Combate gripa și răceala cu acest remediu cu portocale
 

Combate gripa și răceala cu acest remediu cu portocale

Este foarte important să folosim portocale organice sau cultivate în mod natural, deoarece vom consuma și coaja. Trebuie să ne asigurăm că acestea nu conțin substanțe chimice.
Combate gripa și răceala cu acest remediu cu portocale

Ultima actualizare: 02 februarie, 2022

Portocala este un fruct cu proprietăți multiple pentru sănătate, care are o aromă delicioasă și oferă vitalitate. În continuare, vă explicăm cum puteți face acasă un remediu cu portocale pentru întreaga familie, care combate gripa și răceala.

De ce portocala?

Ceea ce iese în evidență cel mai mult la portocală este conținutul ridicat de vitamina C. Este bogată și în vitaminele A și B și în minerale precum calciul, magneziul, fosforul și potasiul.

Valorile nutritive fac din portocale un aliment bun pentru a ne întări sistemul imunitar și a preveni astfel unele boli.

Portocala proprietăți antioxidante, la fel ca și restul fructelor citrice. Ne ajută să întârziem îmbătrânirea internă și externă. În plus, portocala este un fruct foarte purificator, ideal pentru curățarea ficatului, a rinichilor și a intestinelor.

Portocala ne ajută să ne protejăm organismul de bolile cardiovasculare, deoarece îmbunătățește circulația, reglează tensiunea arterială și reduce nivelul trigliceridelor din sânge.

Combate gripa și răceala cu acest remediu cu portocale

Pentru a pregăti acest remediu, este esențial să alegem portocale bio sau cu garanția că au fost cultivate natural, fără a folosi produse chimice. Acest lucru este vital pentru a putea folosi coaja, care are proprietăți foarte puternice.

Coaja de portocală, ca și cea a altor citrice, este la fel de sănătoasă sau chiar mai sănătoasă decât pulpa, deoarece conține mai mulți nutrienți cu proprietăți antiinflamatorii și digestive. Din acest motiv, ori de cate ori avem portocale bio, trebuie să păstram coaja. O putem usca natural sau congela.

Portocală cu coaja rasă

De ce ingrediente avem nevoie?

Pentru a pregăti acest remediu cu portocale pentru a combate răceala și gripa vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 3 portocale bio întregi cu coajă, bine spălate
 • 150 g de zahăr brun din trestie (putem folosi și miere)
 • 2 linguri de scorțișoară pudră, dacă este posibil scorțișoară de Ceylon
 • O lingură de pudră de turmeric
 • 1 linguriță de pudră de ghimbir
 • Un litru de apă

Preparare

 1. Puneți toate ingredientele într-o oală mare cu capac. Portocalele se folosesc tăiate bucăți și fără coajă.
 2. Lăsați la fiert 2 ore la foc mic.
 3. Lăsați puțin să se odihnească și apoi bateți totul în blender. Se va forma o cremă omogenă.
 4. Se lasă să se răcească și se păstrează în borcane de sticla închise ermetic și depozitate în frigider.

Vă recomandăm să consumați remediul în cel mult o lună. Zahărul va ajuta la conservare.

Cum se consumă remediul pentru răceală și gripă?

 • Pentru prevenție, putem lua o lingura în fiecare zi pe stomacul gol, simplu sau amestecat cu puțină apă.
 • În faza acută, dacă suferim deja de simptome de răceală sau gripă, vom lua o lingură de trei ori pe zi, cu 10 minute înainte de masă.
 • De asemenea, putem folosi acest remediu pentru a ne îmbunătăți digestia atunci când suferim de gaze, arsuri la stomac sau constipație. În acest caz, după masă, vom pune o lingură într-un pahar cu apă caldă și vom bea încet.
Remediu natural care combate gripa și răceala

Proprietăți

Am evidențiat deja proprietățile portocalei. Celelalte ingrediente ale acestui remediu au și ele efecte benefice:

 • Scorțișoara are proprietăți antibacteriene și antivirale și, de asemenea, stimulează organismul astfel încât să aibă suficientă energie pentru a face față bolii.
 • Turmericul este un excelent antiinflamator care reduce iritația gâtului și mucusul.
 • Ghimbirul ne ajută să eliminăm mucusul, încălzește corpul și reduce febra.
 • Mierea de albine este antibacteriană și antiseptică și reduce iritația gâtului. De asemenea, este foarte hrănitoare și ne oferă o cantitate mare de vitamine și minerale pentru a combate slăbiciunea.

Vă recomandăm să consultați un medic înainte de a lua orice tratament, chiar și natural, mai ales dacă luați și medicamente.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hewlings S. J, Kalman D. S. Curcumin: a review of its effects on human health. Foods. Octubre 2017. 6 (10): 92.
 • Modi M, Modi k. Ginger root. [Updated 2021, December 4]. In: State Pearls [Internet]. Treasure Island FL. State Pearls Publishing. 2022 Jan.
 • Nabavi S. F, di Lorenzo A, et al. Antibacterial effects of cinnamon: from farm to food, cosmetic and pharmaceutical industries. Nutrients. Septiembre 2015. 7 (9): 7729-7748.
 • Samarghandian S, Farkhondeh T, Samini F. Honey and health: a review of recent clinical research. Pharmacognosy Research. Abril-Junio 2017. 9 (2): 121-127.
 • Wintergerset, E. S., Maggini, S., & Hornig, D. H. (2006). Immune-enhancing role of vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Annals of Nutrition & Metabolism, 50, 85–94.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.