Logo image
Logo image

Rețetă de tort de morcovi fără ouă și grăsimi

4 minute
Acest tort de morcovi fără ouă sau grăsimi este un desert gustos și foarte ușor de preparat. Ai nevoie doar de ingrediente vegetale și un mixer de mână.
Rețetă de tort de morcovi fără ouă și grăsimi
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Tortul de morcovi este un desert delicios și sățios, nu numai datorită cantității de ingrediente incluse, ci și datorită formei în care ele sunt combinate. Cu toate acestea, de multe ori torturile conțin multe lactate și ouă, iar rezultatul este un desert plin de grăsimi. Din acest motiv, îți vom dezvălui o rețetă de tort de morcovi fără ouă și fără grăsimi.

În general, poți adăuga o cantitate generoasă de diferite fructe uscate. Astfel, tortul are un aport nutrițional ridicat, fără a fi nevoie să adaugi ouă. Din acest motiv, este o rețetă vegană, ce include doar ingrediente vegetale.

Chiar dacă nu conține grăsimi, aportul nutrițional este asigurat de ingrediente precum morcovii, fructele uscate și fructele cărnoase (naturale sau confiate). În continuare, îți arătăm pas cu pas cum poți să prepari această delicioasă rețetă de tort de morcovi fără ouă.

Rețetă de tort de morcovi fără ouă și grăsimi

Ingrediente

Some figure
  • Zahăr brun (220 g)
  • Coaja rasă a unei portocale
  • Miere (500 g)
  • Nuci măcinate (75 g)
  • Morcovi rași (250 g)
  • Ulei sau margarină vegetală (30 sau 40 g)
  • Făină integrală cu drojdie (240 g)
  • Afine sau stafide (45 g)
  • Puțină sare
  • Scorțișoară măcinată (după gust)
  • Opțional: migdale prăjite și feliate sau arahide decojite, fără sare, frișcă vegetală pentru decor.

Mod de preparare

  1. În primul rând, pune toate ingredientele uscate într-un vas (făina, sarea, zahărul) și amestecă-le cu o lingură, apoi macină nucile atât cât crezi că este necesar.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180 ºC.
  3. Pune uleiul sau margarina într-o oală mică, adaugă mierea și zahărul, apoi încălzește-le până se topesc ingredientele.
  4. Toarnă amestecul peste vasul cu ingrediente uscate și amestecă.
  5. Adaugă stafidele și nucile măcinate, apoi amestecă din nou.
  6. Adaugă morcovii rași și continuă să amesteci. Ar trebui să obții un aluat consistent.
  7. Unge vasul pentru cuptor cu puțin ulei vegetal și toarnă aluatul de tort de morcovi fără ouă.
  8. Pune tortul în cuptor pentru 45 de minute, apoi lasă-l la răcit în vas la temperatura camerei, timp de 15-20 de minute.
  9. Odată ce s-a răcit, răstoarnă-l pe o farfurie și decorează-l după preferințele tale.

Notă: Din cauză că este un desert foarte consistent, poate fi puțin uscat la gust dacă nu adaugi frișcă vegetală sau un alt tip de cremă fină deasupra sau între straturi. Astfel, în cele ce urmează, îți vom prezenta două variante de frișcă vegetală.

Te-ar putea interesa și:

Alimente „non-lactate” bogate în calciu

Rețete de frișcă vegetală pentru decorarea unui tort de morcovi fără ouă

Some figure

Rețeta nr. 1

Ingrediente

  • Ulei de floarea-soarelui (50 ml)
  • Lapte de soia (250 ml)
  • Migdale sau nuci caju (45 g)
  • Opțional: 2 linguri de zahăr (30 g)

Mod de preparare

  1. Pune migdalele la înmuiat în apă timp de cel puțin 2-4 ore, astfel încât să devină mai fragede.
  2. După aceea, adaugă migdalele într-un vas cu ulei și lapte de soia.
  3. Amestecă totul cu mixerul de mână. Este important să nu miști mixerul pentru ca ingredientele să se amestece bine. La final, poți să miști mixerul de sus în jos.
  4. Strecoară lichidul.
  5. Lasă vasul în frigider pe timpul nopții.
  6. Dimineața următoare, vei avea o frișcă suficient de consistentă încât să poți decora suprafața tortului de morcovi.

Citește și:

Încearcă dieta vegană pentru slăbit

Rețeta nr. 2

Ingrediente

  • Apă sau lapte vegetal
  • Puțină sare
  • Migdale (150 g)
  • Nuci caju (150 g)
  • Opțional: 1-2 linguri de zahăr (15-30 g)

Mod de preparare

  1. La fel ca la rețeta anterioară, pune migdalele și nucile caju la înmuiat în apă timp de cel puțin 4 ore.
  2. Pune apoi fructele înmuiate într-un vas și adaugă apă sau lapte vegetal.
  3. Adaugă puțină sare și, dacă dorești, puțin zahăr.
  4. Amestecă ingredientele cu un mixer fără să miști la început aparatul.
  5. Strecoară bine lichidul, apoi acoperă vasul.
  6. Refrigerează lichidul pe timpul nopții, iar în ziua următoare, folosește frișca vegetală sau „crema Chantilly” ca decorațiune pentru tort.

Cu toate că ți-am propus o decorațiune cu frișcă vegetală, există și alte variante la fel de bune. De exemplu, poți folosi și marmeladă de portocale (de casă și fără zahăr) sau unt de arahide.

Ceea ce este important însă este să eviți ingredientele care conțin foarte multe grăsimi. Astfel, vei putea obține un tort de morcovi cu un gust echilibrat și fără grăsimi.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.