Plante medicinale pentru pancreas
Uneori neglijăm sau nu înțelegem pe deplin multe dintre funcțiile organelor. Pancreasul este esențial, printre altele, pentru digestie și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ce-ar fi să învățăm cum să-l curățăm folosind plante medicinale pentru pancreas?
Plante medicinale pentru pancreas utile în detoxifiere
Pancreasul este o glandă mică pe care toți o avem în spatele stomacului.
Este un organ mic, dar este esențial pentru corpul nostru. De asemenea, este esențial să producem insulină pentru a echilibra, așa cum v-am spus deja, nivelul zahărului din sânge. Dar ce se întâmplă dacă la un moment dat pancreasul se intoxică? Metabolismul este alterat și putem avea probleme de sănătate.
Unele dintre bolile asociate cu acest organ sunt pancreatita sau insuficiența pancreatică. Prin urmare, merită să avem grijă de alimentație, menținând un stil de viață corect și sănătos. În plus, ne va ajuta foarte mult completarea alimentației cu plante medicinale pentru pancreas.
1. Echinacea
O folosim în mod regulat pentru a trata răcelile. Această plantă este excelentă pentru întărirea sistemului imunitar, pentru a stimula producția de bilă în vezica biliară și pentru a avea grijă de pancreas.
Dar trebuie să știți un fapt important: dacă suferiți de diabet de tip II, nu este recomandată. Consultați cu medicul înainte de a o consuma. Dacă nu aveți acest tip de diabet, echinacea este perfectă.
Recomandăm: Alimente benefice pentru ficat și pancreas
2. Rădăcină de lemn dulce
Nu este o simplă bomboană. Lemnul dulce este o plantă medicinală cu proprietăți excelente pentru sănătate. Se crede că ar putea ajuta funcția pancreasului, deși nu există studii care să susțină afirmația.
Ceea ce este adevărat este că mai multe studii laudă utilizarea lemnului dulce în afecțiuni pulmonare, precum astmul, ceea ce îl face un aliat perfect pentru răceli. Trebuie să fiți precauți în caz de hipertensiune, deoarece poate crește nivelul tensiunii arteriale.
3. Păpădie
Merită să o avem mereu la îndemână. Este digestivă, reglează tensiunea și a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata problemele asociate cu vezica biliară și ficatul, ajutând la stimularea bilei. Poate preveni proliferarea celulelor maligne în interiorul pancreasului.
Merită să beți o infuzie de păpădie după masa de prânz. Nu o să regretați!
4. Ceai de scorțișoară
Vă place ceaiul de scorțișoară? Acest condiment foarte plăcut și aromat ne permite să avem digestii mai bune. Reduce nivelul zahărului din sânge și este foarte benefic pentru pancreas. Este o infuzie foarte potrivită la mijlocul după-amiezii.
5. Gențiană
Nu este cunoscută, dar vă asigurăm că va fi foarte ușor să o găsiți în orice magazin cu produse naturiste. Este utilizată pe scară largă pentru orice problemă digestivă, mai ales dacă suferiți de pancreatită. Desigur, ar trebui să o folosiți numai dacă medicul vă permite. Calmează durerea și inflamația și este, de asemenea, o plantă cu multe minerale. Vă puteți prepara o infuzie la micul dejun. Este ideal pentru a începe ziua cu dreptul.
Citiți mai mult: Cum influențează dieta microbiota intestinală?
6. Ceai verde
Nu putea lipsi de pe lista noastră. Există multe calități care sunt atribuite ceaiului verde. Este antioxidant, este bun pentru a pierde în greutate, întărește imunitatea și, desigur, îmbunătățește digestia. Prin urmare, vă recomandăm să-l beți întotdeauna la mijlocul după-amiezii, cu puțin suc de lămâie. Vă va ajuta și să aveți grijă de rinichi.
Alegeți plantele care vă plac cel mai mult. Cel mai important este să fiți consecvenți și să le folosiți în fiecare zi. Fie că este un ceai verde, un ceai de scorțișoară sau o infuzie de rădăcină de lemn dulce, vorbim despre aliați excelenți pentru pancreas.
De asemenea, nu uitați să adoptați o dietă echilibrată, săracă în grăsimi, sare și făinuri rafinate. Consumați fructe proaspete, legume cu frunze verzi, precum și sucuri naturale. Începem azi să avem grijă de noi?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Asaumi H, Watanabe S, Taguchi M, Tashiro M, Nagashio Y, Nomiyama Y, Nakamura H, Otsuki M. Green tea polyphenol (-)-epigallocatechin-3-gallate inhibits ethanol-induced activation of pancreatic stellate cells. Eur J Clin Invest. 2006 Feb;36(2):113-22.
- Babu BI, Malleo G, Genovese T, Mazzon E, Di Paola R, Crisafulli C, Caminiti R, Siriwardena AK, Cuzzocrea S. Green tea polyphenols ameliorate pancreatic injury in cerulein-induced murine acute pancreatitis. Pancreas. 2009 Nov;38(8):954-67.
- Cichello SA, Yao Q, He XQ. Proliferative activity of a blend of Echinacea angustifolia and Echinacea purpurea root extracts in human vein epithelial, HeLa, and QBC-939 cell lines, but not in Beas-2b cell lines. J Tradit Complement Med. 2015 Mar 11;6(2):193-7.
- Chacko SM, Thambi PT, Kuttan R, Nishigaki I. Beneficial effects of green tea: a literature review. Chin Med. 2010 Apr 6;5:13.
- Fakhari S, Abdolmohammadi K, Panahi Y, Nikkhoo B, Peirmohammadi H, Rahmani MR, Moghadam AS, Jalili A. Glycyrrhizin attenuates tissue injury and reduces neutrophil accumulation in experimental acute pancreatitis. Int J Clin Exp Pathol. 2013 Dec 15;7(1):101-9.
- Lee SC, Xu WX, Lin LY, Yang JJ, Liu CT. Chemical composition and hypoglycemic and pancreas-protective effect of leaf essential oil from indigenous cinnamon (Cinnamomum osmophloeum Kanehira). J Agric Food Chem. 2013 May 22;61(20):4905-13.
- Mirzaee F, Hosseini A, Jouybari HB, Davoodi A, Azadbakht M. Medicinal, biological and phytochemical properties of Gentiana species. J Tradit Complement Med. 2017 Jan 28;7(4):400-408.
- Wang Y, Bu C, Wu K, Wang R et al. Curcumin protects the pancreas from acute pancreatitis via the mitogen‑activated protein kinase signaling pathway. Mol Med Rep. 2019 Oct;20(4):3027-3034.
- Wirngo FE, Lambert MN, Jeppesen PB. The Physiological Effects of Dandelion (Taraxacum Officinale) in Type 2 Diabetes. Rev Diabet Stud. 2016 Summer-Fall;13(2-3):113-131.
- Zhang J, Kang MJ, Kim MJ, Kim ME, Song JH, Lee YM, Kim JI. Pancreatic lipase inhibitory activity of taraxacum officinale in vitro and in vivo. Nutr Res Pract. 2008 Winter;2(4):200-3.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.