6 beneficii ale anghinarelor pentru sănătate - Doza de Sănătate
 

6 beneficii ale anghinarelor pentru sănătate

Deși sunt cunoscute în principal pentru proprietățile lor diuretice, anghinarele oferă și alte beneficii pentru sănătate. Află mai multe informații în acest articol!
6 beneficii ale anghinarelor pentru sănătate
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai auzit vreodată de principalele beneficii ale anghinarelor pentru sănătate?

În vremurile noastre, îngrijirea sănătății a devenit o sarcină zilnică. Nu este suficient să ne luăm medicamentele prescrise și să mergem regulat la medic. Este, de asemenea, esențial să avem grijă de dieta noastră.

Trebuie să includem în dieta noastră alimente ce oferă nutrienți importanți pentru bunăstare, calitatea vieții și chiar frumusețe.

Există numeroase liste, articole și opinii despre ce fructe, legume sau cereale ar trebui să mâncăm, cum să le combinăm și la ce oră din zi să le consumăm în funcție de beneficiile pe care dorim să le obținem.

Astăzi vom discuta despre 6 beneficii ale anghinarelor pentru sănătate. Aceasta este o legumă verde ce ascunde în frunzele sale o comoară imensă de vitamine, profund apreciată și venerată de-a lungul istoriei.

În Evul Mediu, anghinarea era una dintre cele mai scumpe legume disponibile. Oamenii importanți plăteau sume mari de bani pentru a o obține.

Suntem norocoși să avem acces la această legumă minunată!

Curiozități despre anghinare

Beneficii ale anghinarelor proaspete
 • Îți vine sau nu să crezi, poți consuma toate părțile anghinarei. Acest lucru este minunat, deoarece leguma este foarte bogată în nutrienți de care trebuie să profităm din plin.
 • În anumite magazine poți găsi capsule pe bază de anghinare. De asemenea, poți cumpăra această legumă în stare naturală.
 • Atunci când cumperi anghinare, trebuie să le alegi pe cele mai grele, cu frunze cărnoase și o culoare verde deschis. Acest lucru înseamnă că legumele sunt proaspete și că îți vor oferi mai multe vitamine de înaltă calitate.

Acum că ai aflat cât importante sunt aceste legume, îți vom prezenta principalele șase beneficii ale anghinarelor.

6 beneficii ale anghinarelor pentru sănătate

1. Sunt excelente pentru digestie

Anghinarele oferă beneficii digestive minunate. Din acest motiv, sunt ideale pentru a trata bolile reumatice, calculii biliari și dezechilibrele nivelului de acid uric.

Acestea sunt utile și pentru a ține sub control dezechilibrele mișcărilor intestinale, tratând atât constipația, cât și diareea.

2. Reduc nivelul de trigliceride și colesterol

Nutrienții prezenți în anghinare ajută la reducerea nivelului de trigliceride din organism.

Anghinarele sunt utile și pentru scăderea colesterolului, mai ales a celui rău (LDL), precum și pentru creșterea nivelului de colesterol bun (HDL). Această caracteristică le transformă în aliați de nădejde în lupta împotriva arteriosclerozei și tensiunii arteriale ridicate.

Descoperă mai mult:

Remedii naturiste cu anghinare

3. Sunt excelente într-o dietă sănătoasă

Salată de legume

Grație conținutului lor ridicat de fibre vegetale, anghinarele sunt perfecte pentru a ține sub control apetitul.

Anghinarele absorb apa din stomacul tău, mărindu-și astfel volumul și umplând spațiul gol. Astfel, acestea creează o senzație plăcută de sațietate și împiedică mâncatul pe fond nervos din cauza anxietății sau lăcomiei.

4. Au proprietăți diuretice incredibile

Aceste minuni verzi luptă contra retenției de lichide și elimină deșeurile din organism, inclusiv toxinele periculoase și otrăvurile.

Anghinarele sunt o opțiune ideală pentru a trata în mod natural afecțiuni precum:

 • Artrita
 • Problemele circulatorii
 • Bolile hepatice
 • Acumularea de grăsime

5. Sunt minunate în prevenirea cancerului

Anumite studii științifice s-au concentrat pe aceste beneficii ale anghinarelor grație rolului lor important în dietă și nutrienților pe care îi conțin.

Acest interes a fost răsplătit cu descoperiri fascinante. Acidul cafeic și flavonoidele din anghinare sunt minunate în prevenirea cancerului. Acestea pot constitui și tratamente complementare împotriva acestei boli.

6. Oferă organismului numeroase vitamine

Alimente care conțin vitamina D

Am menționat deja de mai multe ori faptul că anghinarele oferă o cantitate mare de nutrienți benefici sănătății.

Cele mai importante vitamine și minerale care se găsesc în anghinare sunt vitamina A și B, magneziul, potasiul, sodiul și fierul. Anghinarele ajută și la transformarea zahărului în energie.

Ce ar fi să profiți de aceste beneficii ale anghinarelor pentru sănătate, incluzându-le în dieta ta? Nu ezita! Nenumăratele lor proprietăți transformă aceste legume într-un aliment care nu trebuie să lipsească de pe masa ta.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Base de Datos Española de Composición de Alimentos. [Internet]. Disponible en: http://bedca.net/bdpub/
 • Botanical-Online. [Internet]. Propiedades de la alcachofa. Disponible en: https://www.botanical-online.com/medicinalscynaracastella.htm
 • Mileo, A.M., Di Venere, D., Abbruzzese, C. and Miccadei, S. Long Term Exposure to Polyphenols of Artichoke (Cynara scolymus L.) Exerts Induction of Senescence Driven Growth Arrest in the MDA-MB231 Human Breast Cancer Cell Line. Oxid Med Cell Longev, 2015.
 • Mileo, A.M., Di Venere, D., Linsalata, V., Fraioli, R. and Miccadei, S. Artichoke polyphenols induce apoptosis and decrease the invasive potential of the human breast cancer cell line MDA-MB231. J Cell Physiol., 2012; 227(9): 3301-3309.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.