Cum să faci căsuțe pentru animale: 5 idei - Doza de Sănătate
 

Cum să faci căsuțe pentru animale: 5 idei

Vrei să faci o căsuță frumoasă pentru animalul tău de companie? În acest articol, descoperă câteva idei practice și frumoase de căsuțe pentru animalele de companie!
Cum să faci căsuțe pentru animale: 5 idei

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Deși piața este destul de generoasă și poți găsi diferite căsuțe pentru animale de companie în magazine, le poți confecționa și acasă cu puțină creativitate și ingeniozitate. În acest articol, îți vom împărtăși cinci idei pentru a face căsuțe pentru animale de companie, astfel încât prietenii tăi blănoși să aibă un loc confortabil și potrivit pentru odihnă.

A avea animale de companie poate aduce beneficii familiei în multe feluri, deoarece stimulează responsabilitatea la copii, contribuie la reducerea anxietății, oferă companie și afecțiune și, în cazul câinilor, te încurajează să faci mișcare, deoarece trebuie să-i scoți la plimbare. Însă animalele sunt o mare responsabilitate, deoarece trebuie să ai grijă de ele pentru a le asigura bunăstarea.

Potrivit platformei de date Statista, cele mai populare animale de companie din Europa sunt pisicile și câinii. De fapt, același lucru este valabil și în restul lumii. De exemplu, conform informațiilor furnizate de Asociația Medicală Veterinară Americană, în 2018 existau peste 76 de milioane de câini și 58 de milioane de pisici în Statele Unite.

De ce este important ca animalele de companie să aibă căsuțele lor?

În primul rând, trebuie să-ți amintești că animalele de companie nu sunt oameni. Fiecare animal are nevoi diferite. În calitate de proprietar al unui animal de companie, trebuie să te asiguri că îi satisfaci nevoile.

Ierarhia și teritoriul sunt importante pentru câini, motiv pentru care aceștia apreciază propriul loc de odihnă. La rândul lor, pisicile sunt independente și se bucură să aibă propriul spațiu.

În general, zonele pentru animale de companie, cum ar căsuțele sau pătuțurile, le permit să aibă un spațiu sigur în care se simt confortabil, fiind protejate și liniștite. În plus, le oferă confortul necesar pentru a se odihni și a se proteja de frig sau căldură.

La fel cum camera și patul tău îți oferă un loc privat pentru a dormi bine, animalele de companie trebuie să aibă propriul spațiu pentru a se relaxa, a dormi și a-și păstra jucăriile.

De asemenea, animalele de companie ar trebui să aibă propriul pat pentru a preveni răspândirea bolilor, cum ar fi acarienii și puricii. Societatea Spaniolă de Imunologie și Alergologie Clinică Pediatrică indică faptul că alergenii câinilor și pisicilor rămân în aer mult timp și se găsesc în principal în fecale.

Pentru a evita proliferarea acestor alergeni, animalele de companie nu ar trebui să doarmă în același pat cu stăpânii și, de asemenea, ar trebui să fie spălate frecvent. În mod similar, trebuie să-ți cureți bine casa dacă ai un animal de companie.

Purice în așternut
Pentru a preveni infecțiile cauzate de purici și acarieni, animalele de companie ar trebui să aibă propriul spațiu de odihnă.

 

Cum să faci căsuțe pentru animale: 5 idei

Odată cu creșterea popularității animalelor de companie, multe produse au devenit foarte scumpe. Însă poți crea căsuțe pentru animale frumoase și originale. Ce modalitate mai bună de a-i arăta animalului tău de companie cât de mult îl iubești?

Indiferent de ceea ce alegi să faci, trebuie să pui căsuța animalului de companie într-o zonă confortabilă, care nu este expusă la ploaie și căldură excesivă sau frig. Alege o zonă care să îi permită animalului de companie să interacționeze cu familia și să se simtă parte a activităților de zi cu zi.

1. Stilul triunghi

Poți face o casă în formă de trifoi sau triunghi, care este o opțiune foarte bună pentru pisici. Vei avea nevoie de două dreptunghiuri și un pătrat din lemn. Pătratul va fi baza și trebuie să unești cele două dreptunghiuri pentru a forma triunghiul acoperișului.

Pentru a face acest lucru, taie blaturi din lemn la dimensiunea potrivită. Apoi, unește piese pentru a forma căsuța triunghiulară pentru animale de companie. Lipește triunghiul pe baza pătrată. Pentru a-l optimiza pentru pisici, poți adăuga niște șnur din cânepă pentru joacă sau tras cu ghearele.

2. O haină veche

Este foarte ușor să folosești o haină sau un pulover pentru a crea o căsuță pentru animalele de companie. Această idee îți permite, de asemenea, să reciclezi articolele de îmbrăcăminte vechi! Deoarece hainele sunt impregnate cu parfumul tău, animalul de companie va iubi cu siguranță noul culcuș.

Mai întâi, ia un burete și o căptușeală, pe care o poți face din alte țesături reciclate. Apoi, umple haina cu burete. Umple și mânecile și unește-le în formă de cerc. Pentru stabilitate, poți lipi mânecile de haină.

3. Paleți

Paletul este un cadru din lemn care este utilizat în zonele de încărcare. Îl poți găsi în supermarketuri sau în magazinele de materiale de construcție.

Paleții sunt foarte funcționali, deoarece au forma unor scânduri de pat. Folosește câteva cuie sau un adeziv puternic pentru lemn pentru a pune mai multe scânduri împreună și a face o piesă de mobilier frumoasă.

Apoi, scrie cu vopsea numele animalului de companie pe lemn pentru a decora căsuța. Creează sertare mici cu goluri în structură pentru a depozita bunurile animalului de companie.

4. O anvelopă veche

Anvelopele sunt unul dintre cele mai poluante elemente și necesită mult timp pentru a se descompune. Cu toate acestea, poți oferi anvelopelor vechi o durată de viață mai lungă, folosindu-le pentru a face o casă pentru animalele de companie. Va arăta grozav dacă pui o pernă confortabilă în interior.

Cu toate acestea, dacă nu îți place cum arată anvelopele, poți alege să le umpli și apoi să le acoperi. În acest fel, nimeni nu va ști ce este cu adevărat.

Cauciucuri reciclate în căsuțe pentru animale de companie
Este important să reciclezi anvelopele, deoarece acestea necesită mult timp pentru a se degrada. Folosește-le pentru a face o căsuță pentru animalele de companie.

5. Un dulap reciclat

Există două moduri de a profita de un dulap vechi pentru a face o căsuță pentru animale de companie. În primul rând, poți scoate sertarele și așeza o pernă la bază. Apoi, fă o perdea care să acopere și să decoreze căsuța.

A doua opțiune este să scoți unul dintre sertare și să îl utilizezi pentru a construi patul animalului de companie. Ia un burete de dimensiunea potrivită pentru a-l așeza în interior și acoperă-l cu o bucată frumoasă de material textil. Țesăturile impermeabile sunt opțiuni bune deoarece sunt mai ușor de curățat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.