de măsline

Ingrediente

 • 1 ceașcă de ghimbir foarte proaspăt (150 g)
 • 1 cană de ulei de măsline (250 ml)

Instrucțiuni

 • Mai întâi, spală bine ghimbirul și lasă-l la uscat timp de 2 ore.
 • Apoi, pune uleiul de măsline într-o tigaie.
 • Taie ghimbirul în bucăți și dă-l pe răzătoare cu tot cu coajă.
 • Pune ghimbirul în tigaie și amestecă-l bine cu uleiul de măsline.
 • Încălzește cuptorul la 150°C.
 • Pune amestecul în acesta pentru 2 ore.
 • După scurgerea timpului, scoate-l și lasă-l la răcit. Trece amestecul printr-un tifon pentru a îndepărta bucățile de ghimbir. Stoarce bine tot uleiul din tifon.
 • Păstrează siropul în sticle de sticlă într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Acesta are un termen de valabilitate de maxim 6 luni.

Cum să utilizezi un sirop de ghimbir și ulei de măsline

Doza de sirop de ghimbir și ulei de măsline pe care o vei utiliza depinde de afecțiunea pe care încerci să o tratezi. Acesta te poate ajuta să ameliorezi și chiar să elimini durerile provocate de diferite boli. În plus, mirosul siropului alungă țânțarii și alte insecte care pot răspândi microbi.

Artrită și dureri musculare

Dureri provocate de artrită

Pentru a-ți revitaliza mintea și trupul, poți consuma două sau trei picături de sirop de ghimbir și ulei de măsline zilnic. Dacă vrei să scapi de durerea provocată de artrită, de cea de spate sau musculară, masează zona afectată cu două sau trei picături de ulei.

Îți recomandăm, de asemenea, să consumi zilnic trei picături de ulei pentru a ameliora inflamația din organism.

De la flatulență la bronșită

 • Dacă ai gaze intestinale sau diaree, masează o picătură de sirop pe abdomen.
 • Dacă ai dureri în gât sau sinuzită, inhalează trei picături cu ajutorul unui difuzor de aromă. Acest sirop tratează cu succes bronșita, astmul, tusea, dispneea și gripa. Poate ajuta, de asemenea, la eliminarea flegmei din gât și plămâni.
 • Pentru înfrumusețare, aplică trei picături de sirop pe zona vizată pentru a reduce aspectul ridurilor și al vergeturilor. Proprietățile de regenerare ale ghimbirului ajută la repararea pielii afectate de imperfecțiuni.

Nivel mărit de colesterol și valori crescute ale tensiunii arteriale

Consumul acestui sirop de ghimbir și ulei de măsline reduce nivelul crescut al tensiunii arteriale. De asemenea, acesta reduce nivelul de colesterol (LDL) în sânge și riscul formării cheagurilor și arteriosclerozei. Prin urmare, acest sirop este ideal pentru a trata afecțiunile cardiovasculare.

Însă beneficiile acestui remediu nu se opresc aici. Consumând zilnic două sau trei picături, vei reduce riscul apariției afecțiunilor cronice.

Beneficii multiple

După cum ai putut observa, ghimbirul are numeroase beneficii. Este un remediu natural puternic ce poate fi folosit în tratamentul multor afecțiuni. Antioxidanții, vitaminele și mineralele acestei rădăcini sunt aliați de nădejde ai sănătății noastre.

Păstrarea în casă a acestui sirop de ghimbir este de mare ajutor. Îl poți prepara acasă folosind ustensile simple și ingrediente deloc costisitoare. De ce să nu încerci și tu?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Rhode, J., Fogoros, S., Zick, S., Wahl, H., Griffith, K. A., Huang, J., & Rebecca, J. R. (2007). Ginger inhibits cell growth and modulates angiogenic factors in ovarian cancer cells. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-7-44
 • Jeong, C. H., Bode, A. M., Pugliese, A., Cho, Y. Y., Kim, H. G., Shim, J. H., … Dong, Z. (2009). [6]-Gingerol suppresses colon cancer growth by targeting leukotriene A 4 hydrolase. Cancer Research. https://doi.org/10.1158/0008-5472.CAN-09-0491

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.