Remedii pentru calculii biliari 100% naturale - Doza de Sănătate
 

Remedii pentru calculii biliari 100% naturale

Calculii biliari sunt depuneri dure care se formează în vezica biliară din cauza acumulării de colesterol sau excesului de bilirubină. Citește acest articol pentru a afla cum să-i combați în mod natural!
Remedii pentru calculii biliari 100% naturale
María Belén del Río

Verificat și aprobat de medicul biolog María Belén del Río.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Calculii biliari sunt depuneri dure care se formează în vezica biliară. Vezica biliară este un organ mic situat sub ficat, chiar în partea dreaptă sus a abdomenului. De multe ori, ne punem întrebarea: există remedii pentru calculii biliari 100% naturale?

Tratamentul pentru această afecțiune variază în funcție de cauza și severitatea sa. Prin urmare, înainte de a încerca să o ții sub control cu remedii naturale, este important să te adresezi medicului pentru a obține un diagnostic precis. Dacă este un caz ușor, remediile naturale pot funcționa. Citește mai departe pentru a descoperi câteva opțiuni de tratamente naturale.

5 remedii pentru calculii biliari 100% naturale

Remediile naturale pentru combaterea calculilor biliari au mai multe scopuri. În primul rând, acestea ajută la ameliorarea durerii, a greții și a altor simptome ale acestei afecțiuni. De asemenea, ajută la dizolvarea pietrelor, facilitând eliminarea lor.

Calculii biliari sunt formați adesea în urma unei acumulări excesive de colesterol sau bilirubină. În ambele cazuri, se formează depuneri dure care pot obstrucționa căile biliare, împiedicând fluxul adecvat al bilei.

Deși tratamentul medical se bazează pe utilizarea unor medicamente și schimbarea dietei, este posibil să ai nevoie și de o intervenție chirurgicală. Produsele naturale au fost utilizate în mod tradițional pentru a ajuta la combaterea calculilor biliari. Ești gata să le încerci? Ia notițe!

1. Ciulin de lapte

Ciulin de lapte
Pentru a sprijini tratamentul calculilor biliari, poți profita de proprietățile ciulinului de lapte. Cu toate acestea, înainte de a-l consuma, trebuie să te adresezi medicului.

Ciulinul de lapte (Silybum marianum) poate ajuta la combaterea calculilor biliari și a altor afecțiuni hepatice. Acest beneficiu este atribuit conținutului său de flavonolignani, cunoscuți sub numele de silimarină, substanță ale cărei efecte au făcut obiectul mai multor studii farmacologice.

Cum se folosește

  • Poți folosi extractele acestei plante sub formă de ceai sau supliment. În primul caz, poți bea până la 2 căni pe zi. În cazul suplimentelor, trebuie să respecți doza sugerată pe eticheta produsului.

Atenție: Acest remediu nu este recomandat în cazurile de hipertensiune arterială, diabet, sarcină și alăptare. De asemenea, ar trebui să eviți consumul excesiv, deoarece are un efect laxativ. În orice caz, ar trebui să consulți în prealabil un medic, mai ales dacă îl utilizezi pentru tratarea bolilor hepatice.

2. Suc de mere

Până în prezent, nu există studii științifice concludente privind eficacitatea sucului de mere în tratarea calculilor biliari. În ciuda acestui fapt, dovezile anecdotice sugerează faptul că sucul de mere poate contribui la tratarea acestei afecțiuni.

Cum se folosește

  • Pentru a combate calculii biliari, îți recomandăm să consumi zilnic un litru de suc de mere proaspăt, timp de o săptămână.

3. Curcuma

Turmericul folosit în remedii pentru calculii biliari
Consumul de curcuma ajută la menținerea unui flux optim de bilă. Prin urmare, este un bun complement pentru prevenirea și tratarea calculilor biliari.

Oamenii folosesc curcuma de sute de ani ca remediu pentru combaterea calculilor biliari. Datorită proprietăților sale coleretice și colagoge, te ajută să stimulezi funcțiile vezicii biliare, ajutând la golirea acesteia. De asemenea, ajută la menținerea unui flux optim de bilă, împiedicând-o să se acumuleze în căile biliare.

Cum se folosește

  • Deoarece este un condiment foarte versatil, îl poți adăuga în piureuri, sucuri sau supe. De asemenea, poți face un ceai sau o infuzie (pentru a bea de două ori pe zi). În plus, poți cumpăra și suplimente de curcuma.

4. Suc de pere

Datorită conținutului său ridicat de pectină, un tip de fibră solubilă în apă, sucul de pere poate ajuta la prevenirea formării calculilor biliari. De asemenea, ajută la reducerea concentrațiilor de colesterol, ceea ce contribuie la dizolvarea calculilor biliari.

Cum se folosește

  • În primul rând, pregătește o jumătate de pahar de suc natural de pere. Apoi, amestecă-l cu o cantitate egală de apă caldă. Bea 2 sau 3 pahare pe zi, timp de minim două luni.

5. Mentă

Menta folosită în remedii pentru calculii biliari
Menta are compuși bioactivi care susțin funcționarea corectă a vezicii biliare. În plus, îmbunătățește fluxul biliar pentru a evita formarea de pietre.

Compușii bioactivi din frunzele de mentă, cum ar fi terpenii, pot ajuta la combaterea calculilor biliari. Uleiurile naturale pe care planta le are în frunze ajută la stimularea fluxului de sucuri biliare, prevenind reținerea acestora.

Cum se folosește

  • Poți face un ceai de mentă sau o infuzie și îl poți bea de 2 sau 3 ori pe zi. În acest caz, ar trebui să bei remediul în fiecare zi, timp de 2 sau 3 luni.

Ai simptome biliare? Nu ezita să consulți medicul. Deși s-ar putea să nu pară inițial grav, este important să primești un diagnostic și un tratament prompt pentru a evita alte complicații.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.