Sirop de tuse pentru a elimina flegma din plămâni - Doza de Sănătate
 

Sirop de tuse pentru a elimina flegma din plămâni

Ceapa are efect antiinflamator și dezinfectant. Încearcă să pui această legumă lângă pat noaptea și s-o folosești ca ingredient în remedii pentru tuse.
Sirop de tuse pentru a elimina flegma din plămâni

Ultima actualizare: 09 octombrie, 2018

Există mai multe tipuri de tuse. În caz de tuse expectorantă, numită și tuse productivă, există câteva simptome specifice și, prin urmare, tratamente potrivite fiecăruia. În acest articol îți vom explica cum să-ți faci propriul sirop de tuse la tine acasă, pentru a putea elimina flegma din plămâni.

În plus, îți vom oferi și alte rețete și remedii naturale eficiente. Citește în continuare și ia aminte!

Tuse productivă: ce trebuie să știi

Dacă simți o apăsare în piept și auzi un sunet ca un șuierat în timp ce respiri, dacă tușești și expectorezi flegmă sau simți mucus pe căile respiratorii sau în piept, atunci suferi de tuse productivă.

O astfel de tuse este rezultatul acumulării de mucus, care poate fi de trei feluri: alb, galben și verde. Toate tipurile de mucus sunt eliminate prin tuse.

Răspunsul normal al organismului la acumularea de mucus va fi întotdeauna cel de tuse pentru a elimina orice blochează traseul, orice n-ar trebui să se afle în plămâni. Iată simptomele tusei productive:

 • Tuse persistentă
 • Flegmă lipicioasă, eliminată prin tuse
 • Șuierat în timpul respirației sau al tusei
 • Senzație de apăsare
 • Congestie și o senzație de greutate în piept
 • Tuse excesivă dimineața

Așa cum am spus mai sus, flegma poate avea diferite culori, așa că trebuie să fii atent și încerci să identifici cauze problemei:

 • Dacă este curată sau transparentă, este o flegmă normală
 • Dacă este galbenă, este răspunsul organismului la inflamarea căilor respiratorii
 • Dacă este verde, este provocată de o infecție bacteriologică, precum bronșita
 • Dacă este maro, se datorează poluării din aer sau a smogului
 • Dacă este gri, cauza este fumul de țigară.
 • Dacă este roz, ai putea suferi de astm
Remedii pentru tuse, sirop și supă

Sirop de tuse făcut acasă pentru a elimina flegma din plămâni

Această rețetă de sirop de tuse este un mod foarte eficient de a scăpa de mucusul din plămâni și nu are contraindicații în cazul copiilor. Ingredientele necesare sunt:

 • O lingură cu rădăcină de nalbă mare
 • O lingură cu semințe de in
 • O lingură plină cu salvie
 • O lămâie tăiată în bucăți
 • O cană de apă
 • O cană de zahăr brun

Pune apa într-o oală la fiert, adaugă zahărul și amestecă până se topește. Adaugă și restul ingredientelor, amestecă bine și ia oala de pe foc. Lasă la infuzat timp de cincisprezece minute, apoi strecoară și toarnă lichidul într-un borcan de sticlă cu gura mică.

Bea câte o lingură de sirop de trei ori pe zi, până când începi să te simți mai bine. Ca să nu se strice, acest sirop de tuse trebuie păstrat în frigider.

Remedii preparate acasă în caz de tuse productivă

În afară de acest sirop de tuse, poți prepara și alte rețete naturale pentru a elimina flegma (dacă este deschisă la culoare) expectorată atunci când tușești.

Remediu cu vapori de apă (inhalații)

Acesta este unul dintre cele mai vechi și mai eficiente remedii pentru tuse. Poți face vapori doar din apă sau poți adăuga o mână de sare sau de plante medicinale cu abilitatea de a vindeca problemele respiratorii (de exemplu, menta, eucaliptul, socul, cimbrul sau salvia).

Pune un vas de apă la fiert. Atunci când apa începe să fiarbă, apropie-te de vas cu fața și acoperă-ți capul cu un prosop, ca și cum ai face un cort. Ai grijă să nu te arzi.

Remediu cu miere și piper

Ambele ingrediente au un puternic efect expectorant, ceea ce te ajută să eliminați flegma prin tuse. Amestecă o lingură de miere cu praf de piper negru măcinat. Ia o doză mică din acest amestec de două ori pe zi.

Sirop cu miere pentru tuse

Remediu cu ceapă

Ceapa are foarte multe beneficii. De exemplu, aceasta are proprietăți antiinflamatoare și dezinfectante, fiind în special utilă pentru a curăța respiratorii.

Ca să tratezi tusea productivă, poți accesa aceste proprietăți în mai multe moduri. Unul este foarte simplu: taie o ceapă în jumătăți și inspiră aroma ei.

Poți și să prepari ceai folosind o ceapă și patru căni cu apă fiartă. Bea trei căni pe zi din acest lichid, după ce l-ai strecurat și îndulcit cu miere. Poți adăuga lămâie și ghimbir.

Remediu cu usturoi

Iată încă un aliat în lupta cu problemele respiratorii. Acest lucru se datorează proprietăților de antibiotic natural atribuite usturoiului. Taie un cățel de usturoi și mănâncă-l crud, simplu sau în salate.

O altă variantă este să prepari un ceai cu apă fierbinte, la fel ca în rețeta prezentată anterior.

Remediu cu lapte și ghimbir

Ai nevoie de o bucată mică de rădăcină de ghimbir și un pahar de lapte cald. Ghimbirul are proprietăți expectorante și, dacă adaugi lapte, stimulează eliminarea flegmei din plămâni.

Acesta este un remediu foarte bun înainte de culcare. Amestecă ingredientele și bea-l înainte de a se răci. Te va ajuta să adormi și să respiri mai ușor.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.