Nouă trăsături ale oamenilor aventuroși
A trăi toate experiențele la persoana întâi și a simți stimuli care invită la acțiune în necunoscut sunt două caracteristici ale unei personalități aventuroase. Ți-ar plăcea să cunoști principalele trăsături ale oamenilor aventuroși?
Se pare că aventura este un stil de viață. Știi ce poți face pentru a încorpora noi experiențe în viața ta?
Nouă trăsături ale oamenilor aventuroși
O persoană aventuroasă se naște așa sau devine pe parcurs? Cu siguranță, este vorba de alegerile pe care le faci. Fără îndoială, oamenii aventuroși au anumite trăsături care îi fac să fie pasionați de riscuri, de necunoscut și de nou.
1. Se simt bine în afara zonei lor de confort
În primul rând, este important să trecem în revistă celebra zonă de confort, care uneori este paradoxală. Aceasta include tot ceea ce faci și locurile în care te afli și care te fac să te simți calm și fericit.
În general, confortul înseamnă experiențe previzibile care nu generează riscuri care să-ți provoace stres și anxietate. Totuși, rămânerea în zona de confort nu te încurajează să trăiești situații noi.
Oamenii aventuroși nu rămân pentru totdeauna în zona de confort pentru că sunt conștienți de ceea ce le lipsește. În acest sens, ei stabilesc obiective care au un anumit grad de risc ce le face incitante. Vor să învețe lucruri noi care să le servească în următoarea lor aventură.
2. Motto-ul lor este „dacă ai îndoieli, călătorește”
Una dintre principalele trăsături ale oamenilor aventuroși este faptul că nu cunosc cuvântul „scuză”, deoarece nu există nimic și nimeni care să îi împiedice să călătorească în căutarea unor situații noi. Aventurierii găsesc experiențe fără precedent chiar după colț.
Totuși, este esențial să călătorim puțin mai departe, astfel încât stimulii senzoriali și cognitivi să fie prezenți și să satisfacă nevoia de aventură. Bineînțeles, fără hoteluri de lux sau confort. Vom fi backpackers.
3. Sunt nonconformişti
Aventurierii sunt nonconformiști în sensul bun al cuvântului, ceea ce indică faptul că nu respectă orbește regulile și așteptările sociale. Ei trăiesc după criteriile proprii și nu sunt influențați de criticile nefondate ale altor oameni. Când sunt atrași de o nouă aventură, vor merge acolo fără să ceară permisiunea nimănui.
4. Nu se tem de riscuri
Aventurierii știu perfect că există riscuri și incertitudini. Aventura învinge mereu pentru că „pericolul” necunoscutului trezește o adrenalină care nu poate fi înlocuită cu nimic.
Din acest motiv, atunci când apar neplăceri, oamenii aventuroși se confruntă cu ele fără frică. Riscul real nu este o surpriză.
5. Scapă de rutină
Dacă există ceva pe lumea asta care enervează o personalitate aventuroasă, aceasta este rutina. Oricât de ușor s-ar adapta la schimbări, se plictisesc repede de monotonia pe care o presupune rutina. Nu stau mult în același loc, ci ies în căutarea altor orizonturi.
6. Sunt autodidacți
În mod clar, cel mai bun mod de a învăța pentru oamenii aventuroși este prin practică și experiență. Sunt independenți pentru că merg în ritmul lor, iar abilitățile pe care le dezvoltă sunt puse în slujba unei noi experiențe. Le plac provocările și, cu cât sunt mai dificile, cu atât mai bine.
7. Sunt spontani
Este foarte greu să respingi propunerea oamenilor aventuroși pentru că au o mare putere de convingere. Au o energie și o motivație care te fac să-i urmezi oriunde vor să te ducă.
8. Ei nu visează, ci trăiesc
Dacă îi întrebi pe cei aventuroși care este visul sau fantezia lor, probabil vor spune că nu au așa ceva. Asta pentru că fac tot ce vor, fără scuze și fără autosabotaj.
9. Învață din toate
Pentru personalitatea aventuroasă, totul este învățare. Nu este vorba doar de a fi optimist, ci de a avea o atitudine pozitivă și de a nu regreta ceea ce s-a întâmplat. Aventurierii ocolesc obstacolele și continuă să avanseze.
Sfaturi pentru a căpăta trăsături ale oamenilor aventuroși
Fiecare ființă umană are o personalitate mai mult sau mai puțin definită cu aspectele ei pozitive și negative, așa că nu trebuie să devii o persoană aventuroasă peste noapte.
Pentru cei care preferă și se bucură de o viață liniștită în zona lor de confort, propunerea este să-și ofere o doză de adrenalină (controlată).
De exemplu, ai putea materializa fantezia pe care o ai de multă vreme. Asta nu înseamnă să practici sporturi extreme, ci să fii deschis către noi experiențe. Acceptă situații noi.
Dacă ai un vis, urmează-l. Lasă deoparte toate prejudecățile și gândurile negative, ai încredere în abilitățile tale și nu te opri la primul obstacol. Învață din tot ce ți se întâmplă. Fiecare experiență pe care o trăiești servește la ceva.
Citește mai mult: De ce este importantă reglarea emoțională?
Trăsături ale oamenilor aventuroși: provocarea
Te identifici cu unele dintre caracteristicile oamenilor care iubesc aventura? Dacă da, te încurajăm să nu lași nimic să-ți schimbe spiritul liber, neînfricat și pozitiv.
Dacă, pe de altă parte, simți că aventura nu este pentru tine, îți sugerăm să iei câteva dintre aceste calități și să le adaptezi personalității tale. La urma urmei, a ieși puțin din tipar și a face activități provocatoare poate fi foarte distractiv.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Mongay, M. A. Á. (2017). Isabelle Eberhardt, espíritu nómada. Viajar: la primera revista española de viajes, (462), 99-101.
- Arellano, I. (2008). Rebeldes y aventureros del Siglo de Oro en sus autobiografías. In Rebeldes y aventureros(pp. 11-36). Vervuert Verlagsgesellschaft.
- Soriano, F. G. La influencia de la personalidad en los estilos de liderazgo.
- Maura, J. F. (2005). Españolas de Ultramar en la historia y en la literatura: Aventureras, madres, soldados, virreinas, gobernadoras, adelantadas, prostitutas, empresarias, monjas, escritoras, criadas…(Vol. 1). Universitat de València.
- Morató, C. (2007). Viajeras intrépidas y aventureras(Vol. 1032). Plaza & Janes Editories Sa.
- Lulu, R., & Hoang, Z. (2015). Mochileros por Sudamérica. Revista Aportes de la Comunicación y la Cultura, (19), 31-39.