Încearcă 3 deserturi sărace în calorii

· 1 septembrie 2018
Unele dulciuri sunt pline de carbohidrați și grăsimi. Este important să știi cum să prepari câteva deserturi sărace în calorii pentru a-ți satisface pofta de dulce.

Există numeroase informații eronate în ceea ce privește conținutul dulciurilor și al deserturilor. Majoritatea acestor preparate sunt asociate cu câștigul (sau pierderea) în greutate. Dar lucrurile sunt puțin mai nuanțate. În articolul de azi îți prezentăm trei deserturi sărace în calorii.

Mai întâi însă, vrem să menționăm faptul că aproape toate alimentele pe care le ingerezi conțin calorii. Ceea ce contează cu adevărat este modul în care combini ingredientele disponibile. Acest lucru este valabil mai ales în cazul deserturilor.

Totodată, reține că un aliment sărac în calorii nu este neapărat sănătos și recomandat. Servește doar preparate de calitate superioară.

Un aspect important este să înveți cum să-ți controlezi aportul de calorii și cum să mănânci fără a te simți vinovat.

A venit momentul să demontăm anumite mituri și să adoptăm o dietă sănătoasă.

3 deserturi sărace în calorii

Mousse de ciocolată sărac în calorii

Ciocolată inclusă în deserturi sărace în calorii

Sună prea bine să fie adevărat? În realitate, nu este vorba de nicio minune gastronomică. Un lucru care merită reținut este faptul că mărimea porțiilor determină aportul caloric.

Când vine vorba de ciocolată, este important să ținem cont de această regulă. Nu este o problemă dacă alegi să o consumi, dar trebuie să ai mare grijă câtă ciocolată mănânci și în ce combinații alimentare o incluzi.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 3 linguri de Stevia rebaudiana
  • 2 1/2 cești de ciocolată neagră
  • 3 linguri de lapte degresat
  • 1/2 cană de vanilie naturală

Instrucțiuni

  • Pune ciocolata într-un castron mare și topește-o la bain-marie.
  • De îndată ce s-a topit, adaugă laptele și Stevia rebaudiana. Amestecă până când obții o compoziție omogenă.
  • Separă albușurile și gălbenușurile ouălor.
  • Combină compoziția inițială cu gălbenușurile și amestecă bine.
  • La final, pune castronul în frigider și lasă desertul să se răcească timp de două ore.

Citește și:

Tort cu mere și blat de pandișpan

Înghețată de vanilie săracă în calorii

Vanilie inclusă în deserturi sărace în calorii

Poate ai impresia că ești pe cale să încerci o rețetă este imposibilă. În fond, cum este posibil ca o înghețată delicioasă și aparent plină de zahăr să intre în categoria de deserturi sărace în calorii?

Ei bine, află că se poate!

Ingrediente

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 2 1/2 cești de lapte de migdale
  • 1 lingură de vanilie
  • 4 linguri de Stevia rebaudiana

Instrucțiuni

  • Încălzește încet laptele de migdale și vanilia.
  • În același timp, bate gălbenușurile de ou împreună cu Stevia rebaudiana. Amestecă bine.
  • Ca să intensifici gustul înghețatei, adaugă o cantitate mică din laptele de migdale cu vanilie în compoziția preparată anterior.
  • Fierbe la foc mic timp de 5 minute.
  • Când este aproape gata, mărește flacăra. De îndată ce începe să dea în clocot, ia vasul de pe foc și lasă preparatul să se răcească până atinge temperatura camerei.
  • Poți folosi un aparat de făcut înghețată, dacă ai un asemenea dispozitiv în bucătărie. În cazul în care nu ai așa ceva la dispoziție, pur și simplu pune compoziția în frigider, iar rezultatul final va fi la fel de gustos.

Prăjitură săracă în calorii cu ovăz și fructe

Deserturi sărace în calorii preparate la cuptor

Ingredientele necesare pentru a prepara ultimul dintre aceste deserturi sărace în calorii sunt foarte accesibile. În plus, este atât de ușor să-l prepari încât suntem siguri că îl vei savura mult mai des decât anticipezi.

Nu în ultimul rând, îți garantăm că îi vei adora gustul.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 7 felii de pâine albă
  • 2,5 cești de brânză proaspătă
  • 1 cană de gem de smochine
  • 1 lingură de vanilie
  • 2 căni de lapte de ovăz
  • 1 măr roșu feliat
  • 1/2 cană de stafide
  • 2 linguri de Stevia rebaudiana

Nu uita să citești:

Cum se prepară șarlota de lămâie, un desert regal

Instrucțiuni

  • Începe cu pâinea. Asigură-te că este complet fărâmițată, apoi las-o să se înmoaie în laptele de migdale.
  • Amestecă toate celelalte ingrediente, cu excepția gemului de smochine și adaugă laptele și firmiturile.
  • Pune compoziția într-o formă mare de budincă și adaugă gemul de smochine.
  • Gătește la bain-marie tim de o oră, la foc mediu.
  • Oprește focul și pune prăjitura în frigider timp de două ore.
  • După ce s-a răcit, o poți servi.