Rețetă simplă de biscuiți cu scorțișoară - Doza de Sănătate
 

Rețetă simplă de biscuiți cu scorțișoară

Dacă vrei să descoperi o rețetă simplă de biscuiți cu scorțișoară, acest articol este pentru tine! În plus, avem și o versiune sănătoasă cu fulgi de ovăz pe care o vei iubi.
Rețetă simplă de biscuiți cu scorțișoară
Florencia Villafañe

Scris și verificat de nutriționistul Florencia Villafañe.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Acești biscuiți cu scorțișoară sunt ideali alături de un ceai cald la micul dejun și gustări. În plus, dacă nu i-ai încercat niciodată sau dacă i-ai făcut și nu ai obținut gustul dorit, acest articol este pentru tine! Astăzi, îți vom oferi o rețetă simplă de biscuiți cu scorțișoară pe care o poți prepara rapid acasă.

Potrivit unui studiu publicat în 2014, scorțișoara, pe lângă faptul că este un ingredient esențial care oferă o aromă unică, este o plantă medicinală care oferă beneficii organismului uman. Acest condiment este un coagulant natural, sporește circulația sângelui uterin și favorizează regenerarea țesuturilor. De asemenea, oferă componente care au capacități antioxidante, antidiabetice, antimicrobiene și antifungice.

Rețetă simplă de biscuiți cu scorțișoară

Deși scorțișoara este un ingredient obișnuit în preparatele dulci, unii oameni nu o vor tolera, deoarece este puternică, nu numai pentru gust, ci și pentru miros! Deci, dacă vrei să prepari acești biscuiți pentru a-i oferi prietenilor, asigură-te că nu au probleme cu ea.

Recomandarea generală pentru a face acești biscuiți cu scorțișoară este să reții faptul că ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei și cantitățile trebuie să fie exacte. Iată ce vei avea nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!

Biscuiți cu scorțișoară delicioși
Este ușor să pregătești biscuiți cu scorțișoară, deși există oameni care cred că aroma lor este prea intensă.

Ingrediente

  • 1 ou
  • Un praf de sare
  • 1/2 lingură de scorțișoară
  • 300 de grame de făină albă
  • 150 de grame de zahăr alb
  • 1 lingură mică de drojdie pudră
  • 1 lingură în plus de zahăr și 1/2 lingură de scorțișoară pentru acoperire
  • 130 de grame de unt ușor înmuiat (cu o textură similară cu cea a maionezei)

Pași pentru a prepara aluatul

  • Pentru a face aluatul, începe prin a bate untul împreună cu zahărul într-un castron, dând ingredientelor un aspect albicios. O poți face manual sau cu un mixer.
  • Apoi, adaugă oul și bate-l până se amestecă complet.
  • În același timp, amestecă făina cu scorțișoara, praful de copt și sarea și pune totul într-un castron.
  • Adaugă aceste ingrediente în castron cu ajutorul unei site pentru a evita formarea de cocoloașe.
  • Amestecă folosind o spatulă, cu mișcări circulare. Este posibil să trebuiască să-ți folosești mâinile pentru a termina amestecarea.
  • Frământă 5 minute până când aluatul este fin și moale.
  • Pune aluatul în folie de plastic și lasă-l să se odihnească 40 de minute în frigider. Aluatul se va întări și vei putea modela cu ușurință biscuiții.

Formarea biscuiților

  • Folosește un blat curat și presară făină albă pe el (folosește suficientă pentru ca aluatul să nu se lipească). Cu ajutorul unui sucitor, începe să întinzi aluatul uniform.
  • După ce a ajuns la 1 cm grosime, folosește o formă rotundă pentru biscuiți. În acest fel, toți biscuiții vor avea aceeași dimensiune. Frământă resturile, întinde o altă foaie și repetă procesul.
  • O altă metodă pe care o poți folosi pentru a modelare este să faci bile mici de aceeași dimensiune și să le aplatizezi cu mâinile până când au aceeași grosime. Cu această tehnică, biscuiții nu vor fi perfecți, dar modelarea lor va dura mai puțin timp. În timp ce faci acest lucru, preîncălzește cuptorul la 170 °C.
  • Apoi, amestecă zahărul cu pudra de scorțișoară într-un recipient și presară ingredientele deasupra biscuiților.
  • Pune-i într-o o tavă unsă cu unt (partea cu zahăr și scorțișoară trebuie să fie cu fața în sus) și coace-i în cuptor timp de 15 minute.
  • După acest timp, verifică dacă sunt gata și scoate tava. După ce se vor răcori, vor fi gata de servire.

