6 remedii naturiste pentru cele mai frecvente afecțiuni
Posturile proaste, exercițiile fizice excesive, stresul, stilul de viață sedentar și altele sunt catalizatorii diferitelor afecțiuni. Desigur, fiecare problemă se tratează individual, întotdeauna sub îndrumarea medicului. Chiar și așa, puteți folosi remedii naturiste pentru cele mai frecvente afecțiuni, care au susținere științifică.
6 remedii naturiste pentru cele mai frecvente afecțiuni
Cel mai bun mod de a trata bolile comune este atacarea directă a cauzei acestora. Remediile naturiste de mai jos oferă o ameliorare a simptomelor, dar trebuie să le combinați cu alte măsuri pentru a putea aborda cauza problemei.
1. Durerile de spate
Durerea de spate este una dintre problemele care pot afecta cel mai mult calitatea vieții unei persoane. Se estimează că până la 84% dintre adulți au dureri de spate cel puțin o dată în viață. Din păcate, problema are o rată mare de recurență. Experții au adesea o abordare holistică.
- Comprese calde și reci: unul dintre cele mai eficiente remedii este aplicarea compreselor calde și reci și alternarea acestora la fiecare 20 de minute. Potrivit Harvard Health Publishing, căldura și frigul calmează și relaxează mușchii și cresc fluxul sanguin, ceea ce ajută la vindecare.
- Dietă antiinflamatoare: după cum subliniază Johns Hopkins Medicine, dietele inflamatoare pot contribui la ameliorarea durerilor cronice de spate. Limitarea aportului de grăsimi trans, zaharuri rafinate și alimente procesate poate fi de mare ajutor.
- Masaj cu rozmarin și mentol: există dovezi ce arată că masajele cu extracte de rozmarin și mentol pot ameliora durerile musculo-scheletice. Puteți cumpăra o cremă cu unul sau ambele ingrediente sau puteți face cataplasme.
2. Durerile de cap
Durerile de cap sunt frecvente. Pentru a le ușura, nu există nimic mai bun decât ceașcă de ceai, de preferință mentă sau mușețel. Aceste ceaiuri au efecte relaxante, care vor face ca durerea să dispară. În cazul în care optați pentru ceaiul de mușețel, acesta poate fi de ajutor și în ameliorarea durerilor de stomac.
Citiți mai mult: Relația dintre ficat și durerile de cap
3. Congestia nazală
Congestia nazală poate fi ameliorată cu remedii practice și eficiente. Fierbeți frunze de eucalipt și inhalații aburul. O soluție eficientă poate fi și prepararea unei infuzii pe bază de foi de dafin, salvie și scorțișoară.
Ingrediente
- 1 frunză de dafin
- 1 lingură de salvie (10 g)
- 1 baton de scorțișoară
Preparare
- Puneți cele trei ingrediente în apă, fierbeți totul și lăsați la infuzat între 5 și 10 minute.
- Aroma acestor plante ajută la decongestionarea nasului.
4. Migrena
Una dintre cele mai enervante boli este migrena. Poate provoca chiar și vărsături. Prin urmare, orice remediu care poate ajuta la atenuarea acestor dureri de cap va fi mai mult decât binevenit.
- Puneți puțin alcool pe o coajă de banană și puneți coaja pe frunte timp de aproximativ 30 de minute.
- Coaja de banană absoarbe toxinele acumulate și ameliorează durerea de cap în mod natural.
Consumați migdale zilnic, deoarece ajută la eliberarea endorfinelor și pot elimina durerea de cap.
5. Constipația
Există alimente naturale care vă pot ajuta să vă reglați tranzitul intestinal. Unul dintre ele este uleiul de măsline.
- Aplicați puțin ulei pe burtă și frecați ușor în mod circular. Repetați procesul zilnic, imediat după trezire.
De asemenea, beți suc natural de portocale și kiwi pe stomacul gol. Aceste alimente oferă fibrele de care organismul are nevoie și stimulează secreția bilei.
Recomandăm: Cele mai bune fructe pentru constipație
6. Acneea
Acneea poate fi incredibil de enervantă și poate provoca o scădere considerabilă a stimei de sine. Pentru a o combate în mod natural, puteți folosi apă de trandafiri.
Ingrediente
- 10 petale de trandafir
- 2 căni de apă (500 ml)
Pregătire
- Va trebui să puneți 10 petale de trandafir într-o sticlă, cu jumătate de litru de apă și să lăsați totul să se odihnească timp de 36 de ore în frigider.
- Adăugați apoi puțin alcool și ștergeți cu o dischetă de bumbac zonele afectate o dată pe zi.
- Păstrați acest produs în frigider.
O mască din coajă de portocală, ovăz și iaurt va fi și ea de ajutor.
Ingrediente
- Coaja unei portocale
- 3 lingurițe de făină de ovăz (15 g)
- 1 lingură de iaurt natural (12,5 g)
Elaborare
- Puneți coaja unei portocale în apă și adăugați trei lingurițe de făină de ovăz și o lingură de iaurt natural.
- Amestecați totul și lăsați 24 de ore în frigider.
- Aplicați amestecul rezultat pe piele și lăsați-l să acționeze timp de cinci minute.
- Spălați-vă cu apă călduță.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.