Îndepărtarea petelor cu măști speciale - Doza de Sănătate
 

Îndepărtarea petelor cu măști speciale

Pe față, pot apărea pete închise la culoare din diverse motive. De exemplu, acestea pot apărea din cauza unor boli ale ficatului. În acest caz, este indicat să tratezi mai întâi boala, iar aceste pete vor dispărea.
Îndepărtarea petelor cu măști speciale
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 24 septembrie, 2022

În acest articol îți vom prezenta câteva măști speciale pentru îndepărtarea petelor pe care le poți prepara acasă, cu ajutorul unor alimente ce se găsesc în orice gospodărie.

Unele pete închise la culoare pot fi cauzate de pigmentarea în exces, administrarea de medicamente, radiația solară, etc. În aceste cazuri, poți folosi tratamente naturiste pentru a îndepărta aceste pete inestetice.

Îți recomandăm să mergi la un medic dermatolog dacă observi o creștere a numărului de pete maronii pe față, sau dacă acestea își schimbă culoarea.Prin efectuarea unor teste, medicii își pot da seama care este cauza apariției acestor pete și îți pot recomanda tratamentul adecvat.

În cazul în care acestea nu sunt legate de o afecțiune a ficatului și sunt doar o problemă de pigmentare, următoarele remedii făcute în casă sunt de un real folos în ameliorarea sau chiar îndepărtarea petelor.

Mască pe bază de aloe vera

Aloe vera este una dintre cele mai folosite plante în tratamentele pielii. Aceasta ajută la îndepărtarea petelor închise la culoare de pe față sau corp, lăsând pielea fină și hidratată.

Aloe pentru pete pe față

Pentru a prepara această mască, trebuie doar să amesteci o lingură cu gel de aloe vera sau gel uscat cu o jumătate de lingură cu zeamă de lămâie. Aplică această mască pe zonele cu pete și las-o să acționeze timp de douăzeci sau treizeci de minute. La final, clătește bine cu apă călduță.

Mască de ovăz și lămâie

Un alt produs eficient pentru îndepărtarea petelor este ovăzul măcinat. Poți adăuga lămâie și vei obține o mască excelentă pentru eliminarea acestor pete închise la culoare de pe față.

Amestecă o lingură cu ovăz cu zeama de la o jumătate de lămâie și aplică pasta obținută direct pe pete. Lasă să acționeze timp de douăzeci de minute și clătește cu apă călduță. Poți aplica această mască de două ori pe săptămână.

Mască de castravete

Castravete pentru pete pe față

Castraveții oferă multe beneficii pielii, o hrănesc, o hidratează și o curăță. Pentru a face această mască, dă pe răzătoare un castravete întreg, apoi spală-te pe față și șterge-te bine. Aplică acest amestec. Poți adăuga și o jumătate de lingură cu miere.

Lasă această mască să acționeze timp de douăzeci de minute sau mai mult, dacă ai timp. La final, clătește cu apă călduță, șterge-ți fața cu grijă și aplică o cremă hidratantă. Poți aplica această mască de câteva ori pe săptămână. Vei vedea rezultatele în scurt timp.

Alte remedii eficiente pentru îndepărtarea petelor

Iaurt

Iaurtul și smântâna conțin ingrediente ce te ajută să elimini petele închise la culoare. Trebuie doar să aplici pe față puțin iaurt sau smântână și să lași să acționeze o jumătate de oră în fiecare seară, timp de câteva săptămâni. Este un remediu eficient și foarte simplu de aplicat acasă.

Morcovi

Morcovi pentru pete pe față

Morcovul reprezintă unul dintre produsele naturale cele mai benefice pielii. Pentru a obține un remediu eficient, combină morcovul cu uleiuri hidratante.

Mască recomandată

Ingrediente:

  • Un morcov
  • O jumătate de lingură cu ulei de măsline sau migdale
  • 1 sau 2 linguri cu iaurt natural

Instrucțiuni:

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pui morcovul într-un blender, împreună cu uleiul și cele două linguri cu iaurt natural. Amestecă bine toate ingredientele și aplică pasta obținută pe față. Lasă să acționeze timp de douăzeci sau treizeci de minute și clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament de câteva ori pe săptămână.

Nu uita!

Fii consecvent în aplicarea tuturor remediilor naturiste pentru îndepărtarea acestor pete. Două sau trei aplicări nu vor face petele să dispară. Trebuie să ai răbdare și să verifici dacă apar schimbări după patru săptămâni.

Te-ar putea interesa și:

Creme pentru petele pielii

Un alt lucru important este acela că remediile preparate în casă ce conțin lămâie trebuie aplicate doar noaptea, deoarece în contact cu soarele, acidul citric poate face mai mult rău tenului tău.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.