Cea mai ușoară rețetă de tartă cu mere - Doza de Sănătate
 

Cea mai ușoară rețetă de tartă cu mere

Tarta cu mere este un desert care inițial poate părea dificil de realizat. Însă ai la dispoziție câteva trucuri care o fac să fie o rețetă foarte ușoară.
Cea mai ușoară rețetă de tartă cu mere
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pentru a prepara următoarea rețetă de tartă cu mere, trebuie să modifici puțin varianta originală. Vei putea păstra elementele esențiale ale rețetei, dar o vei optimiza în ceea ce privește timpul de preparare. Nu trebuie să te îngrijorezi, acest lucru nu va afecta gustul desertului.

Poți pregăti merele așa cum o faci de obicei, însă ceea ce este diferit în această rețetă de tartă cu mere este prepararea aluatului pentru crustă. Pentru această variantă, vom utiliza un amestec ușor și rapid de preparat, ingredientele principale fiind biscuiții Maria și untul.

Datorită acestui aluat, timpul de preparare este redus considerabil și te vei putea bucura de acest desert în scurt timp.

De ce trebuie să ții cont?

Rețetă de tartă cu mere preparată cu biscuiți Maria

În ceea ce privește aportul caloric pe care îl aduce această rețetă de tartă cu mere, totul depinde de cantitatea pe care o consumi. Așa cum obișnuim să îți spunem, nu este vorba întotdeauna de tipul de alimente consumat, ci de cantitate.

Din punct de vedere nutrițional, merele au multe beneficii pentru sănătate. Așadar, includerea lor în această rețetă nu înseamnă că vitaminele se pierd odată cu prepararea. Din contră, merele își mențin vitaminele, mineralele și carbohidrații și după preparare.

Cu toate acestea, dacă suferi de boala celiacă sau ai intoleranță la lactoză, poți să înlocuiești câteva dintre ingrediente cu produse fără gluten sau lactoză. Tarta va fi delicioasă și cu acele ingrediente.

De exemplu, persoanele care au intoleranță la lactoză pot utiliza lapte vegetal (preferabil lapte de soia sau de migdale), iar cei care au intoleranță la gluten pot utiliza, de exemplu, făină de năut.

Cea mai ușoară rețetă de tartă cu mere

Pentru a preparara tarta cu mere, ai nevoie de ingredientele principale: făină de grâu și biscuiți Maria. Descoperă mai jos modul de preparare pentru această rețetă de tartă cu mere:

Ingrediente

 • O cană de făină de grâu (120 g)
 • 30 g de unt
 • 5 mere roșii de mărime medie
 • 4 linguri și jumătate de zahăr (45 g)
 • O cană de lapte (250 ml)
 • Un pachet de biscuiți Maria (240 g)
 • 5 linguri de marmeladă de piersici (50 g)

Mod de preparare

 1. Începe prin a zdrobi biscuiții Maria. Poți să folosești un mixer sau un sucitor.
 2. Apoi, urmează adăugarea untului topit peste biscuiții zdrobiți. Amestecă aceste două ingrediente cu ajutorul unei linguri.
 3. Consistența trebuie să fie similară cu cea a nisipului umed. Dacă crezi că este necesar, poți să mai adaugi un pic de unt topit.
 4. Toarnă acest amestec într-un vas pentru copt tarte. Acest amestec va constitui crusta, adică baza tartei.
 5. Asigură-te să modelezi tarta conform vasului, astfel încât crusta să fie uniformă.
 6. Continuă prin procesarea următoarelor ingrediente într-un blender: 3 mere feliate, lapte, făină, zahăr.
 7. Apoi, toarnă amestecul obținut peste baza anterior preparată. Curăță coaja celor două mere care au rămas, taie-le felii și așază-le după preferințele tale peste umplutură.
 8. Preîncălzește cuptorul la 180 ºC, apoi coace tarta timp de o oră.
 9. La final, scoate vasul din cuptor. După ce s-a răcit, așază marmelada peste tartă cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie.
Rețetă de tartă cu mere preparată cu unt și biscuiți

În concluzie: inovația înseamnă mult în bucătărie

Este bine să înțelegi ce cuprinde mai exact acest concept, ca să descoperi ce detalii se află în spatele acestui preparat dulce deosebit. Pentru această rețetă, inovația constă în modul de preparare a crustei.

Știm că ideal ar fi să poți savura o delicioasă tartă cu mere fără să petreci foarte mult timp pentru preparare. Pregătirea aluatului pentru crustă pe bază de biscuiți Maria și unt topit este mult mai simplă. De asemenea, grație acestor biscuiți, obții aceeași consistență a crustei de tartă. Cu toate acestea, poți să prepari baza și cu o rețetă proprie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.