Remediu cu ghimbir pentru crampele menstruale - Doza de Sănătate
 

Remediu cu ghimbir pentru crampele menstruale

Proprietățile antiinflamatoare și antispastice ale rădăcinii de ghimbir pot contribui la ameliorarea crampelor menstruale. Ai menstruații dureroase? Află cum să utilizezi ghimbirul pentru a scăpa de crampele menstruale!
Remediu cu ghimbir pentru crampele menstruale
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Crampele menstruale sunt o afecțiune foarte frecventă la femei. Acestea constă în dureri severe la nivelul abdomenului inferior înainte și în timpul perioadei menstruale. Vrei să afli cum să tratezi această durere în mod natural? Nu rata acest remediu cu ghimbir pentru crampele menstruale!

Ghimbir pentru crampele menstruale

Ghimbir felii și răzuit
Această rădăcină este folosită în medicina tradițională în multe scopuri.

Ghimbirul este un condiment natural care a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în scopuri gastronomice și medicinale. Are o aromă ușor picantă care, de obicei, poate îmbunătăți sau scoate la iveală aroma diferitelor alimente și băuturi. De asemenea, componentele ghimbirului pot ajuta la ameliorarea simptomelor anumitor afecțiuni și probleme de sănătate.

Durerea menstruală sau dismenoreea este legată de modificările hormonale care apar în uter după ciclul ovulației. Este adesea însoțită de alte simptome, cum ar fi disconfortul fizic, proasta dispoziție și, uneori, febra.

Dar de ce să folosești ghimbir pentru crampele menstruale?

Ghimbirul aparține familiei Zingiberaceae, din care face parte și turmericul. În mod tradițional, oamenii folosesc ghimbirul pentru a reduce simptomele anumitor afecțiuni, deoarece conține ingrediente active ce acționează ca analgezice și antiinflamatoare. Medicii și oamenii de știință recomandă, de asemenea, ghimbirul pentru a ajuta la calmarea greții și îmbunătățirea digestiei.

Ghimbirul este util și pentru a ajuta la ameliorarea durerii legate de crampele menstruale, deoarece are un efect antispastic. În ghimbir există o cantitate ridicată de gingerol. Gingerolul este un compus bioactiv care conferă ghimbirului proprietăți importante.

Într-un studiu privind efectele ghimbirului asupra crampelor menstruale sau dismenoreei, 150 de femei au consumat zilnic 1 g de pudră de ghimbir în primele trei zile ale perioadei menstruale. În cele din urmă, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest condiment a scăzut durerea într-un mod similar cu medicamente precum acidul mefenamic și ibuprofenul.

Cum să prepari un remediu cu ghimbir pentru crampele menstruale

Cel mai bun mod de a profita de ghimbir pentru crampele menstruale este de a infuza rădăcina proaspătă în apă fierbinte. Desigur, poți amesteca ghimbirul și în smoothie-uri, sucuri și alte băuturi sau alimente. În mod ideal, ar trebui să începi să consumi această infuzie cu 2 sau 3 zile înainte de începerea menstruației.

Ingrediente

  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt (5 g)
  • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

  • Pentru început, rade ghimbirul proaspăt.
  • Apoi, pune-l într-o cană de apă clocotită.
  • Acoperă amestecul și lasă-l să se odihnească timp de 10 minute.
  • În cele din urmă, filtrează-l cu o strecurătoare și servește-l.

Mod de administrare

  • Bea o cană de ceai înainte de sosirea perioadei menstruale.
  • Crește consumul în zilele menstruației.
  • Poți bea una sau două căni pe zi în funcție de nevoile tale specifice.

Limonadă cu ghimbir pentru crampe menstruale

Remediu cu ghimbir pentru crampele menstruale
Lămâia reduce aroma puternică a ghimbirului, făcând ca băutura să fie mai plăcută și mai ușor de consumat.

O altă rețetă utilă pentru a profita de proprietățile acestei plante pentru crampele menstruale este limonada răcoritoare cu ghimbir. Unele femei preferă această opțiune, deoarece aroma este mai plăcută.

Ingrediente

  • Sucul obținut din 1/2 lămâie
  • 1 pahar de apă (200 ml)
  • 1 linguriță de ghimbir ras (5 g)
  • Miere (15 g)

Mod de preparare

  • Mai întâi, stoarce sucul din jumătatea de lămâie și diluează-l într-un pahar cu apă clocotită.
  • Apoi, adaugă ghimbirul ras, acoperă băutura și las-o să se răcească.
  • Pentru o băutură mai răcoritoare, pune-o în frigider după ce se răcește.
  • Dacă îți place, o poți îndulci cu o linguriță de miere.

Mod de administrare

  • Bea acest amestec la primul semn de crampe menstruale.
  • Dacă preferi, consumă remediul chiar înainte de începerea perioadei menstruale pentru rezultate și mai bune.
  • Evită să consumi mai mult de două căni pe zi.

Riscuri și contraindicații

În ciuda faptului că este un condiment cu multiple proprietăți medicinale, consumul de ghimbir poate duce și la efecte secundare nedorite. Prin urmare, este important să reții faptul că poate interacționa cu alte medicamente.

În mod similar, consumul excesiv de ghimbir poate provoca exces de aciditate, gaze, arsuri la stomac și alte probleme. Prin urmare, este foarte important să nu depășești cantitățile zilnice recomandate. Este important să consulți medicul în prealabil în cazul în care suferi de boli de inimă, calculi biliari sau ești gravidă.

Suferi de crampe menstruale enervante și dureroase? Dacă nu ai folosit încă ghimbirul ca tratament pentru acestea, încearcă-l acum! Este o opțiune bună dacă vrei să eviți analgezicele și medicamentele convenționale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ozgoli, G., Goli, M., & Moattar, F. (2009). Comparison of Effects of Ginger, Mefenamic Acid, and Ibuprofen on Pain in Women with Primary Dysmenorrhea. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2008.0311
  • Young, H. Y., Luo, Y. L., Cheng, H. Y., Hsieh, W. C., Liao, J. C., & Peng, W. H. (2005). Analgesic and anti-inflammatory activities of [6]-gingerol. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2004.09.009
  • Shirvani, M. A., Motahari-Tabari, N., & Alipour, A. (2015). The effect of mefenamic acid and ginger on pain relief in primary dysmenorrhea: a randomized clinical trial. Archives of Gynecology and Obstetrics. https://doi.org/10.1007/s00404-014-3548-2
  • Lakhan, S. E., Ford, C. T., & Tepper, D. (2015). Zingiberaceae extracts for pain: A systematic review and meta-analysis. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/s12937-015-0038-8
  • Okonta, J., Uboh, M., & Obonga, W. (2009). Herb-drug interaction: A case study of effect of ginger on the pharmacokinetic of metronidazole in rabbit. Indian Journal of Pharmaceutical Sciences. https://doi.org/10.4103/0250-474x.41462

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.