Petele de pe mâini: cum se pot îndepărta? - Doza de Sănătate
 

Petele de pe mâini: cum se pot îndepărta?

Cu excepția plantei aloe vera, nu te sfătuim să încerci aceste remedii în timpul zilei – expunerea la soare poate duce la apariția mai multor pete.
Petele de pe mâini: cum se pot îndepărta?
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 27 decembrie, 2018

În general, petele de pe mâini încep să devină vizibile pe măsură ce îmbătrânim. Totodată, există și alți factori ce contribuie la apariția acestora, cum ar fi expunerea la soare.

Aspectul nostru fizic este foarte important, dar nu este nevoie să cheltuim muți bani pe tot felul de tratamente de înfrumusețare dacă vrem să scăpăm de anumite imperfecțiuni, cum ar fi petele de pe mâini.

În acest articol îți vom prezenta câteva remedii naturale simple și economice, pe care le poți încerca dacă vrei să scapi de petele de pe mâini.

Remedii naturale pentru petele de pe mâini

1. Gel de aloe vera

Gel de aloe vera ca tratament pentru petele de pe mâini

Mâinile noastre sunt expuse la tot felul de atacuri externe, cum ar fi soarele și aerul uscat. În timp, acești agenți pot duce la apariția unor pete pe mâini. Petele ne fac să părem mai bătrâni, mai fragili și mai puțin atrăgători − chiar și în proprii noștri ochi!

Dacă te dai cu puțin gel de aloe vera în fiecare zi, îți vei ajuta pielea să se regenereze treptat. Acest gel natural îți permite să-ți vindeci pielea de pe mâini, reparând-o, tonifiind-o și eliminând petele, protejându-te de soare și prevenind îmbătrânirea prematură.

Încearcă acest tratament în fiecare zi!

2. Zeama de lămâie

Petele de pe mâini  pot fi îndepărtate cu zeamă de lămâie

Zeama de lămâie este un ingredient natural folosit încă din antichitate pentru a săvârși o minune simplă: albirea pielii. Acest lichid incredibil te va ajuta să scapi de petele de pe mâini ce îți dau atât de mult de furcă.

Însă, nu uita că acest remediu trebuie încercat numai noaptea. Dacă ai pielea umezită cu zeamă de lămâie, expunerea la soare poate avea consecințe negative.

Iată ce trebuie să faci: amestecă zeama obținută de la jumătate de lămâie cu două felii de castravete. Aplică-ți feliile înmuiate cu zeamă de lămâie pe mâini și lasă-le să acționeze pentru 20 de minute, iar apoi spală-te pe mâini ca de obicei.

3. Oțetul de mere

Tratament pentru petele de pe mâini pe bază de oțet

Probabil că ai deja puțin oțet de mere în bucătărie și cunoști toate beneficiile pentru sănătate pe care acesta ni le oferă. Dar știai că acest lichid minune te poate ajuta chiar să elimini și petele de pe mâini?

Nu va fi greu deloc: pur și simplu ia o lingură de oțet de mere și amestec-o apoi cu o lingură de cremă hidratantă pentru mâini. Masează-ți mâinile cu acest amestec pentru 10 sau 15 minute, iar apoi lasă remediul să acționeze pe timp de noapte. Vei scăpa de petele de pe mâini cât ai zice pește!

4. Apa oxigenată

Apa oxigenată îndepărtează petele de pe mâini

Cu acest remediu nu e de joacă, pentru că anumite persoane nu reacționează bine la apa oxigenată, ce poate produce mâncărime sau iritații. Cu toate acestea, nu e greu deloc să-l încerci. Seara, ia puțină vată, umezește-o cu apă oxigenată și aplic-o pe mâini.

Ține vata pe mâini până când pielea ta absoarbe apa oxigenată. Nu clăti, lasă remediul să acționeze pe timp de noapte.

După cum poți vedea, majoritatea acestor remedii trebuie încercate noaptea, astfel încât mâinile tale să nu fie afectate de lumina solară. Numai gelul de aloe vera poate fi folosit în timpul zilei.

Încearcă tratamentele naturiste de mai sus și petele de pe mâini nu te vor mai deranja pentru mult timp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Sharique A. Ali et al. “On The Novel Action of Melanolysis by a Leaf Extract of Aloe veraand Its Active Ingredient Aloin, Potent Skin Depigmenting Agents”, Planta Med 2012; 78(08): 767-771
    • Jasmine C. Hollinget et al. “Are Natural Ingredients Effective in the Management of Hyperpigmentation? A Systematic Review”, J Clin Aesthet Dermatol. 2018 Feb; 11(2): 28–37.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.