6 motive să bei apă cu castravete în fiecare zi - Doza de Sănătate
 

6 motive să bei apă cu castravete în fiecare zi

Pe lângă faptul că este hidratantă, apa cu castravete conține vitamine și minerale care îmbunătățesc sănătatea ficatului și a pielii. 
6 motive să bei apă cu castravete în fiecare zi
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Apa cu castravete poate fi băutura ideală pentru întreaga familie. Dacă vrei să renunți la sucuri acidulate și la lichide bogate în calorii, nu ezita să încerci această băutură minunată. Astăzi îți oferim șase motive să bei apă cu castravete în fiecare zi.

Desigur, pentru ca apa cu castravete să fie eficientă și să ofere toate beneficiile pe care le vom enumera mai jos, trebuie să o bei cel puțin de două sau de trei ori pe săptămână.

1. Motive să bei apă cu castravete: este bogată în vitamine

Motive să bei apă cu castravete precum conținutul bogat de vitamine

Dacă adaugi un castravete într-un pahar cu apă, obții o doză considerabilă de vitamina A și C. În plus, acest lichid este bogat și în vitamina E, unul dintre cei mai buni antioxidanți, efectele sale fiind vizibile în cel mai scurt timp.

După cum poți vedea, un obicei atât de simplu precum consumul de apă cu castravete îți protejează celulele și pielea împotriva factorilor externi, precum poluarea și tutunul.

Mai mult, castravetele conține numeroase minerale și nutrienți care previn formarea cheagurilor de sânge.

2. Reduce tensiunea arterială

În combinație cu apa, castravetele poate deveni soluția ideală pentru a reduce tensiunea arterială. Această legumă oferă hidratare și doza zilnică recomandată de potasiu, îmbunătățind circulația sanguină și funcționarea inimii. În plus, castravetele relaxează musculatura.

Prin urmare, poți observa că apa cu castravete oferă mult mai multe beneficii decât ai fi crezut.

3. Scade pofta de mâncare

Castravetele este un aliment foarte sățios. Îți recomandăm să bei apă cu castravete pe parcursul zilei pentru a-ți potoli foamea și a-ți menține corpul hidratat.

Te vei simți sătul/ă de-a lungul dimineții și până la ora prânzului.

4. Este cel mai bun tratament pentru piele 

Motive să bei apă cu castravete precum hidratarea pielii

Există numeroase motive să bei apă cu castravete și pentru sănătatea și frumusețea pielii. Această băutură este o modalitate excelentă de a-ți menține pielea hidratată. Consumul regulat al acestui lichid te ajută să ai o piele elastică, fină și tânără. 

În plus, apa cu castravete este soluția ideală pentru a combate circulația deficitară și retenția de apă.

Datorită conținutului său ridicat de siliciu, apa cu castravete curăță organismul de toxine. Acest beneficiu ajută și la tratarea altor probleme asociate cu toxinele, cum ar fi acneea și inflamațiile.

Având în vedere toate aceste beneficii, nu există nicio îndoială că îți vei curăța organismul și te vei bucura de o piele radiantă.

5. Este benefică pentru ficat

Apa cu castravete curăță, descongestionează și îmbunătățește funcționarea ficatului.

 • Explicația stă în combinația de vitamine A, B și C și minerale, precum calciu, fosfor și potasiu.
 • Acești nutrienți îngrijesc celulele hepatice și îmbunătățesc capacitatea lor de regenerare.
 • Ficatul tău va fi mult mai sănătos dacă bei apă cu castravete.
 • Această băutură este o modalitate naturală minunată de a reduce inflamațiile și depozitele de grăsime din sânge.
 • Desigur, ea trebuie însoțită de o dietă corespunzătoare și de mișcare. Acești trei factori sunt mai mult decât suficienți pentru a proteja sănătatea ficatului.

6. Te apără împotriva razelor ultraviolete

Motive să bei apă cu castravete ca protecția împotriva razelor ultraviolete

Castravetele conține foarte multă vitamina C, care te protejează împotriva efectelor dăunătoare ale razelor ultraviolete.

Apa cu castravete mărește producția de colagen, astfel că pielea ta va arăta întinerită și nu va suferi consecințele negative ale expunerii la soare. 

Această băutură îmbunătățește și sănătatea oaselor și a unghiilor, asigurând în același timp funcționarea optimă a sistemului imunitar.

Cum se prepară apa cu castravete

Ingrediente

 • 1 castravete
 • 1 ½ litru de apă
 • Zeama a ½ lămâie
 • 1 lingură de semințe de chia (10 g)
Motive să bei apă cu castravete și zeamă de lămâie

Mod de preparare

 • Curăță și feliază castravetele.
 • Stoarce zeama dintr-o jumătate de lămâie și adaugă toate ingredientele în blender.
 • Procesează-le timp de câteva minute.

Vei obține un amestec delicios care ajută la reglarea pH-ului din corp și la scăderea nivelului de aciditate.

După cum poți vedea, există cel puțin șase motive să bei apă cu castravete cât mai des. Această băutură ușoară și răcoritoare are numeroase beneficii pentru sănătate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Stel, M., & van Koningsbruggen, G. M. (2015). Healthy food consumption in young women. The influence of others’ eating behavior and body weight appearance. Appetite. https://doi.org/10.1016/j.appet.2015.03.016
 • Brookie, K. L., Best, G. I., & Conner, T. S. (2018). Intake of raw fruits and vegetables is associated with better mental health than intake of processed fruits and vegetables. Frontiers in Psychology. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2018.00487
 • Wynne M., H. A. (2012). The Cucumber Book. Ompldr.Org.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.