Mutatul împreună în cuplu fără stres
Mutatul împreună în cuplu generează o situație de stres pe care mulți dintre noi nu o pot evita. Aceasta este o schimbare majoră care are un impact ridicat asupra vieții de cuplu. Probabil că toți o vom experimenta la un moment dat. Îți vei da seama că ești stresat atunci când toate acele mici lucruri pe care le considerai atât de drăguțe la partenerul tău devin brusc enervante.
Ai vrea să știi cum să faci față stresului generat de mutatul împreună în cuplu? Dacă da, citește mai departe!
Mutatul împreună în cuplu fără stres
Aveți o casă nouă, vecini noi și abordați noi căi care vă vor afecta în mod inevitabil. Totuși, nu lăsa anxietatea să te copleșească. Este important să vezi întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor și să profiți la maxim. De asemenea, ia anumite măsuri pentru a te asigura că mutatul este un proces echilibrat și organizat.
Liniștea sufletească și energia pozitivă trebuie să prevaleze atunci când începi organizarea lucrurilor în vederea mutatului, mai ales atunci când urmează să locuiești cu o altă persoană. Controlul emoțiilor este esențial pentru a evita stresul pe care mutarea îl poate provoca. Așadar, ține cont de sfaturile de mai jos pentru a-ți păstra calmul.
Zilele dinaintea mutării
Cu mult înainte de ziua mutării, încearcă să arunci toate acele obiecte pe care nu le mai folosești. În general, curățenia este o metodă utilă de organizare. Vei economisi multă muncă atunci când începi să-ți muți efectiv lucrurile. Vei descoperi că ai în casă o mulțime de obiecte de care nici măcar nu-ți amintești. Așadar, scapă de ele. Le poți dona, preda centrelor de reciclare sau arunca.
Apoi, după ce stabiliți în cuplu data exactă pentru a vă muta împreună, puteți începe să planificați lucrurile pe care fiecare trebuie să le facă zilnic. Astfel, nu veți lăsa totul până în ultima zi și nu veți fi extrem de copleșiți de situație. Pe scurt, nu uitați că vor exista inconveniente neașteptate și alte evenimente neprevăzute care vă vor stresa. Așadar, încercați să le evitați planificând toate operațiunile în avans.
De exemplu, puteți schița împreuna unde doriți să amplasați fiecare obiect de mobilier în noua casă. Aceasta este o modalitate excelentă de a obține informații specifice despre cum vă veți adapta amândoi la noul mediu. De asemenea, acesta este momentul să hotărâți dacă scăpați de anumite lucruri sau dacă trebuie să cumpărați ceva nou.
Împachetarea lucrurilor
Cei care au experiență în ale mutatului pot confirma faptul că este aproape imposibil să finalizezi întreaga sarcină într-o singură zi. Așadar, începe să-ți împachetezi lucrurile în avans și nu uita să le pui în cutii pe care să le etichetezi. De asemenea, separă ceea ce folosești în fiecare zi de ceea ce folosești mai rar.
Scrie numărul de obiecte pe cutie, precum și o descriere succintă a acestora. De asemenea, notează în ce cameră ar trebui să ajungă respectivele lucruri. Nu uita să menționezi conținutul fragil din cutii. Această informație va fi foarte utilă pentru mutatul bunurilor, precum și pentru despachetarea lor.
Sfaturi utile:
Ziua mutatului împreună
Amândoi veți fi agitați în ziua mutatului împreună în cuplu, așadar nu-ți pierde răbdarea. Acest tip de experiență implică un amestec de fericire pentru ceea ce este nou, dar și o nostalgie pentru ceea ce a rămas în urmă. Așadar, încearcă să te concentrezi cât de mult poți pe aspectele pozitive.
Cere ajutorul familiei și al prietenilor pentru a ușura procesul de mutare împreună. Îți recomandăm să aloci roluri în avans pentru a evita haosul. În anumite cazuri, puteți muta lucrurile cu mașinile proprii, dar vor exista obiecte pentru care va trebui să apelați la serviciile de mutare. Oricare ar fi alegerea voastră, asigurați-vă că programați suficient timp pentru aceasta.
Noua organizare
După ce vei fi în sfârșit în casă, vei fi înconjurat de tot felul de cutii, pachete și mobilier. Evident, va dura câteva zile pentru a termina de aranjat tot ceea ce îți aparține. Ia în calcul faptul că pot apărea modificări ale planurilor inițiale, precum și ajustări. Nu uita că răbdarea este cel mai bun aliat pe care îl ai pentru a depăși stresul generat de mutarea împreună în cuplu.
Obiectivul mutatului împreună cu partenerul este acum îndeplinit și trebuie să începeți să vă bucurați de acest lucru. Aranjați imediat ce veți folosi zilnic. Puteți sorta restul în zilele următoare.
Odihna este esențială după mutatul împreună
Dorința de a avea casa viselor tale te poate face să muncești în exces. Vei simți tensiunea mutării și efectele efortului fizic în zilele următoare. Așadar, ia o pauză pentru a-ți reîncărca bateriile și nu a fi prost dispus din cauza oboselii acumulate. Nu uita, există destul timp pentru a organiza, curăța, decora. Până la urmă, acum trăiești în acea casă!
Citește mai mult:
Păstrează-ți calmul planificând în avans
În general, este important să faci o listă detaliată cu activitățile pe zile, sarcinile și rolurile fiecărei persoane implicate în mutare pentru a evita tensiunea și stresul ulterior. Nu uita că vor exista întotdeauna evenimente neprevăzute și că acestea nu ar trebui să îți afecteze starea de spirit. Abordează această schimbare într-o manieră cât mai pozitivă. În cele din urmă, nu uita să te bucuri de noua voastră locuință!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Winstanley, A., Thorns, D. C., & Perkins, H. C. (2002). Moving house, creating home: Exploring residential mobility. Housing studies, 17(6), 813-832.
- De, A. (n.d.). CONSEJOS-TIPS PARA LA REALIZACIÓN DE LA MUDANZA CONSEJOS MUDANZAS LOCALES. Retrieved from https://www.mudinmar.com/wp-content/uploads/pdf/varios/CONSEJOS-TIPS-PARA-LA-REALIZACION-DE-LA-MUDANZA.pdf
-
Smith, J. SURVIVAL GUIDE MOVING HOUSE WITH KIDS.
-
McHolm, L. (2020). MOVING HOUSE WITH A PET.