Remediu natural pentru crampele menstruale 100% eficient
Femeile care suferă de crampe menstruale știu cât de enervante și dureroase pot fi și în ce măsură le afectează calitatea vieții. Odihna nu este întotdeauna posibilă, așa că tind să sufere în tăcere și fără a înceta să îndeplinească sarcinile acelui moment. În acest articol, vă prezentăm un remediu natural pentru crampele menstruale 100% eficient!
De ce apar crampele menstruale?
Un procent ridicat femei au crampe menstruale în mod regulat. Însă acest răspuns nu explică originea acestor dureri. Crampele menstruale sunt cauzate de contracțiile uterului. Acesta trebuie să poată expulza vechiul țesut endometrial, o căptușeală care nu este necesară dacă nu există o sarcină. Prin urmare, crampele sunt mai intense atunci când cheagurile sau țesuturile mucoasei trec prin colul uterin.
Citiți și: Ce este durerea intermenstruală?
Cum se manifestă crampele menstruale?
Aceste dureri apar la nivel abdominal, dar pot iradia către alte părți ale corpului. Deși există crampe menstruale moderate sau foarte intense, acestea trebuie diferențiate de simptomele obișnuite ale menstruației, cum ar fi balonare, disconfort, etc.
Crampele menstruale durează câteva minute sau câteva ore și pot forța femeia să se întindă sau să caute anumite poziții care ameliorează durerea.
Deși unele femei iau antiinflamatoare sau analgezice, multe nu au găsit un medicament care să le amelioreze durerea. Toate vor să găsească o soluție definitivă.
Remediu natural pentru crampele menstruale 100% eficient
În unele culturi din America de Sud și Centrală, femeile folosesc băi vaginale cu aburi cu câteva zile înainte de menstruație pentru a calma hemoroizii, pentru a preveni infecțiile și pentru a trata alte probleme din zona intimă. Aceste băi pot fi utilizate și pentru cazurile de amenoree sau lipsă a menstruației, fibroame uterine, chisturi ovariene, etc.
Ce plante folosim?
Putem alege sau combina următoarele plante medicinale cu proprietăți reglatoare, calmante, antiseptice și antiinflamatoare.
- Muşeţel
- Artemisia
- Lămâiță
- Mușețel
- Cimbru
- Lavandă
Dacă avem îndoieli sau, pe lângă crampele, suferim de o altă tulburare, vă recomandăm să ne consultați cu un naturist care ne poate sfătui pentru un tratament personalizat și complet.
Vizitați acest articol: Ce hormoni influențează ciclul menstrual?
Cum se pregătesc?
Pentru realizarea acestor băi de aburi, vom avea nevoie de:
- Plante medicinale (aproximativ 25-50 g)
- 1 litru de apă
- O oală
- Un scaun cu gaură
- Un prosop sau o pătură
Vom pregăti infuzia și o vomă lăsa să stea câteva minute. Apoi o vom așeza pe podea, sub golul scaunului, astfel încât vaporii să ajungă direct în zona intimă. Trebuie să simțim o căldură plăcută. Dacă este prea puternică, vom aștepta câteva minute sau vom adăuga puțină apă rece.
Ne vom acoperi cu o pătură sau un prosop. Vom sta jos între douăzeci de minute și o oră. După ce facem băile de aburi, ne vom întinde sau ne vom odihni pentru a spori efectele acestei terapii.
Putem efectua aceste băi de două sau trei ori în timpul săptămânii dinainte de menstruație.
Avertizări
- Menstruația care va veni după ce facem băile de aburi poate fi mai abundentă și mai fluidă decât de obicei.
- În următoarele ore după baia de aburi, trebuie să evităm schimbările bruște de temperatură. Este o terapie simplă, dar profundă.
- Trebuie să folosim plante medicinale bio, pentru a evita pesticidele și alte substanțe nocive pentru sănătate care pot trece direct în sânge.
- Băile de aburi nu se fac în timpul sarcinii.
- Consultați un medic înainte de a efectua orice tratament.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Lastra Valdés, Humberto, & Piquet García, Rosario. (1999). Calendula officinalis. Revista Cubana de Farmacia, 33(3), 188-194. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-75151999000300007&lng=es&tlng=es.
- García Bacallao Lourdes, Rojo Domínguez Delia Mercedes, García Gómez Luis Vicente, Hernández Ángel Maureen. Plantas con propiedades antiinflamatorias. Rev Cubana Invest Bioméd 2002
- Gómez Ugarte Magaly, Reyes Rojas Shirley, Paredes Choque Laura. La manzanilla y sus propiedades medicinales. Rev. Inv. Inf. Salud. 2015
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.