O cremă naturală care albește pielea - Doza de Sănătate
 

O cremă naturală care albește pielea

Următoarea cremă îți va îmbunătăți aspectul pielii într-un timp scurt. Pentru a o prepara, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente naturale, dintre care cel mai important este iaurtul.
O cremă naturală care albește pielea
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Majoritatea femeilor sunt conștiente de faptul că pielea lor este expusă în mod constant luminii solare și toxinelor din mediul înconjurător. Prin urmare, o cremă naturală este binevenită oricând.

Deși pielea se regenerează constant pe tot parcursul zilei, câteodată acest proces este dereglat, rezultatul fiind apariția unor imperfecțiuni foarte inestetice.

Pierderea colagenului și a elasticității, acumularea de celule moarte și arsurile solare sunt doar câțiva dintre factorii ce pot afecta aspectul pielii și pot determina îmbătrânirea prematură.

Pentru a remedia aceste probleme, avem la dispoziție numeroase produse cosmetice și tehnici speciale pentru a combate efectele negative suportate de piele și a stimula vindecarea ei. Din păcate, aceste produse sunt de obicei costisitoare, iar multe femei nu și le permit.

Vestea bună este că putem apela la diverse soluții naturiste care ne oferă rezultate la fel de satisfăcătoare, fără a fi nevoie să ne expunem pielea la chimicale și proceduri agresive.

În articolul de azi te invităm să încerci o cremă naturală preparată acasă, ce îți permite să profiți de proprietățile benefice ale iaurtului pentru a-ți revitaliza pielea și a reduce apariția ridurilor. Nu-i așa că vrei să o încerci?

Cremă naturală cu iaurt și migdale pentru a albi pielea

Cremă naturală pentru față cu ulei de mușețel

Combinate, ingredientele necesare pentru a prepara următoarea cremă naturală ne ajută să îndepărtăm celulele moarte de pe față și să-i îmbunătățim aspectul.

Iaurtul natural este un aliment foarte sănătos. Acesta conține acid lactic, ce facilitează reglarea pH-ului natural al pielii și previne imperfecțiunile. Acest produs este considerat a fi unul dintre cei mai utili agenți hidratanți, ajutând pielea să rețină umiditatea naturală, fără a-i afecta producția de sebum.

Bacteriile din compoziția iaurtului îmbunătățesc sănătatea pielii și previn acneea și apariția ridurilor premature. 

Făina de migdale ca ingredient într-o cremă naturală pentru piele

Cel de-al doilea ingredient necesar, făina de migdale, este bogat în acizi grași și aminoacizi esențiali pentru a menține pielea sănătoasă. Mai mult, conținutul semnificativ de vitamina E al acestui aliment protejează pielea împotriva stresului oxidativ produs de radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor și a țesuturilor.

Uleiurile naturale din compoziția migdalelor remediază pielea uscată și pot preveni probleme ca eczemele sau psoriazisul. Celelalte două ingrediente necesare, mierea și zeama de lămâie, au proprietăți de albire a pielii. 

Te sfătuim să citești și: 

Cremă antirid făcută acasă

Cum se prepară această cremă naturală?

Cremă naturală pentru albirea pielii pe bază de iaurt

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării tratamentelor naturiste este faptul că sunt foarte ușor de preparat, iar acest proces nu ne răpește mult timp.

Ingredientele necesare pentru a prepara următoarea cremă naturală sunt ușor de achiziționat, dar trebuie să te asiguri că acestea sunt 100% ecologice.

Dacă ingredientele sunt prea ieftine, este posibil ca tratamentul obținut să fie de calitate inferioară.

Ingrediente

 • 1 ½ cană de iaurt natural
 • 4 migdale
 • 2 linguri de zeamă de lămâie
 • 1 lingură de miere

Indicații

 • Pune migdalele într-un robot de bucătărie sau într-o râșniță și zdrobește-le până obții o pudră. Poți sări peste acest pas dacă reușești să achiziționezi făină de migdale.
 • Introdu făina într-un castron și adaugă iaurtul, zeama de lămâie și mierea.
 • Lasă crema să stea pentru câteva minute și asigură-te că este bine amestecată.

Mod de aplicare

 • În fiecare seară, înainte culcare, demachiază-te și curăță-ți bine pielea.
 • Aplică o cantitate generoasă de cremă și las-o să acționeze timp de 20 de minute.
 • Clătește-te cu apă caldă și usucă-te prin tamponare cu un prosop.

Câteva sfaturi finale

Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, include această cremă naturală în rutina ta zilnică de înfrumusețare. Dacă o aplici doar din când în când, beneficiile obținute nu vor fi semnificative.

Evită să aplici crema în timpul zilei, zeama de lămâie reacționând negativ la expunerea directă la lumină solară. Mai mult, îți recomandăm să aplici această cremă naturală noaptea, întrucât susține procesul natural de regenerare al corpului desfășurat în acest interval.

Încă de la prima aplicare, îți vei simți pielea revitalizată și curată. Însă efectul de albire al cremei necesită mai multe aplicări pentru a funcționa.

Dacă dorești, poți aplica această cremă naturală pe gât și piept pentru a înfrumuseța pielea din aceste regiuni. Nu uita însă că aceste zone sunt mai sensibile și necesită o îngrijire suplimentară.

Te sfătuim să utilizezi o cremă de protecție solară de calitate în fiecare zi pentru a mări eficiența tratamentului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Upadhyay, R., Dwivedi, P., & Ahmad, S. (2010). Screening of antibacterial activity of six plant essential oils against pathogenic bacterial strains. Asian Journal of Medical Sciences, 2(3), 152-158
 • Kodad, O. (2008). Variability of oil content and of major fatty acid composition in almond (Prunus amygdalus Batsch) and its relationship with kernel quality. [Abstract]. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 4096-4101
 • Sumit, K., Vivek, S., Sujata, S., & Ashish, B. (2012). Herbal cosmetics: Used for skin and hair. Inventi Rapid: Cosmeceuticals, 4, 1-7
 • Sultana, Y., Kohli, K., Athar, M., Khar, R., & Aqil, M. (2007). Effect of pre-treatment of almond oil on ultraviolet B-induced cutaneous photoaging in mice. [Abstract]. Journal of Cosmetic Dermatology, 6(1), 14-19

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.