Rețetă alternativă de biscuiți cu scorțișoară

Poți face alte variante, de exemplu, folosind ingrediente diferite care se combină bine cu scorțișoară, cum ar fi ghimbirul. De fapt, poți crea o versiune mai sănătoasă înlocuind zahărul cu îndulcitor și făina obișnuită de grâu cu fulgi de ovăz.

Așadar, dacă faci aceste modificări, vei obține o rețetă cu mai puține calorii și elemente care susțin sănătatea, cum ar fi fibrele alimentare. În această privință, Fundația Spaniolă pentru Nutriție susține faptul că fibrele din ovăz pot reduce colesterolul din sânge, pot controla glicemia, poate îmbunătăți secreția de insulină și pot reduce riscul bolilor coronariene.

Iată versiunea sănătoasă a acestor biscuiți! Notează ingredientele și prepară această rețetă sănătoasă de biscuiți cu scorțișoară!

Ingrediente

  • 1 praf de sare
  • 1 cană de făină integrală de grâu
  • 1/3 cană de ulei de floarea-soarelui sau de porumb
  • 1/2 lingură de scorțișoară pudră
  • 1/3 cană de lapte dulce degresat
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1/2 cană fulgi de ovăz
  • 4 linguri de îndulcitor lichid potrivit pentru gătit
Castron cu fulgi de ovăz
Ovăzul poate furniza o cantitate semnificativă de fibre pentru a îmbunătăți digestia.

Mod de preparare

  • Pune ingredientele uscate într-un castron: făina integrală, fulgii de ovăz, scorțișoara și sarea.
  • Amestecă cu o spatulă și fă o gaură în centru. Adaugă uleiul și îndulcitorul.
  • Amestecă cu ajutorul spatulei până se formează un aluat.
  • Apoi, adaugă laptele împreună cu esența de vanilie și frământă 5 minute până obții un aluat moale.
  • Pune-l în folie de plastic și lăsă-l să se odihnească timp de 15 minute.
  • Apoi, pornește cuptorul la 180 °C și, în timp ce acesta se încălzește, întinde aluatul în modul indicat în secțiunea anterioară.
  • Taie biscuiții cu o formă sau modelează-i cu mâinile.
  • Pune-i într-un vas uns și presară deasupra scorțișoară.
  • Coace-i timp de 15 minute.

Dacă aluatul devine lipicios, poți adăuga mai multă făină sau fulgi de ovăz până când obții consistența necesară pentru a modela biscuiții.

Încearcă aceste rețete de biscuiți cu scorțișoară

Biscuiții cu scorțișoară sunt ideali pentru desert, pentru a însoți cafeaua sau pentru a te răsfăța. În plus, realizarea lor este o sarcină simplă și nu ai nevoie de ingrediente neobișnuite.

Pornind de la aceste rețete, poți face și alte tipuri de biscuiți, adăugând ingrediente suplimentare, cum ar fi fructele. Această combinație va face ca biscuiții să aibă o consistență umedă și vei adăuga și substanțe nutritive fără a crește aportul caloric.

În cele din urmă, trebuie să-ți reamintim faptul că scorțișoara nu este doar un condiment care oferă aromă – oferă și beneficii importante pentru sănătatea umană, deoarece conține compuși activi care o transformă într-un agent antioxidant natural, antiinflamator și antimicrobian.

Deci, ce mai aștepți? Încearcă astăzi această rețetă sănătoasă de biscuiți cu scorțișoară!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • de la Nutrición, F. E. (2017). Datos actuales sobre las propiedades nutricionales de la avena. España: Fundación Española de Nutrición. Recuperado de https://www. fen. org. es/storage/app/media/PUBLICACIONES202017.
  • Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: a multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine2014.
  • Kawatra, P., & Rajagopalan, R. (2015). Cinnamon: Mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy research7(Suppl 1), S1.
  • Gruenwald, J., Freder, J., & Armbruester, N. (2010). Cinnamon and health. Critical reviews in food science and nutrition50(9), 822-834.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.