Mierea și ceapa pentru tuse: un remediu foarte eficient
 

Mierea și ceapa pentru tuse: un remediu foarte eficient

Datorită proprietăților sale antivirale și expectorante, combinația de miere și ceapă poate ajuta la combaterea tusei.
Mierea și ceapa pentru tuse: un remediu foarte eficient

Ultima actualizare: 25 septembrie, 2022

Combinația de miere și ceapă este ideală pentru a controla simptomele incomode ale tusei. Deși este puțin mai blândă decât siropurile convenționale, proprietățile sale întăresc sistemul imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor. Descoperiți cum să folosiți mierea și ceapa pentru tuse!

Tusea este un mecanism de apărare a organismului. Este produsă de o expulzare explozivă a aerului din plămâni. Scopul său este de a elimina substanțele străine care afectează tractul respirator. Tusea poate fi productivă sau uscată.

Când tusea este productivă, este însoțită de secreții sau mucus. Nu trebuie oprită, deoarece în acest fel se elimină flegma care congestionează căile respiratorii. Tusea uscată poate apărea din cauza iritației sau infecției.

Indiferent de tipul de tuse, prepararea acestui remediu natural poate completa tratamentul prescris de medic. Este foarte ușor de preparat și poate fi luat fără teamă de efecte secundare.

Mierea și ceapa pentru tuse: un remediu foarte eficient

Combinația de miere și ceapă are ca rezultat un remediu natural care poate fi folosit pentru a controla simptomele tusei. Spre deosebire de siropurile convenționale, componentele sale oferă un „plus” de nutrienți esențiali.

Acest remediu contribuie la întărirea sistemului imunitar pentru a face față infecțiilor. Prin urmare, pe lângă reducerea disconfortului, este o soluție pentru a inhiba înmulțirea germenilor care atacă tractul respirator.

Beneficiile mierii

Lingură de miere

 

Mierea este unul dintre ingredientele naturale care se remarcă grație conținutului ridicat de nutrienți, așa cum subliniază Heart Foundation. Din punct de vedere medicinal, este apreciată pentru efectul antimicrobian, ideal pentru combaterea unor infecții.

 • Componentele sale reduc iritația căilor respiratorii și ajută la calmarea tusei, conform studiilor.
 • Are efect expectorant, care ajută la stimularea eliminării flegmei.
 • Este capabilă să regleze aciditatea și să înmoaie gâtul.
 • Conține citokine și alți antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi.

Mierea este contraindicată copiilor sub un an și celor cu tulburări digestive cronice. Consultați medicul pediatru înainte de a-i oferi micuțului acest remediu.

Beneficiile cepei

Ceapă albă

 

Ceapa a fost folosită din cele mai vechi timpuri ca tratament natural pentru afecțiunile sistemului respirator. Aceasta întărește imunitatea și îmbunătățește capacitatea organismului de a face față infecțiilor:

 • Are proprietăți antiinflamatorii care reduc iritația căilor respiratorii în caz de tuse.
 • Ajută la combaterea virușilor care provoacă răceli și gripă.
 • Are antioxidanți, care ajută la stimularea eliminării toxinelor.
 • Ceapa este un aliment sănătos, care poate fi inclus frecvent în dietă pentru a o completa, a o varia și a o îmbogăți.

Remediu cu miere, ceapă și lămâie

Acest sirop natural luptă împotriva tusei și întărește sistemul imunitar. Următoarele rețete sunt recomandate de medicina tradițională. Înainte de a apela la ele, cereți aprobarea medicului. Folosiți-le pentru a completa tratamentul medical și nu pentru a-l înlocui.

Ingrediente

 • 1 ceapă medie
 • 2 pahare de apă (400 ml)
 • Sucul unei lămâi (o altă sursă importantă de antioxidanți)
 • 2 lingurițe de miere (15 g)

Pregătire

 • Curățați și tăiați ceapa în bucăți mari și puneți-o la fiert cu cele două pahare de apă timp de 15 minute.
 • Așteptați 5 minute după fierbere. Adăugați cele doua lingurițe de miere și sucul unei lămâi.
 • Consumați remediul de două sau trei ori pe zi.

Rețetă cu miere și ceapă

Remediu ce include mierea și ceapa pentru tuse

 

Ingrediente

Pregătire

 • Curățați și tăiați ceapa în bucăți mici și puneți-o într-un bol. Mai târziu, adăugați miere și lăsați amestecul să se odihnească peste noapte.
 • A doua zi dimineața, strecurați amestecul printr-un tifon sau printr-o strecurătoare și consumați-l pe tot parcursul zilei.
 • Puteți lua remediul în forma sa naturală sau îl puteți dilua într-un pahar cu apă.
 • Se recomandă să luați o lingură din acest sirop la fiecare două ore pentru cele mai bune rezultate.

Oricare ar fi rețeta aleasă, este important de știut că rezultatele nu sunt imediate. Deși remediul poate funcționa ca un analgezic, este necesar să îl consumați în mai multe doze pentru a ajuta la combaterea tusei. Amintiți-vă să consultați medicul pentru a obține un tratament adecvat pentru tuse, pe care să-l completați cu aceste rețete naturiste.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.