Remediu cu praz pentru a-ți purifica corpul și a slăbi
 

Remediu cu praz pentru a-ți purifica corpul și a slăbi

Prazul are proprietăți diuretice și ne ajută să eliminăm toxinele. Este bogat în vitamine și minerale, precum și în fibre solubile și insolubile, așadar favorizează tranzitul intestinal.
Remediu cu praz pentru a-ți purifica corpul și a slăbi

Ultima actualizare: 20 februarie, 2022

Acest remediu simplu cu praz vă va ajuta să vă completați cura de slăbire. În plus, va promova purificarea corpului pentru a vă simți mai ușori și detoxificați.

Leguma despre care vrem să vă vorbim astăzi are o aromă mult mai blândă decât ceapa, deși amble fac parte din aceeași familie. Este ideală pentru multe dintre acele feluri de mâncare pe care le facem în fiecare zi. Prazul este cunoscut pentru puterea sa detoxifiantă.

Ceea ce poate nu știați până acum este că, din cele mai vechi timpuri, prazul a fost considerat un aliat al sănătății femeilor. Avem texte antice din Grecia și Roma în care se explică că a îmbunătățit fertilitatea și că a avut grijă de sănătatea inimii femeilor, în timp ce lupta cu respirația și oboseala.

Vrem să vă arătăm cum îl puteți pregăti pentru a curăța toxinele și pentru a facilita pierderea corectă în greutate.

Suntem siguri că aceste informații vă vor fi utile!

Praz pentru a avea grijă de sănătate

Din punct de vedere botanic, prazul aparține familiei Alliaceae, adică este o plantă bulboasă precum usturoiul sau ceapa. Se caracterizează printr-o aromă mult mai dulce decât cea din urmă și este foarte versatil în bucătărie.

Pe blogul nostru, vă vorbim foarte des despre beneficiile consumului de morcovi, sfeclă, usturoi, lămâie, etc. A venit timpul să vă recomandăm să includeți această legumă excepțională în alimentație din motivele următoare:

Praz proaspăt

 

Praz, sursă de nutrienți

  • Prazul conține mulți antioxidanți (flavonoide) care luptă împotriva inflamației și radicalilor liberi.
  • În plus, nu putem uita ca este o sursă de vitamina A și vitamina C, foarte potrivite pentru purificarea organismului, combaterea inflamațiilor și alcalinizarea corpului.
  • Un lucru care ni se pare foarte interesant este faptul că prazul are un conținut scăzut de calorii. Este un aliment de excepție în acele vremuri în care ne dorim să slăbim (circa 100 g de tulpini proaspete conțin aproximativ 61 kcal).
  • Prazul ne oferă cantități mari de fibre solubile și insolubile. Dacă îl consumi în mod regulat, vei evita constipația enervantă.
  • La rândul său, această legumă se remarcă ca fiind o sursă foarte bogată de vitamine și minerale, precum zinc, fier, potasiu și magneziu, esențiale pentru sănătate.
  • Conținutul său ridicat de acid folic îl face foarte benefic pentru femeile însărcinate.

Praz, antibiotic natural

  • Prazul nu conține la fel de multă alicină ca usturoiul, dar este un antibiotic natural.
  • Există studii de laborator care explică faptul că, datorită alicinei prezente în usturoi și praz, putem să reducem formarea colesterolului. Acest proces are loc datorită inhibării anumitor enzime care se acumulează în exces în ficat.

Sănătatea inimii

Remediul nostru simplu cu praz vă va permite să aveți grijă de sănătatea cardiovasculară. Consumul regulat de praz favorizează eliberarea de oxid nitric (NO) în pereții vaselor de sânge. Datorită acestui fapt, optimizează circulația sângelui și luptă împotriva formării cheagurilor.

Purificarea organismului

Prazul este alcătuit dintr-un procent mare de apă, este diuretic și ne ajută să eliminăm toxinele. De fapt, dacă această legumă este cunoscută pentru ceva, este pentru puterea ei depurativă.

Cum pregătim un remediu cu praz

Femeie care bea un remediu cu praz

 

Ingrediente

  • 3 fire de praz
  • 1 litru de apă
  • Sucul unei lămâi

Pregătire

  • Pentru remediul nostru de purificare și slăbire vom avea nevoie de 3 fire de praz foarte mari și curate și o lămâie. Dacă ați pregătit vreodată remediul purificator cu anghinare, acesta este foarte asemănător.
  • Primul lucru pe care îl vom face este să umplem oala cu acel litru de apă și să o încălzim. Odată ce fierbe, se adaugă cele 3 fire de praz tocate.
  • Vom strecura remediul și vom păstra apa obținută.
  • Punem apa de praz într-o sticlă de sticlă, unde vom adăuga sucul de lămâie.
  • Prazul fiert poate fi folosit pentru a pregăti, de exemplu, o supă delicioasă pentru cină.

Cum se consumă acest remediu cu praz

  • Vom lua o primă cană pe stomacul gol, imediat ce ne trezim. Este recomandat să bem apa călduță. În acest fel, accelerăm metabolismul și sporim virtuțile purificatoare ale acestei băuturi naturale pe bază de praz și lămâie.
  • A doua cană o vom bea cu 15 minute înainte de masa de prânz .
  • A treia cană o vom servi la mijlocul după-amiezii și, în sfârșit, ultima cu 15 minute înainte de cină.

Puteți bea acest remediu pentru purificare și slăbire timp de 10 zile consecutive. Este indicat să adoptați o dietă săracă în grăsimi și să faceți exerciții fizice. Rezultatele sunt vizibile imediat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Camila R.A. Malafaia, Bernadete P. da Silva, Luzineide W. Tinoco, José P. Parente,
    Structural characterization and gastroprotective property of a novel glucofructan from Allium ampeloprasum var. porrum, Carbohydrate Research, Volume 402, 2015, Pages 44-49, ISSN 0008-6215, https://doi.org/10.1016/j.carres.2014.10.022.
    (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0008621514003954).
  • Food Data Central. Leeks, (bulb and lower-leaf portion), raw. Abril 2019. U. S. Department of Agriculture.
  • Harvard TH Chan. School of Public Health. Vegetables and fruits.
  • Kolderup Hervik A, Svihus B. The role of fiber on energy balance. Journal of Nutrition and Metabolism. Enero 2019. 4983657. doi: 10.1155/2019/4983657.
  • Mayo Clinic. Dietary fiber: essential for a healthy diet. Enero 2021.
  • Porrata Maury Carmen, Hernández Triana Manuel, Abuín Landín Alfredo, Campa Huergo Concepción, Pianesi Mario. Caracterización y evaluación nutricional de las dietas macrobióticas Ma-Pi. Rev Cubana Invest Bioméd  [Internet]. 2008  Dic [citado  2018  Dic  16] ;  27( 3-4 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002008000300001&lng=es.
  • Segura S. y Torres. J. Historia de las plantas en el mundo antiguo. Madrid: Universidad de Deusto, 2009. p. 439.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.