5 jocuri pentru a distra pisica în casă
 

5 jocuri pentru a distra pisica în casă

Aveți o pisică? Cu siguranță știți că îi place să se joace. În acest articol, vă arătăm cum să distrați pisica acasă!
5 jocuri pentru a distra pisica în casă

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Dacă sunteți iubitori de pisici, știți că sunt animale fascinante și surprinzătoare datorită vicleniei și inteligenței lor. Au o serie de nevoi pe care trebuie să le satisfaceți, dincolo de alimentație și îngrijire de bază. În acest articol, vă împărtășim jocuri ușoare pentru a distra pisica în casă fără a investi mulți bani.

Atunci când adoptați un animal de companie, este esențial să înțelegeți că acesta are anumite nevoi și că acestea nu sunt aceleași cu cele ale oamenilor. În acest sens, pentru pisici, jocul este foarte important. Le permite să-și satisfacă instinctele primare, mai ales când stau în apartament.

Beneficiile jocului pentru pisici

Manualul de bază pentru adoptatorii de pisici, scris de experți în terapia felinelor, susține că pisica trebuie să-și dezvolte abilitățile de vânătoare. Jocul este esențial pentru dezvoltarea corectă și elimină stresul.

În plus, jocul împiedică pisicile să facă ravagii prin casă cu labele neliniștite și să ajungă să deterioreze mobila. De asemenea, jocul ajută la întărirea legăturilor cu animalul.

5 jocuri și sfaturi pentru a distra pisica în casă

Deși există sute de jocuri specializate pentru pisici, oricine deține unul știe că pisicile sunt ușor distrate. Cu puțină creativitate, puteți crea jocuri distractive și ieftine. Este important ca acestea să fie activități care nu le provoacă frustrare. Pisicile trebuie să poată prinde parada.

Atunci când li se oferă un obiect inaccesibil, acesta poate crea stres pe termen lung. Jurnalul Ethology Bulletin afirmă că pisicile preferă jucăriile pe care le pot prinde, ridica și scutura în aer.

Pisică ce strică mobilierul

1. Carton

Un obiect la fel de simplu precum o cutie de carton poate fi cel mai bun cadou pentru pisici. Uneori este suficientă. Însă, va fi mai distractiv dacă puneți stimuli în interiorul acestuia, care să-i permită să se joace pentru a obține recompense.

De asemenea, puteți alege să puneți împreună mai multe cutii care simulează tuneluri sau structuri pentru a sări dintr-o parte în alta.

2. Undiță

Jocurile pentru pisici ar trebui să le satisfacă instinctele de vânătoare. O undiță cu un pește mic sau un șoarece în vârf este o idee grozavă.

Este nevoie de un băț lung care poate fi din lemn reciclat. Apoi, trebuie să adăugați un șnur cu un obiect la capăt. Puteți folosi capace pentru sticle, șosete vechi sau cârpe legate.

3. Cutie cu surprize

Acest joc pentru pisici este foarte simplu și distractiv! Aveți nevoie de un recipient din plastic cu capac.

Trebuie să faceți găuri de diferite dimensiuni în capac, prin care pisica poate introduce labele pentru a lua obiecte mici din interior. Folosiți bunătăți pentru pisici și jucării mici care să le atragă atenția. Sigilați bine cutia pentru că cel mai probabil va încerca să o distrugă.

4. Căsuță

Cui nu-i place să se răsfețe? Pisicile nu fac excepție și le place să fie mângâiate.

Puteți folosi o bază din lemn căptușită cu un covoraș din pluș, la care trebuie să atașați materiale ce pot fi zgâriate. Folosirea rolelor flexibile, cu peri moi, este foarte confortabilă pentru pisică.

5. Jocuri cu mâncare

Pisicile adoră să vâneze, așa că este o idee grozavă să creați jocuri pentru a le stimula acest instinct. De exemplu, folosiți o sticlă goală cu găuri, plină cu mâncare pentru pisici. De asemenea, puteți folosi un tub vechi de hârtie igienică cu o gustare înăuntru, închis la capete.

Jocuri pentru a distra pisica în casă

Stâlp pentru zgâriere

Pe lângă jocurile pentru pisici pe care le-am menționat, este esențial să aveți acasă un stâlp de zgâriere care să-i permită pisicii să-și ascută unghiile. Există produse ce mai multe dimensiuni și forme.

Acesta ar trebui să fie pe placul pisicii și să fie așezat într-o zonă comună în care să se simtă confortabil. În caz contrar, pisica își va ascuți unghiile pe mobilier. De asemenea, dacă nu aveți mulți bani, îl puteți construi acasă. Căptușirea unei cutii sau a unor tuburi cu o frânghie de cânepă sau o fibră similară este suficientă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.