Prăjitură preparată la cuptorul cu microunde

20 august 2018
Dacă vrei să prepari prăjituri la cană, asigură-te că nu folosești prea multă compoziție. În caz contrar, aceasta s-ar putea vărsa din căni.

Când vine vorba de deserturi, rețetele rapide, simple și, desigur, delicioase sunt ideale. Un exemplu concret este reprezentat de următoarea prăjitură preparată la cuptorul cu microunde.

Oricât de greu de crezut ar părea, cuptorul cu microunde este un dispozitiv electrocasnic care poate îndeplini și alte funcții în afară de a încălzi și a reîncălzi preparatele, astfel încât să obținem mese ușoare.

Acesta produce temperaturi ridicate și stabile, numai bune pentru a găti mâncăruri simple. Îl putem folosi și dacă vrem să încercăm rețete care nu necesită amestecare continuă sau gătit lent.

Aspecte de reținut când îți este poftă de o prăjitură preparată la cuptorul cu microunde

Pregătirea cuptorului cu microunde

Gospodină încercând o prăjitură preparată la cuptorul cu microunde

Indiferent de rețeta pentru care optezi, înainte să folosești cuptorul cu microunde, trebuie să-l pregătești corespunzător. Astfel, vei facilita procesul de gătire și vei obține rezultatele dorite.

  • Curăță cuptorul cu microunde în prealabil.
  • Selectează timpul de gătire, nivelul de putere și spațiul necesar.
  • Folosește ustensile adecvate. Spune da celor care suportă temperaturile ridicate produse de cuptorul cu microunde, cum ar fi tigăile din sticlă, prosoapele de hârtie, foliile de plastic termorezistente sau pungile pentru copt.

Selectarea ingredientelor potrivite

Există o gamă largă de tehnici de gătit și ingrediente la care putem apela în bucătărie. Însă dacă îți este poftă de o prăjitură preparată la cuptorul cu microunde, folosește alimente care prezintă anumite caracteristici:

  • Pot fi coapte complet în mai puțin de cinci minute.
  • Oferă un rezultat final spongios.
  • Nu sunt bogate în calorii (astfel încât să-ți protejezi sănătatea).

Cum să prepari o prăjitură la cuptorul cu microunde

Prăjitură preparată la cuptorul cu microunde cu ciocolată

Ca să obții o prăjitură preparată la cuptorul cu microunde gustoasă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și de ustensilele potrivite.

Citește și:

3 deserturi delicioase care nu îngrașă

Ingrediente

  • 1 lingură (30 g) de cacao pudră sau ciocolată amăruie
  • 1/2 lingură (10 g) de unt (la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • 2 linguri (30 ml) de lapte cald
  • 3 linguri (45 g) de făină (cu autocreștere sau 550)
  • 1 vârf de cuțit de praf de copt

Ustensile

  • 2 vase termorezistente
  • 1 foarfecă
  • 1 cântar

Mod de preparare

  • Mai întâi, pregătește ciocolata amăruie sau cacaua pudră. Folosind o lingură sau un cântar, măsoară o porție de 30 g.
  • Apoi, pune ciocolata într-unul dintre vasele termorezistente. Încălzește-o la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 40 de secunde, astfel încât să se topească.
  • Adaugă untul și amestecă până obții o compoziție omogenă.
  • Următorul pas constă în a adăuga ouăle și laptele. Amestecă pentru a menține consistența compoziției.
  • În celălalt vas termorezistent, cerne făina împreună cu zahărul și praful de copt.
  • Adaugă aceste ingrediente în compoziția pe bază de ciocolată și amestecă cu grijă.
  • Fă câte 3 găuri pe fundul vaselor pe care le vei folosi. Acest truc facilitează circulația aerului și a aburului. Prăjiturile preparate vor fi spongioase.
  • Împarte compoziția în cantități egale și toarn-o în vase. Umple-le până la jumătate, astfel încât prăjiturile să aibă mărimi similare. Lasă suficient spațiu pentru ca ele să poată să crească fără a se revărsa.

Coacerea prăjiturilor

Prăjitură preparată la cuptorul cu microunde cu scorțișoară

Înainte să coci prăjiturile, acoperă farfuria cuptorului cu microunde cu un prosop de hârtie. Pe lângă faptul că previne murdăria, acest truc ajută prăjiturile să crească mai repede.

  • Selectează nivelul de putere potrivit pentru coacere.
  • Nu lăsa prăjiturile să se coacă mai mult de 1,5-2 minute la putere medie. Scoate-le din cuptorul cu microunde.
  • Apoi, întoarce-le cu fundul în sus, fără însă a le scoate din vase. Lasă-le să se răcească timp de 3 minute. Acest truc va menține căldura în interiorul vaselor.
  • Astfel, cu ajutorul căldurii captate, prăjitura va continua să se coacă chiar și după ce a fost scoasă din cuptorul cu microunde. Un alt avantaj al aceste tehnici este faptul că vei evita coacerea excesivă.
  • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, scoate prăjiturile din vase.

La final, vei obține un desert delicios cu ciocolată.

Nu uita să citești:

Tort cu mere și blat de pandișpan

Pe lângă faptul că vei putea savura o prăjitură moale, cu textură spongioasă, nu va trebui să depui mult efort sau să-ți sacrifici tot timpul liber ca să încerci această rețetă.

Te-ar mai putea interesa