Remediu natural pentru hernii
 

Remediu natural pentru hernii

Deși trebuie să mergem la un specialist pentru a obține un diagnostic, acest remediu naturist cu uz topic ne poate ajuta să ameliorăm disconfortul cauzat de herniile inflamate și enervante.
Remediu natural pentru hernii
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 28 februarie, 2022

Ce sunt herniile? După cum sugerează acest raport de la Biblioteca Națională de Medicină din SUA, o hernie apare atunci când există o slăbiciune sau o gaură în peretele muscular care ține în mod normal organele la locul lor. În consecință, organele și țesuturile pot ieși sau hernia, producând o umflătură. Din fericire, există un remediu natural pentru hernii!

Cele mai frecvente hernii, în funcție de zona corpului, sunt:

  • Femurală – apare un nodul subinghinal, mai frecvent la femei.
  • Inghinală – mai frecventă la bărbați; este o umflătură în zona inghinală care poate ajunge la scrot.
  • Hiatală – apare în partea superioară a stomacului și poate ajunge și în cavitatea toracică printr-o deschidere a diafragmei.
  • Ombilicală – este o umflătură în jurul zonei buricului.
  • Incizională – este o umflătură care apare în urma unei cicatrici cauzate de o intervenție chirurgicală abdominală.
  • Discală – țesutul moale dintre vertebre este deplasat și trece printr-o parte slăbită a discului. Acest lucru poate pune presiune asupra nervilor din apropiere sau asupra măduvei spinării.
Hernie de disc

 

Multe hernii nu pun nicio problemă, prezentând o umflătură nedureroasă asimptomatică. Totuși, acestea pot provoca uneori disconfort și durere care se pot agrava atunci când stați în picioare sau ridicați obiecte grele.

Pacientul consultă un medic atunci când durerea și inflamația devin insuportabile. Herniile sunt ușor de diagnosticat.

Tratamentul poate consta în urmărirea atentă a problemei (herniile asimptomatice). Cu toate acestea, în alte cazuri, intervenția chirurgicală, fie deschisă, fie minim invazivă, este foarte recomandată.

Remediu natural pentru hernii

Pentru dezumflarea herniilor, putem recurge la combinația acestor trei ingrediente medicinale: argilă, frunze de varză și oțet, care au o mare putere antiinflamatoare.

 

Nu uitați să mergeți la medic pentru a evalua situația și a alege cel mai bun tratament!

Argilă

Argilă ca remediu natural pentru hernii

 

Argila este unul dintre cele mai vechi remedii naturale. Aceasta poate calma și reduce inflamația în mod natural. Acest lucru este confirmat de acest studiu realizat de Universitatea Autonomă Metropolitană din Mexic.

Argila este foarte benefică deoarece, în timp ce absoarbe apa și toxinele, oferă o mare varietate de minerale prin porii pielii.

  • Amestecați-o cu apă sau puțin lichid și apoi aplicați-o pe piele.
  • Așteptați se usuce și clătiți-o cu apă.
  • Nu trebuie refolosită deoarece absoarbe toxinele.

Oţet

Oțetul, în special oțetul de cidru de mere, este un aliment care reglează pH-ul, activează circulația și reduce inflamația, potrivit acestei cercetări de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Agricolă din Malaezia. Atunci când este aplicat pe piele, favorizează vindecarea leziunii.

Varză

Varza ca remediu natural pentru hernii

 

Varza este o legumă cu un număr mare de proprietăți benefice pentru sănătate. Evidențiem virtuțile sale antiinflamatorii, prezentate în această cercetare de la Universitatea din Duisburg-Essen (Germania). Ajută la calmarea disconfortului și a inflamațiilor, cum ar fi cele cauzate de hernii.

Pentru a beneficia de puterea sa de vindecare, trebuie să facilităm extracția fitonutrienților. Zdrobiți sau opăriți frunzele sau pregătiți un suc care se aplică prin cataplasme.

Pregătirea unui remediu natural pentru hernii

Ingrediente

  • 5 linguri de pudră de argilă (100 g)
  • 2 linguri de oțet (30 ml)
  • 1 pahar cu apă (200 ml)
  • 2 sau 3 frunze de varză

Cantitățile vor depinde de dimensiunea zonei afectate de inflamație. Putem varia cantitățile acestui remediu atât timp cât păstrăm proporțiile indicate în rețetă.

Pregătire și aplicare

  1. Se amestecă argila, oțetul și apa. Folosiți ustensile și recipiente din sticlă sau ceramică, nu din plastic sau metal pentru a nu distruge proprietățile argilei.
  2. Veți obține o masă cremoasă. Dacă este prea lichidă, adăugați puțină argilă. Dacă este prea solidă, adăugați apă.
  3. Când urmează să folosiți remediul, puneți la fiert frunzele de varză (câteva secunde în apă clocotită).
  4. Aplicați acest remediu pe toată zona inflamata. Așezați deasupra frunzele de varză, având grijă să nu vă ardeți.
  5. Așteptați o jumătate de oră sau până când argila se usucă.
  6. Puteți repeta aplicarea de două sau trei ori pe zi, până când observați o ameliorare.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.