Remedii pentru calculii biliari 100% naturale
Calculii biliari sunt depuneri dure care se formează în vezica biliară. Vezica biliară este un organ mic situat sub ficat, chiar în partea dreaptă sus a abdomenului. De multe ori, ne punem întrebarea: există remedii pentru calculii biliari 100% naturale?
Tratamentul pentru această afecțiune variază în funcție de cauza și severitatea sa. Prin urmare, înainte de a încerca să o ții sub control cu remedii naturale, este important să te adresezi medicului pentru a obține un diagnostic precis. Dacă este un caz ușor, remediile naturale pot funcționa. Citește mai departe pentru a descoperi câteva opțiuni de tratamente naturale.
5 remedii pentru calculii biliari 100% naturale
Remediile naturale pentru combaterea calculilor biliari au mai multe scopuri. În primul rând, acestea ajută la ameliorarea durerii, a greții și a altor simptome ale acestei afecțiuni. De asemenea, ajută la dizolvarea pietrelor, facilitând eliminarea lor.
Calculii biliari sunt formați adesea în urma unei acumulări excesive de colesterol sau bilirubină. În ambele cazuri, se formează depuneri dure care pot obstrucționa căile biliare, împiedicând fluxul adecvat al bilei.
Deși tratamentul medical se bazează pe utilizarea unor medicamente și schimbarea dietei, este posibil să ai nevoie și de o intervenție chirurgicală. Produsele naturale au fost utilizate în mod tradițional pentru a ajuta la combaterea calculilor biliari. Ești gata să le încerci? Ia notițe!
Ia în calcul și:
1. Ciulin de lapte
Ciulinul de lapte (Silybum marianum) poate ajuta la combaterea calculilor biliari și a altor afecțiuni hepatice. Acest beneficiu este atribuit conținutului său de flavonolignani, cunoscuți sub numele de silimarină, substanță ale cărei efecte au făcut obiectul mai multor studii farmacologice.
Cum se folosește
- Poți folosi extractele acestei plante sub formă de ceai sau supliment. În primul caz, poți bea până la 2 căni pe zi. În cazul suplimentelor, trebuie să respecți doza sugerată pe eticheta produsului.
Atenție: Acest remediu nu este recomandat în cazurile de hipertensiune arterială, diabet, sarcină și alăptare. De asemenea, ar trebui să eviți consumul excesiv, deoarece are un efect laxativ. În orice caz, ar trebui să consulți în prealabil un medic, mai ales dacă îl utilizezi pentru tratarea bolilor hepatice.
2. Suc de mere
Până în prezent, nu există studii științifice concludente privind eficacitatea sucului de mere în tratarea calculilor biliari. În ciuda acestui fapt, dovezile anecdotice sugerează faptul că sucul de mere poate contribui la tratarea acestei afecțiuni.
Cum se folosește
- Pentru a combate calculii biliari, îți recomandăm să consumi zilnic un litru de suc de mere proaspăt, timp de o săptămână.
3. Curcuma
Oamenii folosesc curcuma de sute de ani ca remediu pentru combaterea calculilor biliari. Datorită proprietăților sale coleretice și colagoge, te ajută să stimulezi funcțiile vezicii biliare, ajutând la golirea acesteia. De asemenea, ajută la menținerea unui flux optim de bilă, împiedicând-o să se acumuleze în căile biliare.
Cum se folosește
- Deoarece este un condiment foarte versatil, îl poți adăuga în piureuri, sucuri sau supe. De asemenea, poți face un ceai sau o infuzie (pentru a bea de două ori pe zi). În plus, poți cumpăra și suplimente de curcuma.
Îți recomandăm:
4. Suc de pere
Datorită conținutului său ridicat de pectină, un tip de fibră solubilă în apă, sucul de pere poate ajuta la prevenirea formării calculilor biliari. De asemenea, ajută la reducerea concentrațiilor de colesterol, ceea ce contribuie la dizolvarea calculilor biliari.
Cum se folosește
- În primul rând, pregătește o jumătate de pahar de suc natural de pere. Apoi, amestecă-l cu o cantitate egală de apă caldă. Bea 2 sau 3 pahare pe zi, timp de minim două luni.
5. Mentă
Compușii bioactivi din frunzele de mentă, cum ar fi terpenii, pot ajuta la combaterea calculilor biliari. Uleiurile naturale pe care planta le are în frunze ajută la stimularea fluxului de sucuri biliare, prevenind reținerea acestora.
Cum se folosește
- Poți face un ceai de mentă sau o infuzie și îl poți bea de 2 sau 3 ori pe zi. În acest caz, ar trebui să bei remediul în fiecare zi, timp de 2 sau 3 luni.
Ai simptome biliare? Nu ezita să consulți medicul. Deși s-ar putea să nu pară inițial grav, este important să primești un diagnostic și un tratament prompt pentru a evita alte complicații.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Csupor, D., Csorba, A., & Hohmann, J. (2016). Recent advances in the analysis of flavonolignans of Silybum marianum. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2016.05.034
- Dekkers, R. (1999). Apple juice and the chemical-contact softening of gallstones [14]. Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(05)77083-5
- Li, Y., Li, M., Wu, S., & Tian, Y. (2015). Combination of curcumin and piperine prevents formation of gallstones in C57BL6 mice fed on lithogenic diet: Whether NPC1L1/SREBP2 participates in this process? Lipids in Health and Disease. https://doi.org/10.1186/s12944-015-0106-2
- Rasyid, A., Rahman, A. R. A., Jaalam, K., & Lelo, A. (2002). Effect of different curcumin dosages on human gall bladder. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1046/j.1440-6047.2002.00296.x
- Reiland, H., & Slavin, J. (2015). Systematic review of pears and health. Nutrition Today. https://doi.org/10.1097/NT.0000000000000112
- Balakrishnan, A. (2015). Therapeutic uses of peppermint –A review. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research.